Aprilsnö – fåragö

Onsdag 9 april 2008 | 09:20 | 2&#176

Snackar väder gör vi ju mycket i Sverige, men det är kanske inte så konstigt, så omväxlande som det är. Idag kom det en aning snö på morgonen, men ingenting som ligger kvar. Jag kollade hur läget var den 9 april förra året och då hade vi fått massor av snö på natten och det var alldeles vitt ute. “Aprilsnö fåragö” finns det ett gammalt talesätt som säger och det lär ska innebära att snö i april gör att skörden kommer att bli god – aprilsnö gör att det kommer att bli gott om foder för fåren – så det är väl bara att vara glad över de där flingorna som kom i morse.

Vad händer idag? Ingenting speciellt faktiskt. Jag har putsat ett par fönster och satt upp nya flugfällor, Åke har åkt ner i skogen och i eftermiddag ska vi nog en vända till Klinte. Jag har lite tvätt att ta hand om och så har jag inte klarat av DN:s sudoku och krysset ännu.

Igår fick jag tag i min tandläkare och fick en tid nästa måndag. Jag frågade lite nyfiket hon varit bortrest och då påstod hon, att de inte släppt iväg henne från Blåkulla förrän nu.

Nu ska jag leta fram ett foto till dagens “ordlös onsdag” och sedan avslutar jag daterandet för tillfället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väderprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *