Ännu ingen snö, men regn, regn, regn

Det verkar som om vi här på västra sidan av Gotland blivit förskonade från det värsta ovädret (peppar, peppar, ta i trä!). Det har regnat något kopiöst, men jag vet inte hur mycket för regnmätaren är intagen för året. Från inre delarna av ön har man rapporterat att det snöat, skolor är stängda på grund av översvämningar och massor av hus har fått vattenskador. Destination Gotland ställer in färjeturer och passagerare som åkte med färjan igår kväll rapporterar om en mardrömsresa.

Vi åkte ner till Klinte efter lunch, för vi skulle lämna in bilen på verkstad för service och kamremsbyte. På vägen mot Klintehamn har vi åkrar som det går en kanal tvärs igenom (bilden är från i april i år) och nu har kanalen svämmat över sina bräddar och åkrarna ligger nästan under vatten. Åkrarna, där vår arrendator har sått höstsäd, har sett jättefina ut och det har varit en ren fröjd att titta på dem när man åkt förbi. De åkrarna är idag mer eller mindre insjöar. Jag hade inte kameran med mig och tänkte ett tag vända hem och hämta den, men jag misstänker att vattnet finns kvar i morgon också. Nu är det bara ett par grader varmt och om det fryser till kan man nog plockar fram skridskorna och ta sig en åktur på ”Källingmyr”.

Det blev mycket väderprat det här, men det här är ju extremt och känns ganska skrämmande.

Idag har jag plockat fram alla adventsljusstakar och kollat att de fungerar. Det var två lampor som var trasiga och de har jag ersatt med nya som jag passade på att köpa när vi var på Klinte, så nu är det klart att tända på lördagskväll. Jag förvarar julgrejor i salen och i fönsterna där har jag ställt de pelargonkrukor som stått ute i sommar. Jag tänkte att de skull stå där och vila och hämta krafter till nästa sommar. Men det fattar de visst inte, för de blommar för full kraft. Vi har ingen värme på i salen och de har inte fått något vatten, men det bekymrar dem tydligen inte.

Nu är det snart dags att börja med middagen och i kväll är den sista delen av den spännande danska serien ”Brottet”. Hur ska det gå, hur ska det gå??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Ännu ingen snö, men regn, regn, regn

 1. Suss skriver:

  Vad skönt om ni slipper det värsta ovädret, det är inte roligt att vara mitt i stormen.
  Mina pellor är lika knäppa som dina, de blommar och ”håller på”. VILA säger jag till dem, men som en del ungar på skolan säger: Vem bryr sig?
  Här är kallt och blåsigt, snön ligger och under den är det is. Jag vill verkligen inte halka omkull. Ha det bra, hoppas vädret snart blir bättre. Kram!

 2. Ailas skriver:

  Hemskt med detta regnande på sina håll, riktigt läskigt faktiskt. Men ni har ändå haft tur i stormen kan man säga.

  Själv kan jag hälsa från Snölandet, har precis varit ute och skottat. Varm och go’ känner jag mig. Nu förstår jag att plogen kommer snart och trycker fram en sån där hemsk kant för infarten… det brukar den göra, när jag väl skottat klart! Men snö är helt klart bättre än överdrivet regnande, om man nu måste välja. Jag har också sluppit de hemska vindarna här på min slänt, men i centrala Jönköping var det något fruktansvärt igårkväll när jag var där för att gå på teater. Har nog aldrig varit med om maken till vindar.

  Nu ska det smaka gott med en kopp hett te!

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Maken brukar alltid säga att när det regnar ”tur att det inte kommer som snö”, men nu vete sjutton vilket som är bäst/sämst.

   Ha en fin kväll du också!

 3. Sofia skriver:

  Hej! Vi har oxå fått mycket vatten, fast i frusen form… Det är väl en dryga 2 dm snö här och ca -2 grader. Jag hade nog föredragit regn.. fast helst utan översvämningen dock… Stackars alla drabbade!

  Pelargoner är ju bra roliga.. ju mer man missköter dem desto finare blommar dem.. 🙂

  Vilken vacker klänning på bilden i förra inlägget! Arvegods?
  KRAM Sofia m familj

 4. Kicki skriver:

  Jag har hört på radion idag hur eländigt det varit på Gotland idag med allt regn.
  Vi har ”bara” haft halv storm och snöyra.
  Det var väldans vad blommorna trivs i salen.
  Brottet började jag aldrig se, så då blev det inte att hoppa på senare heller.
  Men idag blir det att kolla på bönderna som söker fru.
  Kram

 5. Skatan skriver:

  Här har det åtminstone snöat … fast det blåser så förskräckligt så mycket bättre är det ju inte. Det är så man drar sig för att gå ut med StinaFIna … men det är ju ett måste. I ur och skur.

  Mina pelargoner är lika ihärdiga … trots torka och svalt i ”skafferiet” där de står. De blommar … inte lika mycket som dina … men ändå. Känns hoppfullt på nåt vis …

  Kram!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Så fantastiskt fina dina blommor är! De mår tydligen alldeles utmärkt därinne i salens svalka:) Jag såg på TV att det är väldiga översvämningar på Ostkusten bland annat i Småland. Inte roligt med sådana här oväder.
  Hos oss har det inte kommit någon mer snö, men det har blåst råkallt idag och varit -3. Det känns kallare, när vinden tar i.

  Önskar dig en fin dag i morgon.
  Varmaste kramar!

 7. Hejsan Ingrid !
  Snö-ovädret har kommit till Stockholmsregionen, började i morse när jag for till min syster Maud som bor i Lidingö.Det fortsatte hela vägen ända hem och håller på än.Passa på att titta på den från Gotland med Röse.Den var ganska äcklig.Tycker inte att svenska deckare ger någon spänning så som de amerikanska.
  I dag hade de bränt något inne i våran affär.Somliga tycker illa vara.De hade så billig frukt och grönsaker o.en massa annat spännande som kan vara kul att prova.Förmodligen sabotage.Rimmar på Vintage.Skriver något imorgon om hjärnkontoret är öppet.

  Kram Majsan

 8. Pia skriver:

  Här i Skåne snöar det för fullt och kallt är det Måste nog oxå kolla mina ljusstakar och få det årliga utbrottet Jag blir alltid vansinnig på dessa ljusstakar Även om de funkade när man satte undan dem så nog fanken fungerar de inte när man tar fram dem igen

 9. elisabeth skriver:

  visst måste man prata lite väder…..;-) och på radion sa en vän till mig att de sagt att SMHI sagt att man inte skulle säga ´oväder’ att man kanske ha ska benämningarna klass 1 eller 2….. vet inte om det var så……. Det går ju inte……;–) oväder har man ju sagt jämt och ordet har alltid kommit ur allas munnar……. vi har haft oväder och avåkningar och drivit igen vid blåsiga ställen så plogning har behövts så det så….;-)
  Ha det göttast

Kommentarer inaktiverade.