Man kan inte lita på varken den ena eller den andra, för enligt Klart.se borde vi ha fått 14 mm regn nu och det har inte kommit en droppe. Ja, en och annan droppe föll det i förmiddags, men absolut inte mera.

Jag fick stiga upp lite tidigare än vanligt idag, för jag skulle vara i Hemse kl nio och lämna blodprov. Jag kom iväg i god tid, så redan fem i nio var jag ute igen. Eva skulle låna min bil idag, men inte förrän vid halvelva-tiden, så jag hade ingen brådska hem och tänkte först ta en shoppingvända i Hemse, men körde hemåt i alla fall.

När jag nu hade gott om tid åkte jag in till Gamen i Fardhem och tänkte köpa ett par säckar jord. Det var så lugnt och stillsamt där och jag var i stort sett ensam på parkeringen, så jag backade upp till jordsäckarna och kasade ner ett par i skuffen och så gick jag runt och tittade lite i deras tält där de har diverse sommargrejor. Men attan också!! När jag skulle betala var butiken inte öppen ännu! De öppnade inte förrän klockan tio och så länge kunde jag inte gå där och skrota, så det var bara att bylta upp de där säckarna på sin stapel igen och nu var det ju inte riktigt lika lätt.

Jag låg fortfarande bra till tidsmässigt, så jag bestämde mig för att köra över Eksta för att se om Susie syntes till ute i sin trädgård och på vägen dit åkte jag förbi helt underbart vackra diken fulla av aklejor.

Jodå, Susie på Stjärnarve och hennes man var minsann ute i trädgården som vanligt och rensade och fejade på sin underbara tomt, så jag fick hälsa på dem och få en liten rundvandring bland alla vackra planteringar. Rabatter i all ära, men det som imponerar allra mest på mig är alla vackra träd, som de har planterat. Den 19 juni är det trädgårdsvisningar på Gotland och då kan man besöka även Stjärnarve.

Beträffande tiggarturismen, som jag skrev om igår, berättar en man i helagotland.se att han häromdagen rest med samma färja som åtta personer, troligen rumäner, för de hade haft två rumänienregistrerade bilar. Männen såg ut som hantverkare och verkade glada, pigga och friska. Han förundrade sig över att nu möta dem, svårt sjuka och ca hundra år äldre, tiggande i Visby.

Dagens ordspråk:

Att göra det enda riktiga tillgrips stundom som en sista utväg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...