Aprilväder

Väderbloggen rapporterar! Ja ibland känner jag att det blir mycket väder i den här bloggen, men man är ju så hemskt beroende av vädret och mitt humör skiftar verkligen lika snabbt som aprilvädret idag gör, för idag har det varit alla sorters väder, förutom klart solsken då. Just som molnen spruckit upp och lite blå himmel visat sig har det blivit alldeles svart och så har det vräkt ner några minuter med regn och/eller hagel.

På förmiddagen körde jag en tvättmaskin och sydde i nya knappar i min vinterjacka. De nya är inte lika snygga som trådätarna var, men förhoppningsvis ska jag slippa ha knappar som hänger och dinglar i ett par trådar några veckor efter att jag sytt i dem. Sen skulle jag ut och handla, men då kom det en riktig hagelskur, så jag sköt upp det till eftermiddagen.

Jag började med att åka till gravarna och kolla läget där och om man nu ska försöka hitta något positivt med det här kylslagna vädret, så kan det ju vara att påskliljor och penséer tycks trivas alldeles utmärkt.

Och de trivs bra på Åkes grav också. De två små penséerna som jag planterade på båda sidorna har växt ihop till en stor buske och påskliljorna är ännu hur fina som helst. När jag var på Fröjel kyrkogård var det nästan uppehållsväder, men när jag satte mig i bilen och började köra mot Klintehamn igen vräkte det ner med någon typ av nederbörd, så att jag fick sätta vindrutetorkarna på högsta fart för att kunna se.

Jag tog en vända in på Klintehamns Kläder och köpte det där nattlinnt, som jag inte kunde betala förra gången jag var där, men nu hade jag rätt kort med. Vi pensionärer ska ju passa på att gå dit och handla på torsdagarna, för då får vi 10% på hela sortimentet plus att vi blir bjudna på kaffe och hembakad kaka. Det har varit annonserat i tidningarna, men totalt gått mig förbi, men nu vet jag det (på något konstigt sätt blev det torsdag idag också när jag skulle betala 😀 ). Det här erbjudandet gäller hela 2015, så boka in det i almanackan – Torsdagar Klintehamns Kläder!

Trevlig fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Aprilväder

 1. Laila Östergren skriver:

  Verkligen växlande väder idag. Åkte till stan med sonen för att uträtta bankärende och äta lunch med en kompis. Medan vi satt och åt så var det regn och snö om vartannat. Då var jag glad att Björn gjorde sig ärende till stan och hämtade mig, sen blev det en sväng på Biltema så klart och Coop Forum där vi faktiskt köpte med oss varsin bakelse till eftermiddagskaffet.
  I går var jag Klintehamns Kläder och köpte en tröja och fick 10 % i rabatt. Jag har totalt missat deras annons också.
  Ha en skön kväll så hoppas vi att solen som nu är framme skiner i morgon också.

 2. Znogge skriver:

  10% i rabatt och en kopp kaffe är verkligen inte att förakta! Här är vädret liknande. I morse en blå himmel och för en stund sedan så mörkt så mörkt. Men det är april så jag blir inte förvånad…

  Kram och god kväll!

  • Ingrid skriver:

   Nej, det låter ju så himla trevligt, så nog kommer jag att göra mig ett och annat ärende dit på torsdagarna. Ja, inte varje torsdag förstås. 😉
   Kram

 3. susan skriver:

  Aprilväder är alltid spännande….Vilken tur att det var ”Torsdag” idag med:)
  Ha en trevlig helg!
  Kram Susan

 4. Gunnel skriver:

  10% låter lockande, men ska jag räkna ifrån reskostnaden dit så äter det nog upp rabatten. Fast jag kunde ju fått en chans att träffa dig och det hade varit kul. Ha en trevlig helg.

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Samma väder här i södra Dalarna! Men är det april så är det! Vad fint det är på din Åkes grav, med blommor på varje sida och vacker blomma på själva stenen också. Vi hoppas på sol hela dagen i morgon!

 6. Ja, fy 17 vilket väder det har varit! Vi hade t.o.m. SNÖ ett par minuter!! Och i går var dom här och tog bort snöpinnarna från vägen. Kanske lite förhastat….. 👿
  Alltså blev det inte gjort någonting av allt det jag förutsatt mig att göra i trädgården. Jag som verkligen såg fram mot det som väntade idag; Lägga grus i rosenrabatten samt slå ner en metalllist mot gräsmattan i ”lyxrabatten”. Äntligen skulle man få göra lite kul, då slår vädrets makter till. 🙁
  Och i morgon då ska jag både till Stånga handelsträdgård och till Jonas i När tillsammans med Trädgårdsamatörerna. Ja, inte all förstås – vi träffas där – utan min väninna Lisa från Levide och jag ska göra sällskap. Och då blir det sent…..så inget blir gjort då heller. 🙄
  TREVLIG HELG
  Susie

 7. Lollo skriver:

  Hos oss var det mer växlande väder igår än dag.
  Håller med dig om att det är svårt att låta bli att prata om vädret. Men det är ju en väldigt central punkt här upp e i norden. Våra skiftningar i vädret är ju så stora då vi har 4 årstider dessutom.

  Så fina gravarna är. Vacker kombination med Penséer och Påskliljor 🙂

  Önskar dig en fin helg. Kramis 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker nog att man ”pratar väder” på fler ställen än i Sverige. På _Scilien t ex diskuteras det minsann livligt även om man inte är så noggran som vi med tiondels grader upp eller ner.
   Kram

 8. Gunnar skriver:

  Vemodigt att besöka kyrkogården och de anhörigas gravar. Vi har både sådana som vi sköter själva och några som vi betalar för.Det är fint med penséer men rådjuren gillar också dom så det har vi sällan vid gravarna.
  Det låter trevlig med pensionärsrabatten. Vi har en lunchrabatt på ett ställe om man kommer in efter kl 13.

Kommentarer inaktiverade.