Ännu en härlig septemberlördag

15º Det har varit en riktigt solig och fin septemberlördag, men nu har det mulnat till och till natten ska det visst bli regn. Vi hann i alla fall dricka vårt eftermiddagskaffe innan det var dags att dra sig inomhus.

Idag har vi varit nere vid Mulde Djauvik och tagit in utemöbeln som står i garngården. Den har sin vinterförvaring i vår strandbod. Jag tog mig en promenad ner och Åke körde med traktorn. Den där möblen är så stor och tung, så den kan man inte bära omkring hur som helst.När jag kom ner hade Åke redan fått upp den på traktorskopan och sen hjälptes vi åt
att baxa in den i boden. Det går, men det är inte mera heller.


Jag tog en sväng förbi viken och sen gick jag hem genom Härje Hallgrens hage.


Den här vackra sländan satt så lugnt och stilla på en svamp mitt i vägen och lät sig fotograferas.


Ännu blommar nyponrosorna.


Nu är jag nästan uppe vid landsvägen. Jag ska bara över den här bron och över gården.

När jag kom hem satte jag mig ute med lördagskrysset och Åke kom också och satte sig och solade. Han har verkligen utvecklats till en riktig solbadare. Han tar av sig och sitter med bar överkropp, för han måste ladda upp med D-vitamin inför vintern, säger han och det är nog klokt tänkt. Speciellt den här tiden när solen inte bränner så mycket är det skönt att sola. Nu sitter Åke och ser på fotboll och jag ska sätta in en kyckling i ugnen till kvällens middag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.