Är det inte det ena…..

…så är de det andra, sa kärringen som blödde näsblod. Så skulle jag också kunna säga, för så här såg jag ut efter att ha kört huvudet rakt i en gren, när jag skulle ducka under den för att komma fram med gräsklipparen. Är jag klantig eller är jag klantig?!

Blodflödet upphörde efter ett tag och nu återstår bara lite sveda i såret. Nu har vi hyfsat till gräsmattorna i alla fall och inte blev de väl så mycket vackrare av det, för det är ruskigt torrt och björkarna fäller massor av löv, men tofsar och rotskott från almarna och andra träd är borta, så nu ser det inte så ovårdat ut längre.

Belöning för fliten utgår i form av en tallrik nyplockade jordgubbar med vanlijglass. Det är årets absolut sista jordgubbar från egen odling, för nu har jag tagit bort nätet och trastarna får ta hand om det som är kvar av små, missformade och illasmakande bär. Jag hoppas att fåglarna kommer att tycka om dem ändå och låter bli rödavinbärsbuskarna, för vinbären är färdiga att plocka precis vilken dag som helst. Ska man göra gelé och det ska man ju, måste man plocka dem innan de blir för mogna.

Nu har dagens sol lämnat oss och dimmolnen har drivit in igen. Det var väldigt varmt ett tag, så det känns nästan skönt. Vi hade nästan 28° i skuggan när det var som varmast och det är i mesta laget.

Se inlägget: Har man sagt A får man säga B och nu kan jag säga C också, för nu är den vår!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Matprat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på Är det inte det ena…..

 1. Iréne skriver:

  Då får man gratulera då, till en massa jobb……

 2. Kicki skriver:

  Oj, till såret i huvet och ett oj till för att ”du sagt C”. När är det dags? Men, så mycket jobb som väntar. Nog för att du verkar ha energi för två, men att flytta från en hel gård, då var ju våran flytt ”milda västanfläktar”.
  Lycka till och slit inte ut dig!
  Kram Kicki

  • Ingrid skriver:

   Vi ska försöka ta det med ro. Maken känner nog större stress än jag, för han vill göra allt på en gång, flytta, hålla auktion, sälja gården mm mm mm. Först ska det renoveras en del och och vi har inte tillträden förrän den 1 augusti, så det lär inte bli aktuellt med någon flytt förrän ganska sent i höst. Sen får vi se vad som händer med resten….

 3. margareta wårenius skriver:

  hej igen Jag tror jag är en Säl, igen å simmat nere vid båtbryggan. Rödavinbär – varför inte oxå göra rödavinbärslikör – Idag har jag plockad johannesörtknoppar 1dl och gjorde likör(elller ska bli) Johannesört hirkum pirkum som är de magiska ordet på Johannesörtslikör. Skall drickas eftersinnad efter maten. Men den här likören blir bara en 1/2 liter, de är sååååpetig att plocka knopparna. Igår gjorde jag smultron- och mullbärslikör. Så gott om smultron denna sommar. Och så har jag iförm. plockad sommarkantareller i våran trägård. Lite torrt i marken, undrar om det hjälper om jag heller 1 hink vatten där vid kvällen, va tror du.

  • Ingrid skriver:

   Så duktig du är som gör likörer. Jag gjorde likör på björnbär härom året och det blev rätt gott.
   Vilken tur att ha kantareller i trädgården, visst skulle det väl hjälpa att vattna, men 1 hink förslår nog inte långt.
   Kram

 4. Anne-Lie skriver:

  Hoppas såret i huvudet läker snabbt.Eftersom jag inte känner dig så väl har jag ingen aning om vad C handlar om?
  Hos mig var det molnigt på förmiddagen, men nu är det sol och varmt igen.
  Kram!

 5. Ailas skriver:

  Illa, illa… jag brukar få kvistar i håret när jag klipper gräs, sår har jag sluppit än så länge.

  Mina vinbär är inte mogna ännu, men de växer i halvskugga. Förra året gjorde jag sylt av hallon, röda vinbär och surkörsbär. Den blev väldigt populär, ungarna tog allt. 🙂
  Just nu har jag en massa söta körsbär, vet inte vad jag skulle göra med dem!

  Idag har jag även startat kattkollo. 🙂

  Hoppas att du har det bra,… Vi har perfekt väder här idag, 23 grader!
  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Vilken otur! Först förkylning och nu detta. Kan du inte sätta dig i en stol och spänna fast säkerhetsbältet?

 7. Znogge skriver:

  Ett jättestort GRATTIS! Vad gör det väl då att blodvite uppstår under trädgårdsarbetet. Nåja, hoppas såret ska läka snabbt. Behövdes inte tejpas eller så?

  Kram

  • Ingrid skriver:

   TACK!
   Det är nog inte så farligt med såret, men det såg verkligen dramatiskt ut när jag kom in och bloden rann ner i pannan. Men lite tryckförband och sen slutade det. Det klarar sig nog utan tejp 🙂

 8. elisabeth skriver:

  vem slår inte i huvudet på sommaren….. 🙂 ……….. Jag var hos en kompis och satt ute en kväll, för inne ville man ju inte vara i värmen men ack vad jag lurade mig och tro att myggen var lika snälla som hos mig, men med alla arter av mygg som finns så var dessa inte roliga. De hade stuckit mig så jag har kliat sönder mig på benen, jag vet skulle ha haft nån salva mot kliet……nån av fingrarna brukarockså få sig en törn, det är farligt med allt trädgårdsarbete………..

  Och ett Jättegrattis till C:et, tänk vad bra ni kommer att få där. Det gäller att se det från den ljusa sidan. Den ger er ju möjlighet till nåt annat, annorlunda och lugnare tillvaro. Du vet väl Åke och Du – det gäller se möjligheter i det mesta.
  Kram ha en fin kväll

  • Ingrid skriver:

   Tack elisabeth för ditt grattis, det kändes gott! Jag har givetvis förhoppningar att det här ska bli bra för oss. Att vi ska kunna få leva tillsammans under lite lugnare former i många år till 🙂

 9. Slutspurten på Stenstugu , får väl Gratulera till nya ”stugan.”

  Vad kul får vi vara med och packa eller stänger Du bloggen då.För till slut
  måste ju alla kablar vindas tillsammans och flytta med Dig och Åke.Hur kommer Grållen och Svarten att finna ro där utan att gå tillbaka.Det återstår att se.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Klart ni kommer att få vara med och packa och få se hur vi får det.
   Grållen och Svarten är ett stort problem och dem kan vi inte flytta på. De är alldeles för rädda för andra människor och har de inte sin trygga ladugård att söka skydd i mår de inte bra.Vi får försöka hitta någon annan lösning.

 10. BARBRO skriver:

  Hej o Grattis!
  Jag ser framför mej ett stort jobb. Men allt går,bara man vill.
  Det kan bli skönt med en ”liten” täppa, utan stora trän att skallas med.
  Det såg inte så kul ut.
  Grattis en gång till. Kram.

  • Ingrid skriver:

   Tack Barbro!
   Det ordnar sig säkert, vi har ju ingen större panik. Jag tycker att det ska bli roligt, det är ju nästan mitt första egna hem som jag nu vid 71-års ålder ska försöka ordna för vår ålderdom 😉

 11. skogsnuvan skriver:

  Nu börjar det närma sig för min Gotlandsresa. Då kommer jag på att jag varken har ditt namn eller din adress eller telefonnummer. Kan du ge mig lite uppgifter på min mail så jag kan hitta igen dig när jag kommer. Min mail anita.brehlin@spray.se

 12. Mien skriver:

  Ni är alldels fantastiska, du och Åke. Åker förbi i parti och minut och ni har så fint och välklippt och jag vet inte allt! Hoppas såret mår bra. Det kliar lite i fingrarna på mig att åka till Stenstugu med min suturtejp. Har tejpat Henning MÅNGA gånger med den. Tre ggr i pannan och en gång på tån ( tappade en varpa) och en gång på fingret ( klämde sig i en dörr) så benet syntes. Då var doktor Anders av någon outgrundlig lycka hos oss. Han beordrade fram sjukvårdslådan och tejpade ihop den lille gynnaren, ben och allt,Jonas höll den lille sonen och Anders tejpade. Och så sa Anders:
  – I Hägsares sjukvårdslåda finns allt en läkare kan önska sig!
  Kanske ska jag visa innehållet nån gång på bloggen. Henning hade behövts sys fem gånger men vi har fixat honom med suturtejpen. Hur är det med suturtejp på Stenstugu?

  • Ingrid skriver:

   Tillgången på suturtejp är väldigt dålig 😉 men såret är inte så farligt som jag först befarade, men det blev ett lätt jack på nästan 2 cm, så inte undra på att det blödde.
   Idag känner jag inte av det, det gäller att kamma sig med viss försiktighet bara.

 13. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Varmt grattis till det jättestora steget….en ny och ”egen” bostad för dig 🙂 Men inflyttning redan den 1/8..det är ju om några veckor! Bra, kan ni ju köra dit lite i taget, möblera upp det nya hemmet som ni vill ha det och det som blir över går väl till barnen och auktion. Hoppas det går att gräva upp lite vackra buskar/växter för det ser ut att behövas på nya stället och plats finns ju också. Jöses vad modigt gjort med tanke på åldern. Vet inte varför de flesta väntar så länge för det blir liksom svårare då.
  En eloge till er båda! Hoppas Åke är mentalt inställd på att lämna fädernesgården! Han har väl några år ”på nacken” nu, dessutom.

  Nästa sommar slipper ni allt detta eviga gräsklippande m.m….:-)
  Oj, så mycket tid det blir till bloggen :-))

  Jag letar också med ljus o lyckta efte något mindre/billiggare och med hiss…åren går och vi med dem. Men i denna stan är det hopplöst och hyrorna är ocker 🙁 Ska dessa prisökningar aldrig ta slut? Pensionen har ju inte stigit i den takt som allt annat gjort så det blir ju minus i stort sett varje år:-(

  Såret ser otäckt ut och först tänkte jag att nu har hon slagit huvudet i någon järnstång, men som tur var har allt gått bra efter vad du skriver.

  Jag önskar er båda all lycka och hopps allt går som planerat!
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Godmorgon Agneta!

   Varmt tack för lyckönskningarna!
   Jag började skriva ett längre svar till dig, men skickar ett mail i stället 😉 (det blev lite för privat)

   Kram

 14. Lambergsfrua skriver:

  Men kära nån, så tokigt det kan gå, när man klipper gräsmattan! Hoppas nu att det läker fint och snabbt.
  Sen vill jag verkligen gratulera till lägenhetsköpet! Självklart är det ett stort steg att flytta från gården och mycket jobb blir det förstås också, men jag är säker på att ni får god hjälp.
  Ni kommer i alla fall att få ett mer lättskött hem sedan – och där riskerar du inte att smälla huvudet i gren under gräsklippning 😉
  Soliga kramar!

  • Ingrid skriver:

   Tack så mycket för lyckönskningarna. Jag måste säga att det ska bli ganska skönt att slippa ha ett stort hus och trädgård att ta hand om. Man blir ju inte yngre med åren 😉

 15. Rosita skriver:

  Sån tur du hade så att inte ögonen blev skadade,men ont gör det när man skadar sig i huvudet.
  Jag var en hårsmån från att få en liknande skada igår kväll,fast utav taggtråd,våra ungdjur hade fått för sig att gräset är grönare på andra sidan….men i form av mitt grönsaksland,vi har fårnät mot betet och de hade fått vittring på rödbetsblasten,böjt under nätet och kalasat en stund innan de upptäcktes.
  Vi satte upp taggtråd och när jag böjde mig ner fastnade håret i taggtråden,jag hade tur och det trängde inte in i huden.

 16. Suss skriver:

  Jag antar att du läkt ihop utan svårare men. Så där såg också ut för ett par somrar sedan. Då skulle jag ha upp en pinnstol på kärestans loft och trodde mig om att kunna kasta upp den, få den att svänga i luften och landa däruppe……. Hur dum får man vara? Ja, inte dummare än vad jag var då, för den landade rakt i skallen på mig och jag såg ut precis som du sedan den tagit mark. Han, den käre, moraliserade inte så mycket när han såg blodflödet. Han kom med en blöt, kall handduk och tryckte fast på mitt huvud och sa att jag var tvungen att ta det lite lugnare i fortsättningen. Det har jag gjort, men fått hål i huvudet ändå efter det. Så är det bara. KRAM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *