Äntligen lite regn

Lars Lagerbäck var en trevlig sommarpratare och han lyckades hålla mig vaken hela tiden.

Trevliga anekdoter från hans tid som förbundskapten för Sveriges landslag och från tiden i Nigeria och Island och ett alldeles utmärkt musikval gjorde att jag låg i solstolen och mådde riktigt gott.

Jag fick en känsla av att Lars Lagerbäck är en hygglig man som står med båda fötterna på jorden och inte kan han väl vara Sveriges tråkigaste man?? Jag har hört de som varit bra mycket tråkigare. 😉

Solen lyste med sin frånvaro, men det har varit väldigt varmt och skönt idag och jag var lite fundersam över vad jag skulle ta på mig när det blev dags att gå iväg till Donnerska parken, men problemet löste sig, för när jag kom ut började det stänka, så det blev regnjacka på och ett paraply i väska för säkerhets skull.

Jag gick genom skogen och när jag passerade Klinteån fick jag se de här vackra blommorna. Det måste vara någon typ av liljor, i alla fall såg bladen så ut och de var väldigt höga och stiliga.
Uppdatering: Blomvass säger Kerstin, som har bloggen Ölandsvindar, att det är.

I parken hade det samlats riktigt mycket folk och jag hörde sedan att det nog varit ca 130 personer som trotsade de hotande regnmolnen. Det stänkte lite lätt hela tiden, men musikerna lät sig inte hindras utan satte igång att spela och sjunga.

Linedancegruppen Astu Stompers uppträdde med sina härliga danser. De ser verkligen ut att ha roligt!

Sedan blev det paus för korvätning och kaffedrickning och så såldes det lotter förstås.

Nu blev himlen allt svartare och stänkandet tilltog, så snabbt som attan satte man igång med lottdragningen. Jag hade köpt fem lotter men vann ingenting. 🙁 Efter lottdragningen blev det en stunds allsång, men sen packade musikerna ihop, för nu regnade det mer och mer. Det blev en lite snöplig avslutning på kvällen, men vi vill ju ha regn. 😉

Tyvärr blev det inte så mycket av det, för jag hann inte mer än hem så hade det slutat regna, men man kan ju hoppas att det kommer mera i natt.

Nu är det hög tid att gå till sängs. I morgon ska jag vara på vårdcentralen i Hemse redan före nio för ett PK-prov och sen ska jag på Kupan och jobba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Musik, Röda Korset och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Äntligen lite regn

 1. Kerstin skriver:

  Här är vi så glada över de 8 mm som har kommit hittills. I kväll har vi årsmöte och grilkväll med vägsamhälligheten och då utlovas vi ofantliga regnmängder så vi får väl se hur det blir.Jag är ”general” för loppisen i hamnen och det är en hel del pyssel innan. Nu är det överstökat och nästa år får någon annan ta över. Jag har hållit i det i fem år nu och det räcker.Grattis till vinsten! Det är nästan så jag tycker att minimivinsten åtminstone skulle vara 50 kr. För några år sedan vann vi drygt 2000 så vi har väl fått vår del. Blomvass ser det ut som på din bild. Kram från mig/Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Åh, är du ”general” då förstår jag att du har fullt upp när det blir dags för loppis.
   Tack för namnet på växterna i ån, visst är det blomvass!
   Kram

 2. Janne skriver:

  Morron Ingrid ! Ja regn skulle behövas på många platser nu. Här har vi inte fått en droppe så det är kruttorrt. Det har även varit kvavt och vi har hört åskan men den har inte varit nära. Ha det bra !

 3. Syster Kerstin skriver:

  Trevligt med allsång i parken, är det nytt för i år?

  Regn behövs naturligtvis men jag skulle önska att det föll på natten den här veckan. Då Haroun med familj är på Ön och vill sola och bada!!!

  Här har vi fått en skvätt också inatt och det kommer säkert mer idag, man får vara nöjd med det lilla.

  Ha det!

  • Ingrid skriver:

   Det var allsång i parken förra sommaren också, men då missade jag det av någon anledning.
   Tyvärr blir det nog mulet och regn ett par dagar nu, men det ska bli bättre fram i veckan.
   Kram

 4. Kicki skriver:

  Så snöpligt att det efterlängtade regnet kom just då. 🙁
  Här har vi också fått en skvätt i natt. Det är otroligt torrt ute.
  Kram/Kicki

 5. Lambergsfrua skriver:

  Synd att regnet kom precis, när träffen med sång och musik var – och att det slutade precis, när du kom hem. Vi var borta hos Dottern med familj och det kom några stänk,när vi skulle gå dit. Paraplyerna kom till användningen kort stund, sen höll det upp och var fortfarande lika kvavt. är vi skulle hem igen öppnades himlens portar, så Barnbarnet skjutsade oss -. och regnet fortsatte. Jag vet inte hur många mm det kom,men luften känns friskare idag.
  Önskar dig en fin dag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Znogge skriver:

  Jag har mycket svårt för att tro att han skulle vara Sveriges tråkigaste man. Det finns säkert många måna som ligger bättre till för den utnämningen!

  Kram

 7. Linedancing är något jag helt klart skulle kunna tänka mig att göra! 😆 Hade en god vän i Stockholm som var instruktör, men jag hann aldrig med att gå någon kurs innan vi flyttade. 🙁
  Här kom det 1,5 mm igår och idag ytterligare 1,5 – precis efter det vi hade klippt gräset. Perfekt timing!! 😀
  Nu hoppas jag på att vi får ordentligt med regn inatt, fast inte mer än 25 mm!!! 😉

 8. Anne-Lie skriver:

  Hihi…när jag läste att det fanns lotteri, så tänkte jag undrar vad du vinner för något, för du verkar vara en turgumma. Men inte idag…
  Sommarhälsning från Anne-Lie

 9. elisabet skriver:

  Vi bytte program tråkig röst och det lät som han läste innantill. Tur att inte alla gillar samma sommarpratare.

 10. Laila Östergren skriver:

  Lite försmädligt, men jag glömde helt bort allsången. Tur att det kom så många ändå.

 11. Suss skriver:

  Synd att det inte kom mer regn och synd om dig som inte vann. Jag tycker du verkar ha så god tur när du tar lotter. En del vinner ofta, en del nästan aldrig. Jag hör tyvärr till den senare kategorin.
  Blomvass var en ny bekant för mig, undrar om den finns här också? Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är så roligt när man bloggar och får respons och hjälp med sådant man inte vet. Jag hade ingen aning om att det fanns något som heter blomvass. 😉

Kommentarer inaktiverade.