Äntligen en solskensdag

Nollgradigt och väldigt blåsigt är det idag, men solen skiner från en klarblå himmel. När upplevde man det senast?

Så fort jag pysslat färdigt här på morgonen, satt ut ny mat till småfåglarna och räfsat bort gamla solrosskal från gräsmattan, gav jag mig iväg på en promenad.

Jag gick genom skogen ner till samhället och till och med i skogen börjar snön försvinna. Det var underbart att kunna gå utan broddar och utan att behöva vara rädd för att halka. Det var bara att trava på i snålblåsten. Så länge jag var kvar i skogen var det ju skapligt förstås, men sen tog vinden verkligen i.

Jag hade tänkt gå ut på hamnen, men fegade och tog en genväg över parken i stället. Där var det rena skridskobanan.

På samhället var det full fart så här på fredagsförmiddagen. Lite mellandagsrea är det minsann i Klintehamn också både på Klinte Kläder och på skoaffären. Tur att jag lämnade plånboken hemma. 😉

Hemma på Odvalds igen och här får nu pulkor, snöskyfflar och kvastar vila i väntan på nästa snöväder.

Någon har tydligen avlidit här i området, för flaggan vajar på halv stång idag. Jag vet inte vem det är, men här bor ju många gamla människor, en del över nittio år.

Nu ska jag mumsa i mig en fruktsallad, som jag gjort på äpple, banan, apelsin, torkade fikon och en skvätt päronlikör och under tiden ska jag bestämma mig för om jag ska göra en årskrönika över 2012 eller inte. 2012 blev ju ett år som verkligen ruskade om oss alla och det känns som om man bara skulle vilja glömma det, men det kanske är fel…..

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Väder. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Äntligen en solskensdag

 1. Sylvia skriver:

  God fortsättning på dig Ingrid!
  Läser ifatt och förstår du haft en fin och trevlig julhelg med de dina.
  Ser du varit ute och fotat och bilderna påminner om en tidig vårdag. Kalla vindar har vi också och det var inte alls trevligt ute idag. Så gott med fruktsallad och så spännande med dina funderingar om en årskrönika över år 2012. 🙂
  Kram och ha en skön fredag! / Sylvia

 2. Znogge skriver:

  Oj, så mycket vatten där var. Kan tänka mig att det blir rena isgatan… Man får se upp var man sätter fötterna. Nu blir det promenad här för vädret är hyfsat.

  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Den där ”skridskobanan”i parken ser inte nådig ut, men annars ser det nästan ut som vår på dina bilder. Så grönt gräset är, där det befriats från snö!

  Vi var nere på centrum idag – och jag hade plånboken med mig;) Det blev en tröja/tunika, men naturligtvis var just den inte på rea… Men jag är väldigt nöjd, så det spelar inte så stor roll.

  Årskrönika, ja du Ingrid, det förstår jag att du funderar på med blandade känslor. Året har varit omvälvande för dig på många sätt. Allt det tunga, som året bjudit på, finns ju med dig antingen du gör en årskrönika eller inte. Du har redan gjort en så fin sammanställning – ”Till Åkes minne”. Finare än en årskrönika.

  Kanske en årskrönika ändå skulle kunna kännas som ett värdigt avslut för dig på det här året. Å andra sidan kanske det bara river upp de svåra minnena och gör dig sorgsen. Frågan är ju vem du gör årskrönikan för – dig själv eller för andra. Ingen utomstående kan råda dig. Du får lyssna på dig själv och känna efter, vad du verkligen innerst inne vill.

  Varma kramar,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Vilken tur att du hade plånboken med dig, även om det nu inte blev något reaklipp. 😉

   Ja, vem gör man en årskrönika för egentligen? Mest för sig egen del tror jag. Jag har gjort det några år nu, så det blir nog en i år också. 😉
   Man får ta några månader i taget.
   Kram

 4. Anne-Lie skriver:

  Jag kände precis som du när jag promenerade med hunden på förmiddag, inga broddar på skorna utan man kunde traska på i rask takt, jätteskönt. Åh, så gott det lät med fruktsallad
  Kram!

 5. Suss skriver:

  Här har också varit en fin och solig dag, men någon promenad blev det inte, trots att jag planerat det. Våra vägar såg ut som nyspolade skridskobanor och broddar äger jag inga. Kanske ännu en sak jag måste köpa, nu när jag flyttat till landet? Jag tog bilen hem till en kompis, dit jag hade tänkt gå och det var nog tur. Katten gick ut en kort vända idag, hon kanske också tyckte det var för halt? Hoppas på flera soldagar, det var ändå skönt att se den. KRAM!

 6. Yvonne skriver:

  Så fina bilder! Var på Gotland och Visby idag ( nu hemma igen) och fick uppleva denna underbara soliga dag. Blåsigt dock! Havet lät verkligen. Promenerade vid havet och fotade. Sedan handling och fika på stan. Ha en bra kväll!

 7. Elisabeth skriver:

  Jag tycker dina foton visar lite vår. Solen gör mycket både för kropp och själ. Här har vi kyliga nätter, nu +11 C, men solen värmer gott på dagarna. Kram Elisabeth

 8. Kraka skriver:

  Livet är som ett kalejdoskop, där livet vi lever med allt vi är med om, blir de där färgade glasbitarna. Jag tror att det är viktigt med de svarta bitarna också, de ger djupet i vår livsbild som annars skulle bli rätt ytlig.

 9. Gerd skriver:

  Vackert väder hos mig igår också, mulet idag och snöblask.
  Året 2012, ja. Man kan inte blunda för det, men säger som du, ibland vill man blunda. Jag har gråtit floder, blir värre kring jul, men det är ju sorgeåret, jag jämför allt.
  Varma kramar, Gerd♥

 10. Skogsnuvan skriver:

  Så fint och grönt ni har det på Gotland. Jag längtar till att sätta fötterna på grön mark men den tiden ligger långt långt fram. Nu får man i alla fall gå på skoterspåren som killarna har gjort så man slipper gå på vägen och bli överkörd av timmerbilarna.
  Nu hoppas jag att du får ett bättre år nästa år och att sorgen lägger sig lite när tiden går.

 11. Raija skriver:

  Kul att se hur det ser ut på Gotland nu, för ni har inte mycket snö. Vi har en hel del här i mälardalen.
  En årskrönika är också ett sätt att bearbeta det som hänt under året, även det som är svårt.

  • Ingrid skriver:

   Egentligen skulle man vara så disciplinerad att man arbetade med den där årskrönikan under hela året. Månad för månad så att säga. Min rubiksättning ger ju dålig ledning till innehållet i inläggen. 😉

 12. Det ser så fint ut överallt – utom här! Det måste vara den onormalt höga och täta skogen runt om som isolerar och gör att snön ligger kvar. Dessutom kommer inte den lågt stående solen åt vår tomt! 🙁 Sen har vi mycket vatten i marken också. I och för sig väldans bra när man håller på med trädgård, men det gör också att snön inte tinar bort så snabbt. 😥
  Alltså åkte vi iväg till skogen ovanför Klinte igår och tog en liten prommis till den lilla dammen – utan broddar! Men sen blev det isigt, så vi fick vända och gå tillbaka samma väg. Inte fullt så kul….. 😉
  Idag har jag däremot bara varit ut den obligatoriska morgonprommisen och då gick det att med grovt räfflade stövlar faktiskt att ta sig in i kohagen bakom. Skönt! 😆

 13. Kicki skriver:

  Här har vi faktiskt bara runt 0 grader. Det har snöat en del och mer lär ska komma. Snart är det lika mycket snö som det var 2009 och-10. Men den här snömängden hhar kommit mycket tidigare (iaf som jag minns det).
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *