Aprilväder

I morse var himlen över Teides snöklädda topp alldeles blå, men den fröjden varade inte så länge. När jag kom upp i rummet efter frukosten och tittade upp mot bergen, var Teides snöklädda topp försvunnen i molnen, men bergskullarna nedanför låg nu i solsken och även de var vita snö. Nu är även de försvunna i molnen.

När jag vaknade var jag först lite förvirrad över hur mycket klockan var? Jag hade ju ställt armbandsuret igår, men mobilen visade en annan tid och tv:n ännu en annan tid, men jag utgick ifrån att om armbandsklockan stämt igår kväll borde det stämma i dag också. Jag ville ju inte missa frukosten!

Jag tassade ut i badrummet och när jag klätt mig gick jag ner och åt. Frukosten smakade lika bra som hotellfrukostar brukar göra och killarna som passade upp är mycket trevliga. Jag avslutade med fruktsallad på färska frukter och kaffe och en god kaka. Här plockar man bort efter sig själv, det fick jag lära mig igår kväll när jag åt middag. Det finns en station i matsalen där man ställer disken, tallrikarna skrapas av i ett hål i bordet och besticken läggs i ett annat hål.

Det var kallt i natt, så jag letade fram en filt och så här tycker städerskan att den ska ligga.

Efter frukosten gick jag ut på den första promenaden och jag gick samma väg som alla andra går. Det är en bred och fin trottoar som ringlar sig iväg ner mot stan, för det här hotellet ligger lite högt uppe. Jag hade paraplyet med mig för säkerhets skull, men jag behövde inte använda det.

Jag gick inte så långt, för himlen såg lite opålitlig ut och det var ju dessutom backe upp nu. Jag var riktigt svettig innan jag kom i närheten av hotellet igen och nu fortsatte jag förbi det, för jag skulle gå och handla lite lunchmat.När jag var nästan hemma började det stänka, så jag kom hem i rättan tid, men jag satte mig ute på balkongen och åt en bagette med ost och tomat och sedan satt jag kvar och läste ett tag till det helt plötslig kom en hemsk vindby och så vräkte regnet ner.

Det är ett riktigt aprilväder för nu skiner solen och på grönområdet på andra sidan gatan, ser jag att man släppt ut en massa svarta får. Jag får nog gå ut och ta mig en titt på dem.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Aprilväder

 1. Znogge skriver:

  Tråkigt att vädret inte är helt pålitligt men jag hoppas det stabiliserar sig vilket det säkert gör. Lite udda att man själv plockar undan efter måltiderna. Det är man inte van vid.

  Kram och ha det gott!

 2. Din lägenhet ser ju verkligen rymlig och fin ut för att vara en 1-rums-lögemhet!
  Skönt att ha ett litet kök, så att man kan fixa lite mat själv, det blir ju lite mycket att gå ut och äta både lunch och middag.
  Hoppas att vädret stabiliserar sig lite, men du ska ju vara där ganska länge, så det blir säkert bra!
  Låter kul med fåren på andra sidan gatan…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har halvpension och så fixar jag lunch själv. Det räcker ju med en macka och något att dricka till.
   Idag är fåren borta, eller om det var getter? Jag kom dem inte så nära så jag kunde avgöra det.
   Kram

 3. Laila skriver:

  Lägenheten ser jättefin ut och växtligheten utanför går inte av för hackor heller. Vi har gått vår promenad i gråmulet väder men vid em-kaffet visade solen sig.
  Må så gott!

 4. Helena skriver:

  Det blir kanske mera hemtrevligt när gästerna själva får duka av borden..
  Lägenheten ser fin ut, kanske det finns ett extra täcke så du inte fryser.
  Vilka växter det finns där, oj hoppas dom tål lite kyla.

 5. Kraka skriver:

  Tråkigt med vädret. Men du verkar ha ett riktigt fint litet rum.
  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Spännande att upptäcka nya omgivningar, men trist med regnet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *