Annandagen – God fortsättning!

Annandag jul är det idag och det milda fina vädret har hållit i sig ännu en dag. Jag gick ut på en promenad på förmiddagen och det var riktigt skönt. Visserligen var det mulet, men 6-7 grader varmt och nästan ingen blåst. Jag gick rundan Valle kvior-Bönders-Klinte kyrka och sedan hem.

Klinte kyrka

Jag var inne på kyrkogården och kollade mammas o pappas grav och ljuset, som jag satte dit på julafton, brann fortfarande. Jag var rädd att det blåst ut.

Julafton

Julafton firade jag på Stenstugu och där var så julpyntat och fint

Dags för sillarna, laxarna, sillsalladen, skinkan och dopp i grytan

Julmaten hade vi hjälpts åt med, men visst var det så att Eva stod för ansvaret och såg till att allt som skulle finnas på bordet fanns med. Och Claudio laddade och tömde diskmaskinen den ena gången efter den andra. När vi ätit färdigt var det dags för Kalle Anka och så drack vi kaffe och sen satte sig Bosse tillrätta och var julklappsutdelare.

Det tog en stund, för vi delar ut en julklapp i taget och väntar tills den är öppnad och beundrad innan det är dags för nästa. Vi skulle ju inte köpa så mycket julklappar i år och vi hade satt en ungefärlig beloppsgräns, men det blev en hel del paket ändå. Fast det var praktiska och bra saker i paketen och i en del fall var det stora kartonger med minimalt innehåll. 😉 Jag hade skrivit en önskelista och fick allt jag önskat mig.

När julklappsutdelningen var klar var det dags för mat igen och nu åt vi Janssons frestelse, köttbullar o prinskorv och så saffranspannkaka till efterrätt. Sen åkte jag hem, mätt och belåten!

Julklappsutdelningen är avklarad

Även om vi saknade Krister o Thomas och Alessia o Edoardo blev det en jättefin julafton, med härlig gemenskap och många glada skratt. Tack Eva, Claudo o Gaetano och Bosse o Carina! Och så lille Fridolf förstås, som varit väldigt duktig och köpt många fina julklappar. Till mig hade han köpt en flaska silvershampoo. Han vill ju att farmor ska vara fin i håret.

Juldagen

Igår på juldagen träffades vi här hos mig och åt traditionsenligt inkokt lax med majonäs och så Ris á la Malta till efterrätt. Italienarna spelar kort på julen, så vi avslutade juldagen här hos mig med ett parti Gin Rummy, fast då satt vi i köket där det finns ett ordentligt bord att samlas runt.

God fortsättning på julen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds, Promenader, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Annandagen – God fortsättning!

 1. Geddfish skriver:

  God fortsättning!
  En fin jul hos dig och de dina. Det är svårt att samla precis alla och så skulle det aldrig funka i min familj.
  Man får turas om här och där, och gemenskapen är viktig, så långt det går.
  Kram, Gerd

 2. Znogge skriver:

  God fortsättning! Även här är det milt men tyvärr så renar det en de.

  Trevlig annandag jul!

 3. Helena FREEDOMtravel skriver:

  Oj det var längesedan jag tittade in här! Vilken fin julgran! Önskar god fortsättning på julen och ett Gott Nytt år!

 4. Du ser ut att ha haft en riktigt mysig julafton med god mat, roliga klappar och framför allt, trevligt umgänge! Här äter vi alltid kalkon och ris à la Malta på juldagen och det fick vi hos äldsta dottern igår!
  Här har det regnat hela dagen idag, så jag har inte ens stuckit ut näsan genom dörren!
  Ha det gott, kram, Monica

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så trevlig och fin jul du har haft tillsammans med många av dina nära och kära. Vädret har ju inte medverkat i julstämningen, men personligen är jag bara tacksam så länge vi slipper smö och halka.
  Nu spår ju SMHI snö här i morgon, men jag hoppas att de har lika fel som de de brukar ha sommartid, då sol utlovas…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Hillevi skriver:

  Härlig, varm stämning ser ni ut att ha haft! Blev väldigt förvånad över att Fridolf verkligen är ”Lille Fridolf”! Trodde att han var mycket större! 😀
  Önskar dig fina lugna mellandagar, snart är det ”påatt” igen.

 7. Märtha skriver:

  God fortsättning själv! Vi firar lugnt, ingen av oss har släkt att fira med – antingen bor den långt borta eller så firar den inte alls. Vi har inga egna barn heller. BJR sjöng solo i två julböner, det var det nya för i år. trevlig kantor som lockat honom till det. O helga natt med basröst sitter bra! Bättre än en briljerande tenor… Nåja, jag är ju jävig… Nu har vi pudersnö i naturen, sex köldgrader. Mer behövs inte… 🙂

  • Ingrid skriver:

   O Helga Natt måste ha låtit väldigt vackert i den versionen!
   I morgon kommer det gotlänningar till Åland. De hade hoppats på lenväder, men det är ju bara att ta det som det kommer.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *