April, april……..

Tisdag 1 april 2008 | 10:20 | 7&#176

Gotland Runt 2008 rundar Tott

Efter en intensiv påtryckning från Stockholms grädda, har man beslutat att rundningsmärket i Visby flyttas en bit norrut inför årets upplaga av havskappseglingen Gotland Runt. Man kräver också att det icke namngivna grund som ligger utanför Norderstrands badbryggor döps till Totts grund. Nu påbörjas arbetet med att byta ut alla sjökort. Kostnaden för detta beräknas uppgå till omkring 50 miljoner kronor, pengar som kommer att sökas från EU:s fond “Knoll & Tott samt öarna”.

Nytt sommarland i Alskog

Djurparken i Alskog ska bli ett nytt sommarland. Man avslöjar att det är Bert Karlsson som köpt anläggningen och att redan 1 juli ska de första attraktionerna öppna för allmänheten. Nu kan man få tävla på helagotland.se om 50 inträdesbiljetter till premiären

Statister söks till inspelning i dag

Det blir mycket Gotland i TV 4 framöver. Nu har man beslutat att i stort sett alla så kallade trailrar från och med nu skall spelas in på ön. En inspelning ska göras idag med Tony Richardsson och Tina Nordström som medverkande. Man söker 100 statister, inspelningsplatsen är hemlig, men alla som är intresserade ska samlas utanför Ali´s kiosk på Östercentrum i Visby. Undrar hur många som kommer dit?

60-gräns på alla Gotlands vägar

Nu kommer det att ta längre tid att förflytta sig här på ön för från och med den 1 september sänks hastigheten på alla Gotlands vägar till 60 kilometer i timmen. Det är en trafiksäkerhetsfråga, säger Britt-Marie Lundström vid Vägverkets huvudkontor. En av anledningarna är att det ju väl känt att gotlänningar kör bil som krattor, man använder inte blinkers och klarar inte filkörning. Dessutom är det ju redan idag många som kör 60 på 90-vägar, säger Lundström. En annan anledningen till hastighetssänkningen är att den gotländska bilparken är ålderstigen och omodern.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Humoristiskt, Nyhetskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *