Äntligen regn och mer ska det bli

Det regnade i morse när jag vaknade och det kändes helt underbart, men lite konstigt också. Nu har det varit uppehållsväder och solen har dominerat så länge, så jag visste nästan inte hur jag skulle ställa mig till den här nya situationen. Förutom de 2 mm vi fick förra helgen är det på dagen en månad sedan det regnade senast och jag har varit van att börja dagen med att gå runt och titta till växtligheten, plocka och ansa och försöka se efter vilka växter som behövt extra vatten för att klara dagen.

Schersminhäcken har börjat blomma och den doftar underbart gott

Jag gick ut och ställde mig på uteplatsen och tittade mig omkring, rättade till plastslangen från stupröret för att sprida ut nederbörden lite och sen var det bara att gå in igen.

Jag drack mitt morgonkaffe i lugn och ro och när sudokut var klart städade jag av lite. Först fick jag för mig att det var fredag, men det spelar ju inte så stor roll. Man kan lika bra damma och dammsuga på en torsdag och i morgon ska jag förresten till Kupan i Klintehamn och jobba. Visserligen på eftermiddagen, men då kan jag känna mig ledig på förmiddagen i alla fall.

I eftermiddag har jag bakat lite och det kändes nästan lyxigt att rusta inomhus i lugn och ro, utan att känna stress över att man måste ut och promenera eller ligga i solstolen.

Just nu är det uppehållsväder, men för en stund sedan tömde jag 14 mm ur regnmätaren och det ska bli mer nederbörd i kväll och lyxtillvaron lär fortsätta både i morgon och på lördag. Om nu SMHI för en gångs skull har rätt ska vi kunna få en 50-60 mm totalt.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

18 svar på Äntligen regn och mer ska det bli

 1. Znogge skriver:

  Här bakas det också och det blev en omgång toscarutor. Smidigt att ha lite i frysen. En hel del tog nämligen slut när sonen med flickvän var hemma i helgen… Nu skiner solen här 😀

  Kram

 2. Eleonora skriver:

  Det ser underbart gott ut – ditt bak! Jag har nästan helt slutat baka ibland kan det bli en sockerkaka. Det är ju i alla fall bara jag som äter upp kakorna, och dem bör jag ju vara utan.!
  Ha det gott – med eller utan regn och med eller utan sol.

  Kram från
  Eleonora

 3. Ja, även vi fick ju regn och varenda droppe var välkommen! Men jag tror att ni har bättre chans att få mer i helgen, det verkar gå öster om oss här i sydvästra hörnet av Skåne!
  Dina kakor ser fantastiska ut, så jämna och fina och vilken fin färg på sockerkakan!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Kicki skriver:

  Ja, nu var regnet välkommet. Vet inte hur mycket vi fått, får kolla mätaren idag.
  Jag har hämtat massor av vatten dagligen i dammen, men idag slipper jag ☺
  Kram/ Kicki

 5. Skogsnuvan skriver:

  Oj vilka fina kakor. Du måste vara en baddare till att baka. Här regnar det just nu och har gjort i natt också och naturen behöver nog lite vatten nu. Roligt att du skriver lite då och då i alla fall. Tittar nästan varje dag om du skrivit något nytt

 6. Gunnel skriver:

  Vilken bra idé att baka när man ändå inte kan gå ut. Då finns alltid nåt att mumsa på sen i solstolen. Gäller bara att inte mumsa för mycket. Kram

 7. Anna/notonmusic skriver:

  I sommarhuset regnade det konstant torsdag-lördag och var strålande vackert med sololåtar söndagen när vi packade bilen och åkte hem 🙂 Så kan det gå! Vilka underbara chackrutor på plåten! Mums! Mördegskakor är mumsfilibabba!

 8. Geddfish skriver:

  Du skriver alltid så mysigt. Jag bakar inga kakor längre, men gillar att se på andras bakverk.
  Idag har vi regn här, det kanske behövs.
  SommarsolståndsKram, Gerd

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vad läckert det ser ut i ditt kök med det nybakade! Jag har nästan slutat baka, eftersom Mannen I Mitt Liv har diabetes och jag själv försöker avhålla mig från godsaker – vilket jag har väldigt svårt för, när det finns inom räckhåll 😉
  Varm kram! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är ju det som är problemet när man bakar – att det ska ätas upp. Sockerkakan får jag nog lägga i frysen, men småkakorna äter jag av varje dag. 😉
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *