Aprilväder

I morse var det en aning vitt på marken och dagen har varit som en riktig aprildag. Mellan solglimtar har det regnat, haglat och snöat och det har bara varit ett par grader varmt.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle åka och köpa gravprydnader i dag och åka upp med dem på gravarna om vädret var någorlunda skapligt. Det gäller ju att passa på, för man vet inte vad som väntar.

Redo för avfärd till kyrkogårdarna

Jag samlade ihop gravlyktorna och började sedan med att åka till Sudervilja och välja ut det jag ville ha och sen åkte jag till Coop för att köpa gravljus. Det snöade/blaskade ganska ordentligt när jag kom ut därifrån, men jag satte mig i bilen och började köra mot Fröjel kyrkogård, men då började det vräka ner, så jag vände och körde hem igen.

Efter lunch såg det ganska lovande ut och solen sken lite blekt, så jag gjorde ett nytt försök och den här gången körde jag först till Klinte kyrkogård, men hann inte mer än in på parkeringen så kom det en bysing igen, så då fortsatte jag till Fröjel. Det for lite snö/regn/hagel i luften, men det var inte värre än att man kunde vara ute i alla fall.

Svärfar o svärmor och Åke

Åkes farmor Emma och hennes son Gustaf

När jag var färdig på Fröjel gjorde jag ett nytt försök på Klinte och nu var det lite drägligare förhållanden där. Klockaren höll på att räfsa löv och hon beklagade sig över att det var kallt och jag förstår henne. Dessutom är ju löven blöta och tunga att hantera.

Anderssons (Svanborgs) familjegrav, där mamma och pappa är jordfästa

”Tant Lina” och hennes mamma

Nu kan det få bli vilket väder det vill i morgon, för nu är jag redo att tända ljusen på lördag när det är Alla Helgons Dag.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Väder. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Aprilväder

 1. Gunnar skriver:

  Vilket busväder ni har haft! Vemodigt nu när det är allhelgona. Gick din make bort 2012? Är det så längesen. Oj vad tiden går.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att du fick allt ordnat på de gravarna på de olika kyrkogårdarna. Det låter som att du har haft ett riktigt busväder idag. Vi har ännu inte fått någon snö här i Karlstad, men vi har -2 och en bitande kall nordan. Nu på eftermiddagen har i alla fall en blek vintersol visat sig.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Znogge skriver:

  Här har vädret lugnat sig vilket passar bra för i morgon ska jag till kyrkogården. Dags att sätta en vit blomma vid mammas och pappas grav. Sedan fortsätter vi till svärfars grav och jag tittar säkert till mormors också. Hör liksom till…

  Kram

 4. Du kan verkligen vara nöjd med din dag! Det var inte få gravar du har att sköta om! De flesta av våra anhöriga ligger i minneslundar och de gravar vi har, sköts av kyrkogårdsförvaltningen. Jag har aldrig tyckt att graven har med den avlidne att göra, kan inte känna det. Lite synd på sätt och vis, det skulle kanske kännas bra att göra i ordning och sätta blommor då…
  Här har vi haft en solig, lugn dag med bara några plusgrader idag.
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Min mamma kände precis som du. Det var högt pliktskyldigt hon gick till graven då och då. Jag däremot känner tröst och närhet när jag är i kyrkan och på kyrkogården.
   Hoppas ni får en fin dag i morgon också!
   Kram

 5. Viola skriver:

  Det var många gravar du har att besöka.Det är en fin tradition att tända ljus på Allhelgonadagen.
  Jag har inte så många gravar att besöka. De flesta som gott bort ÄR STRÖDDA FÖR VINDEN. jAG BRUKAR GÅ TILL DOMKYRKAN OCH TÄNDA LJUS.
  NI HAR OMVÄXLANDE VÄDER PÅ GOTLAND. Här har vi inte sett solen på flera dagar,
  det bara regnar.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det känns gott att ha en grav att gå till och jag är glad att jag bor så att jag kan ta mig till kyrkogårdarna då och då. Så länge jag orkar vill jag nog hålla på att vårda gravarna.
   Kram

 6. Verkade vara riktigt busväder där.
  Men du fick förberedelserna gjorda!
  Lyktorna hålls väl på plats men hoppas de mindre ljusen inte blåser bort?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *