Ännu inget regn

Man kan inte lita på varken den ena eller den andra, för enligt Klart.se borde vi ha fått 14 mm regn nu och det har inte kommit en droppe. Ja, en och annan droppe föll det i förmiddags, men absolut inte mera.

Jag fick stiga upp lite tidigare än vanligt idag, för jag skulle vara i Hemse kl nio och lämna blodprov. Jag kom iväg i god tid, så redan fem i nio var jag ute igen. Eva skulle låna min bil idag, men inte förrän vid halvelva-tiden, så jag hade ingen brådska hem och tänkte först ta en shoppingvända i Hemse, men körde hemåt i alla fall.

När jag nu hade gott om tid åkte jag in till Gamen i Fardhem och tänkte köpa ett par säckar jord. Det var så lugnt och stillsamt där och jag var i stort sett ensam på parkeringen, så jag backade upp till jordsäckarna och kasade ner ett par i skuffen och så gick jag runt och tittade lite i deras tält där de har diverse sommargrejor. Men attan också!! När jag skulle betala var butiken inte öppen ännu! De öppnade inte förrän klockan tio och så länge kunde jag inte gå där och skrota, så det var bara att bylta upp de där säckarna på sin stapel igen och nu var det ju inte riktigt lika lätt.

Jag låg fortfarande bra till tidsmässigt, så jag bestämde mig för att köra över Eksta för att se om Susie syntes till ute i sin trädgård och på vägen dit åkte jag förbi helt underbart vackra diken fulla av aklejor.

Jodå, Susie på Stjärnarve och hennes man var minsann ute i trädgården som vanligt och rensade och fejade på sin underbara tomt, så jag fick hälsa på dem och få en liten rundvandring bland alla vackra planteringar. Rabatter i all ära, men det som imponerar allra mest på mig är alla vackra träd, som de har planterat. Den 19 juni är det trädgårdsvisningar på Gotland och då kan man besöka även Stjärnarve.

Beträffande tiggarturismen, som jag skrev om igår, berättar en man i helagotland.se att han häromdagen rest med samma färja som åtta personer, troligen rumäner, för de hade haft två rumänienregistrerade bilar. Männen såg ut som hantverkare och verkade glada, pigga och friska. Han förundrade sig över att nu möta dem, svårt sjuka och ca hundra år äldre, tiggande i Visby.

Dagens ordspråk:

Att göra det enda riktiga tillgrips stundom som en sista utväg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Trädgård. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ännu inget regn

 1. Skogsnuvan skriver:

  Å så fina blommor. Den här tiden är faktiskt den vackraste på hela året med alla nyutslagna blommor och den skimrande grönskan.

 2. Znogge skriver:

  Har varit med om liknande! En tiggande person gick sedan med spänstiga och rappa steg in i en butik. Hälsan själv och inte det minsta lilla handikappad. Så deras knep ska man nog inte falla för…

  Kram

 3. Kicki skriver:

  Nu har jag fått läsa ikapp. Jag har inte hälsat på hos någon sen vi åkte till Trollhättan och det är ju faktiskt en hel vecka 😕
  Om du gillade trädgården som jag var i igår, så har ju du Sussis att njuta av.
  Tiggare, som inte behöver tigga är ju ganska obehagligt. Dom kan säkert tjäna fina pengar på det, medan dom som verkligen behöver blir utan 🙁
  Jag är i valet och kvalet om vi ska åka till Gotland i år igen eller inte. Ekonomin är ganska i botten. Jag har dessutom varit dålig på att sälja på Tradera, vill inte sitta med annonser när det är vackert väder ute. Annars hade det kunnat komma in nån extrakrona där.
  Idag har det spöregnat mer eller mindre hela dan, men då har jag suttit och redigerat hundratals bilder i stället. Jag kollade just regnmäteren och den visade närmare 30 mm. Men regnet behövdes.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Kommer du hit ska vi boka in en tid hos Susie tycker jag. Då kan du få hälsa på hennes lilla Santos också, en helt förtjusande liten podengo.
   Här har det hitintills bara kommit 2 mm. 30 hade suttit riktigt bra. 😉
   Kram!

 4. Gerd skriver:

  Detta var i mitt tycke, ett väldigt intressant inlägg!
  Inte bara om hur du har det, utan hur det är. Och detta med den fejkade tiggerismen är ju helt för bedrövligt!
  Jag har satt som motto, att jag skänker ingenting annat än till min dotters forskning på lever och njure. Hon har ju genomgått en levertransplantation men kan pga detta inte få egna barn, pga biverkn av njurvärden, och det tycker jag är horribelt. Hon är lyckligt gift och har alla förutsättningar.
  Idag hemkommen från regnigt Dalsland. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du uppskattade dagens inlägg. 😀
   Jag förstår mer än väl din prioritering och själv skänker jag aldrig till tiggare, men däremot gärna till Operation Smile. De gör verkligen ett storartat arbete för barn med deformationer.
   Kram!

 5. Inger Johansson skriver:

  Här har det regnat hela dagen 🙁 Inge kul för barnen, som slutade skolan idag.
  Kram Inger

 6. Raija skriver:

  Aklejor är så vackert med sina olika färger. Har några i min trädgård också.

 7. De där fina var det Aklejor, vill att det växte här nere.
  På sin höjd surkullor. Förra året plockade jag och många andra
  prästkragar mellan vägarna mot Strängnäs och Scaniarinken.

  Gick ut för att filma en dunderfin regnbåge är kvar än.
  Tänkte för mig själv måste bli en ovanpå den skuren.
  Bortsett det våta. är det inte så kallt som det var ett tag.

  34 grader i skuggan vill jag inte ha men gärna uppehåll.

  Bifrost heter väl regnbåge. Pampigt.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Det är vackert med regnbågar. När jag satt och så reportaget från prinsessbröllopet var det en så vacker regnbåge bakom Ebba. Den var hon nog inte medveten om. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *