Ännu är både vinterjackan och mössan på

Inte gick det att vara utan jacka och mössa idag i alla fall, men det var ganska behagligt ute, trots att det var mulet. Jag tog mig en promenad ut till hamnen för att se om vattenståndet ändrat sig något och på vägen dit ut fick jag se årets första scilla i gräset utanför ett staket.

Vattnet hade nog stigit en aning, för sandrevet hade minskat i omfattning sedan förra veckan. Nu fanns det inga gäss där utan bara ett par strandskator.

Jag gick över Warfsholmsbron och ut på ”Varvet” och hade tänkt mig att gå vägen hem därifrån, men jag hade bara lågskor och grusvägen var i sådan upplösning och så geggig, så det hade behövts stövlar för att kunna ta sig fram där. Jag fick vända och gå tillbaka samma väg jag kommit.

När jag stod där och tittade över mot hamnen och skulle ta ett foto av fågellivet, fick jag se en lite svart krabat som kom springande längs strandkanten. Jag tror att det var en mink och jag har sett en förut inne vid slipen på småbåtsbryggan.

Den stannade till när den fick se mig, sprang upp på en sten och reste sig upp lite för att kunna se bättre och sen dök den ner i strandgräset igen. Jag försökte ta ett foto av den, men det var på så långt håll och den rörde sig så kvickt, så det blev bara fåglarna som kom med på bild.

Ha en trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Ännu är både vinterjackan och mössan på

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Jag sitter och tittar på sandrevet du har i din header och det är väldigt snyggt. Men i dag ser jag att det inte är mycket kvar ovanför vattenytan. Där står en röd pinne som jag antar ska markera för båtarna att det finns ett rev men det är ju stort så det bör väl bli en ordentlig markering så att inte båtarna går på grund.

  Har ni vilda minkar på ön?
  När jag var liten fanns det minkfarmar ute på Björkö i Göteborgs norra skärgård och det stank något alldeles förfärligt när man gick förbi på väg ned till badplatsen.

  Vet faktiskt inte om det finns minkfarmar kvar i dag. Är väl förbjudet antar jag.
  Märkligt ändå för djur föds ju upp som föda åt oss människor och då är det ok. men inte till annat.

  Såg att i den nya serien ”Bonde söker fru” är det en grisbonde fr. Gotland med.
  Ön är väl representerad i programmet. Det blev ju både giftermål och barn för den förra bonden som var med.

  Här är grått, kallt och trist så det blir läsning av en ny deckare som jag börjat på av Louise Penny 🙂

  Jag läste ”Röd lilja” av Nora Roberts men det var den första och förmodligen även den sista av henne. Många krokiga vägar innan de två fick varandra vilket gick att ana redan i början av boken. Njae, inte riktigt i min smak med denna typen av kärlekshistorier men passar säkert en yngre publik.

  Ha det så bra! Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Vi har ju haft en minkfarm på Gotland och det har nog rymt en hel del djur därifrån. Annars kan det vara en iller, men den är så svart…. Det är lite svårt att veta vad det är, men ett mårddjur är det i alla fall.

   Svanen som jag skrev om häromåret fick besök av det här lilla svarta djuret en dag när jag var där och kolla den.

   Jag tycker att TV4 har lite dålig fantasi. Ska de ha med en sån där skäggig bonde som Bengt från Öland i år också. Jag tycker inte att den här gotlänningen verkar lika sympatisk. Vi får väl se vad vi kommer att tycka. 😉

   Visst är det lite av ”Mitt livs novell” över Nora Roberts. Lite lagom spänning, sexskildringar och ganska osannolika personkaraktärer.

   Ha det så trevlig tillsammans med Louise Penny!
   Kram

 2. Stina skriver:

  Väldigt fina bilder.:-) Stina

 3. Znogge skriver:

  Hos oss är vinden vass i dag så gårdagens härliga promenad är ett minne. Nu krävs det mössa och vantar.

  Ha en fin kväll!

 4. snawitz skriver:

  Vinterjackan fortfarande på här, men har börjat ha den uppknäppt.
  +5 idag men ingen direkt värme

  Ha en bra kväll
  kram

 5. Annika skriver:

  Blir glad av dina fina bilder. Det finns nog hopp om att det blir en vår i år oxå. Men som sagt att vinterjackan får nog hänga med ett tag till. Ha nu en fin kväll.

 6. Hejsan Ingrid !

  Hade hängt undan vinterkappan,
  idag tog jag fram den igen, ska till
  Monica på lunch i morgon.Det blir gott
  och trevligt. Så nu kommer jag ut på
  lite kul. I Söndags kom Maggan på ett
  kort besök.

  Nu är det hög tid för värmen att smyga sig fram.
  Har frusit färdigt.

  Hoppas Du mår bra,nu gör jag det.

  Kram Majsan Mi

  Minkar har jag sett och fåglar tröttnar jag aldrig på.

 7. Anne-Lie skriver:

  Jag gick en långpromenad på eftermiddagen, det såg så skönt ut i solen. Men oj, vad jag saknade min mössa och mina vantar, för det blåste kallt.

 8. Inger Johansson skriver:

  Nej, det är verkligen ingen tid att hänga in vinterkappan och lägga undan mössan! Jag vill ha vår!!! Men det blir väl sommar på en gång och då klagar vi över det 😕
  Kram Inger

 9. Suss skriver:

  Där jag förväntar mig mina scillor, ligger fortfarande is och snö…… Var är våren? Tack för dem du visade, snart måste vi också ha dem. Kram!

 10. Kerstin skriver:

  JAg såg också de första små scillorna igår. Jag har inte sett någon mink här men de lär finnas. Mården däremot är en besvärlig gäst här. Han har tuggat i sig många av grannarnas hönor. I dag kommer det en gäst till lunch så snart ska jag börja förbereda maten. För övrigt blir det ett lugnt slut på veckan. Skönt! Almanackan är tom ända fram till söndag.
  Kram /Kerstin

 11. Elisabeth skriver:

  Fin bildserie: Det är väl aldrig så efterlängtat som i vår med bilder på vårtecken, alla blommor som tänkas kan fungerar mycket bra 🙂 lite roligt också som i ditt fall – du ligger ju liksom många steg före de flesta andra bloggare 🙂
  Ha d bäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *