I morse var himlen över Teides snöklädda topp alldeles blå, men den fröjden varade inte så länge. När jag kom upp i rummet efter frukosten och tittade upp mot bergen, var Teides snöklädda topp försvunnen i molnen, men bergskullarna nedanför låg nu i solsken och även de var vita snö. Nu är även de försvunna i molnen.

När jag vaknade var jag först lite förvirrad över hur mycket klockan var? Jag hade ju ställt armbandsuret igår, men mobilen visade en annan tid och tv:n ännu en annan tid, men jag utgick ifrån att om armbandsklockan stämt igår kväll borde det stämma i dag också. Jag ville ju inte missa frukosten!

Jag tassade ut i badrummet och när jag klätt mig gick jag ner och åt. Frukosten smakade lika bra som hotellfrukostar brukar göra och killarna som passade upp är mycket trevliga. Jag avslutade med fruktsallad på färska frukter och kaffe och en god kaka. Här plockar man bort efter sig själv, det fick jag lära mig igår kväll när jag åt middag. Det finns en station i matsalen där man ställer disken, tallrikarna skrapas av i ett hål i bordet och besticken läggs i ett annat hål.

Det var kallt i natt, så jag letade fram en filt och så här tycker städerskan att den ska ligga.

Efter frukosten gick jag ut på den första promenaden och jag gick samma väg som alla andra går. Det är en bred och fin trottoar som ringlar sig iväg ner mot stan, för det här hotellet ligger lite högt uppe. Jag hade paraplyet med mig för säkerhets skull, men jag behövde inte använda det.

Jag gick inte så långt, för himlen såg lite opålitlig ut och det var ju dessutom backe upp nu. Jag var riktigt svettig innan jag kom i närheten av hotellet igen och nu fortsatte jag förbi det, för jag skulle gå och handla lite lunchmat.När jag var nästan hemma började det stänka, så jag kom hem i rättan tid, men jag satte mig ute på balkongen och åt en bagette med ost och tomat och sedan satt jag kvar och läste ett tag till det helt plötslig kom en hemsk vindby och så vräkte regnet ner.

Det är ett riktigt aprilväder för nu skiner solen och på grönområdet på andra sidan gatan, ser jag att man släppt ut en massa svarta får. Jag får nog gå ut och ta mig en titt på dem.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...