Arbetet i lägenheten fortskrider

Nu har sonen avslutat jobbet för idag och han har hunnit med en hel del, men ännu återstår en del jobb till morgondagen. En ny toa ska sättas in och ett badrumsskåp ska på plats.

Jag bifogar några bilder från dagens arbete med att få köket i ordning. Mycket skräp är det där just nu, men det städar vi bort i morgon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten. Bokmärk permalänken.

34 svar på Arbetet i lägenheten fortskrider

 1. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Tror det blir väldigt fint ert nya hem och utsikten ni får blir ju jättebra. Stor omställning, men samtidigt blir det så skönt att ha lite mindre saker att sköta om tror jag.

  Ser framemot nya bilder på ert nya hem och önskar Lycka Till med allt!
  Lennart har tittat också och tycker det ser jättefint ut!

  Vi skall ju bli gammelmormor och gammelmorfar och nästa sommar planerar Sandra och hennes sambo att åka till Gotland och vill att vi möter upp, så kanske vi kan ses då.

  Kramar
  Berit

 2. Birgitta skriver:

  Oj vad sonen hunnit med på så kort tid!!! Nu är det så att jag har en del som behöver fixas här. Så var snäll och be honom komma till Lund när han är klar med sitt hos er:-).

  Kram!

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Din son verkar vara snabb, för attans så fort allt har gått! Utsikten är jättefin och när allt är på plats så blir detta säkert jättebra.
  Dags att titta på kartan för att se var ni kommer att bo 😉

  Men förstår att det är mycket kvar på Stenstugu som ska tömmas. Bra att kunna flytta in lite i taget i nya bostaden för det är lättare att möblera då man kan testa lite först. Vissa möbler tror man att man inte vill ha/passar in, men….
  Lycka till!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Bosse är en klippa!!

   Jag har minsann haft många funderingar på med vad och hur jag ska möblera och vad som ska flyttas med. Ibland är jag alldeles säker på att det ska vara si eller så, men när jag sedan tar fram tumstocken inser jag att jag missbedömt utrymmet totalt.

   Lite nytt ska jag också skaffa, bland annat ett nytt soffbord. Det vi har nu köpte vi när barnen var små och det har under de här ca 40 åren fått en och annan ripa 😉

   Tack för lyckönskningarna och varm kram till dig Agneta!

   • Agneta skriver:

    Du menar väl inte det soffbordet du visar på foto med soffan och lampetterna inkl. ”riktiga” skärmar på varje sida om spegeln? Satt just och beundrade bordet som visserligen var fullt med prylar, men av det lilla jag såg så blev jag överförtjust 🙂
    Du får väl lägga en duk över för att dölja skavankerna 😉 Eller slipa det och lacka så blir det som nytt, för det ser ut att vara gammal god kvalité och sådant är sällsynt i dag. I källaren har jag kvar det stabila soffbordet som mina föräldrar köpte när dom gifte sig 1936…visst är det fult på skivan, men en duk eller slipa och lacka…för det är kvalité, riktigt trä och inte som numer 🙁
    Kramen

    • Ingrid skriver:

     Nej det där bordet du ser på bilden står i salskammaren och det är gjort av en snickare i Klintehamn någon gång på 30-talet och det är väldigt vackert så det ska minsann bli kvar här på Stenstugu.

     Kram

 4. Margaretha skriver:

  Oj, vad spännande att få sätta sin egen prägel på sitt nya hem. Det är ju rörigt medan det håller på men sen …
  Har gjort den där resan själv en gång, det var riktigt spännande vartefter det blev klart. Önskar er lycka i fortsättningen också.

 5. Ailas skriver:

  Tack för titten i ditt nya liv… det ser ut att bli jättefint! Så småningom kommer alla pusselbitarna att finna sin rätta plats.
  Underbart väder här idag, hoppas att det var så även hos er.
  Sköna drömmar och fin söndag önskas!
  Kram

 6. elisabeth skriver:

  Vad roligt få ta del av det som det pysslas med nu, ni kommer få det sååååå fint där, inrett med dina fina personliga möbler och annat. Vad duktig han är Bosse, alla skulle ha en ”sån där Bosse” 🙂 ……….. Och vilken förändring när garderoberna försvann vid ingången till köket. Det ska bli himla spännande se fortsättningen innan allt är klart !…….ibland vet man bara saker – och vad jag ”vet” ni kommer få det sååååååå bra här – få energi till annat än bara trädgårdsskötsel, för det är ju så en trädgård sköter sig aldrig själv, det fick man lära sig som barn…..;-) och ni har den härligaste trädgård jag vet men också mycket arbetsam trädgård……. den är en gåva varje morgon att se den… så har jag alltid tänkt.

  Ha d så gott båda två ! och ha en skön söndag med varandra !
  kram elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Visst är det gott att ha en Bosse 🙂
   Jag hoppas och tror att det här ska bli bra, även om det säkert kommer att kännas konstigt i början, särskilt för Åke naturligtvis. Vi borde nog ha gjort det är för några år sedan……

 7. Znogge skriver:

  Så bra med en så händig son. Det kommer att bli hur fint som helst hos er!

  Kram

 8. Rosita skriver:

  Jag blev imponerad av den långa diskbänken,i dagens kök ska det ju inte finnas såna.
  Men arbetar man mycket med mat ska utrymmena vara praktiska och du verkar inte vara typen som ”äter ur folieformar”.
  En sån praktisk son borde alla ha!!!

 9. Eleonora skriver:

  Kära vännen!
  Tack för att du delar med dig så mycket om er flytt! Spännande att se hur det blir. Jag tror att ni kommer att få det jättebra. Skönt att du har att göra med kända jobbkillar.

  För mig går det väldigt sakta framåt med datan. Jag har nog tröttnat litet men kommer jag bara igång så ska det väl bli bättre. Önskar du vore vid min sida och hjälpte mig. Du kan ju det här!

  Fina bullar har du bakat mitt i flytten också – och tagit emot en bloggvän! Du är fantastisk vad du hinner med. Men tänk nu på lilla ryggen så inget går snett och gör för allt i världen inga tunga lyft!!

  Mycket skräp får man upptäcka att man haft när man inte flyttat på så länge. Loppis och slänga är vad som gäller. Eva har väl ingen möjlighet att ta emot möbler eller sånt så jag antar att mycket får gå till auktion.

  Hur stor blir lägenheten ni flyttar in i? Det ser ut som ett radhus? – med en ovanvåning – kanske? Varmt lycka till min vän. Säkert kommer ni att sakna kära Fröjel, men nu börjar något nytt för er, lättsammare och bekvämare och intressen att fortsätta odla de har ni ju både Åke och du. Må så gott och stor kram från
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Lägenheten är en tvåa i markplan. Vi skulle velat ha en trea, men vad gör man? Man får ta vad man får. Den är i alla fall rymlig och med bra förråd runt gaveln på huset. Där kan man få in en hel del. Sedan tar Bosse över gården, så vi behöver inte tömma helt och slipper hålla auktion 🙂

   Hade jag varit nära skulle jag så gärna hjälpt dig Eleonora, men jag är absolut ingen expert 😉
   Kram

 10. Ia skriver:

  Åh, så fint det blir!!!! Funderar på om jag skulle bjuda över Bosse nästa sommar för vår plan är att renovera vårt kök då 😉

  Sv; Jag pratade ju om alla dessa kort och försäkringar i januari när resan beställdes men sen föll det helt i glömska…bara att konstatera att hårddisken varit lite överansträngd under våren 😛

 11. Lambergsfrua skriver:

  Men så fint ni kommer att få det! Sonen gör ett toppenjobb, ser det ut som. Vad skönt att ni inte behöver stressa med flytten utan kan göra lite i taget.
  Önskar dig och din käre Åke en fin dag.
  Varma kramar i regnet!

 12. Tina skriver:

  Tack för att jag fick titta in i er nya lägenhet. ;o))

  Ni kommer nog att få det fint/bra där. Och eftersom Bosse tar över gården så kanske han behöver lite ”hjälp” någon dag, och då kanske Åke får vänja sej vid nya rutiner lite pö om pö… Att inte allt klipps av med buller och bång.

 13. Eva skriver:

  Det kommer att bli jàttebra…………… !

  kramar och ”buon lavoro”

  eva

 14. Corina skriver:

  Här går det undan och fint blir det !

 15. Skatan skriver:

  Vad duktig han är er son och vad fint det blir. Härligt att få det nytt och fräscht och efter egen smak när man skall flytta …

  Ha det bra … i regnet. För jag antar att det regnar hos er också idag.

  Kram!

 16. Ama de casa skriver:

  Vilket rymligt kök! Är det en diskmaskin jag ser där? Vad jag saknar min diskmaskin, men jag får helt enkelt inte plats med en sån i mitt lilla kök…
  🙂

 17. Hej i kvällningen !

  Fanns det inga vitvaror alls till lägenheten.Trodde det var relativt nybyggt.

  Skönt med regnet som kom, var ute när det småduggade, riktigt skönt.

  Nu ska jag se Robert Gustavsson, de säger det är en repris, kan inte hjälpas.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.