Ännu har det inte rört på sig

Solen skiner, men det blåser snålt som bara den. Ute i trädgården börjar snödroppar och vintergäck titta upp överallt. Jag tycker att det är ett under att de kan växa och frodas när inte tjälen lämnat marken en gång. I morgon ska jag ta en ordentlig vända med kameran, för på måndag är det dags att redovisa vårtecken igen och den här gången lär det inte bli några större problem.

Paketet från Telia har inte rört på sig, utan är fortfarande kvar i Stockholm, men däremot har jag fått en faktura, där kostnaderna för Telia Smart Start är inkluderad. En kostnad, som enligt abonnemangsavtalet, skulle vara 0 kr i engångsavgift och 0 kr i månadsavgift. Dessutom har man debiterad den från och med den 28 februari trots att jag inte fått utrustningen ännu. Det här verkar bli rena följetongen och jag har mailat till Telias kundservice igen. Vad håller de på med?!

Idag följer vi nyhetssändningarna, för att hålla oss uppdaterade om utvecklingen i Japan. Ingen kan väl känna sig likgiltig inför den förfärliga katastrofen, även om den är långt borta på andra sidan jorden. Gotlands Allehanda har ett reportage idag, som handlar om gotlänningar som har anhöriga i området och i ett sånt här läge tycks verkligen Facebook vara en guldgruva. Har de inte lyckats nå sina anhöriga på annat sätt, så har de kunnat få kontakt med dem den vägen och kunnat chatta med dem.

Ha en fin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ännu har det inte rört på sig

 1. skogsnuvan skriver:

  Det har onekligen varit många katastrofer på senare år lite överallt. Moder jord ruskar på sig kanske för att vi människor gör så stor skada på naturen. Till och med här hos oss har en hemsk kyla slagit till och att vattnet är dåligt är ett tecken på att något är fel.

 2. Inger Maryissa skriver:

  Oftast brukar saker funka med Telia
  men tydligen om något strular…så kan det strula ordentligt…
  Hoppas det reder ut sig…

  Håller med om att man inte kan känna sig likgiltig inför den förfärliga katastrofen i Japan
  Vi lever ju på samma lilla jord.

  Önskar dig också en fin lördag och fortsatt helg
  kramar

  • Ingrid skriver:

   Det löser sig säkert till slut, men nu sitter vi här utan telefon och utan några trevliga tv-kanaler. Tur att vår tv har inbyggd digitalbox så att vi har grundutbudet i alla fall.

   Jag hoppas att din helg också blir fin!

 3. Znogge skriver:

  Äldsta fröken jobbade natt på tidningen och var helt slut. Information strömmade in hela tiden för katastrofen verkar bara öka i omfattning!

  Telia är ett kapitel för sig men helt allmänt kan jag säga att när allt är på plats så brukar det fungera mycket bra. Hoppas det blir så för er med.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag kan föreställa mig vilken jobbig natt hon haft, men det är väl sådant som hör yrket till.

   Jag hoppas och tror också att allt ska bli bra med Telia, bara vi får rätsida på allting.

 4. Lisa Arvidsson skriver:

  Hej!

  Jag tog en titt på utskicket av ditt paket jag också. Jag ser att du har lika bra koll på det från ditt håll som jag kan ha härifrån. Mycket riktigt är sista händelsen som Posten har rapporterat, att paketet sorterades i Stockholm. Du vet säkert bättre än jag hur paket sedan brukar transporteras till Gotland. Men inte ens båten behöver väl ta så hemskt lång tid. Så om jag gissar, kan du säkert ha paketet på måndag.
  Jag hittade inte ditt mail men å andra sidan vet jag ju inte vad jag borde leta efter… Jag kan i alla fall lova att vi gärna hjälper dig med att få alla avgifter och annat rätt!
  Med tanke på att det här dröjer onödigt länge för att få igång allt, så går det också bra att du hör av dig när du väl har telefoni igen, så kan vi komma överens om en kompensation för dröjsmålet.

  Ha nu en fortsatt fin helg så länge i alla fall!

  Vänliga hälsningar
  Lisa Arvidsson
  Telia kundservice

 5. Sylvia skriver:

  Tänk att det så ofta trasslar till sig när man ska byte abonnemang eller operatör.Undra på att man drar sig för att ändra även om man tjänar några kronor på det. Så trevligt att Telia kundsercice har hittat till din blogg och skriver några tröstande rader i väntan på bättre tider .-) Nu håller jag tummarna igen för att du snart ska ha allt ordnat till det bästa.
  Ha en skön lördagskväll.
  Kram Sylvia.

  • Ingrid skriver:

   Det var likadant när jag skulle byta bredbandsleverantör från Ephone till Telia. Jag var utan bredband i fler veckor, men sedan har det fungerat utan ett enda avbrott.

   Med Ephone var det ständigt krångel.

   Så jag har förhoppningar om att det ska bli bra i slutändan den här gången också.

   Ha en fin kväll du också!

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Ack ja, det verkar som posten i Sockholm har strulat till det ordentligt. för inte ska ditt paket ligga där i evigheter. Kanske dags att kontakta dom i stället för Telia.
  Deras fakturor går ju ut per automatik via datorn och dom vet ju inte att utrustningen finns i Sthlm när allt gick iväg.
  Men oj då vilken bra service du får fr. Telia som skriver här i din blogg, inte illa 🙂
  Plåster på såren lär du i alla fall få, det fick jag vid ett tillfälle nyligen av Telia och då var mitt problem betydligt mindre allvarligt än ditt.
  Ny faktura anl. med betydligt lägre belopp 🙂
  När det är problem så är det telefonsamtal till ansvarig som gäller! Att tala med en människa är i längden det bästa anser jag.
  Nåvä, Telia har funkat bra under alla år men ibland finns där ny, ung personal som strular till det en aning.

  Usch ja, om Japan är det mycket nu och det saknas ju tiotusentals människor. Katastrofen växer…oavsett var man bor i världen så drabbas alltid någon.

  I kväll blir det Downtown Abbey på TV. De engelska serierna är toppenbra. Denna var väl Oscarsnominerad, tror jag.

  Tur att du har SVT Play utifall samt nära väg till sonen 🙂
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Som tur är har vi en tv med inbyggd digitalbox, så grundutbudet kan vi se i alla fall.

   Jag har suttit och sett Melodifestivalen och sen ska jag också se Downton Abbey, men först ska jag uppdatera mig lite om vad som händer i Japan. Det är en helt otrolig katastrof.

   Ha en skön fortsättning på kvällen!
   Kram Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *