Årets andra Luciatåg

Det snöar just nu och det snöar stora lappvantar, eller som man säger på Gotland bölghanklar. Det upptäckte jag när jag satt i Lokalen tillsammans med ett gäng andra Odvaldsboende och avnjöt årets andra portion risgrynsgröt och skinkmacka. Som tur är så är snön ganska blöt och blidvädret gör nog att det inte kommer att ligga kvar så länge.

När gröten var avklarad blev det en stunds musik och allsång och sedan kom Lucia med sitt följe. De var ju inte riktigt lika många som igår och inte riktigt lika söta, men de var bra på sitt sätt och de fick också stora applåder när de tågade ut igen.

Efter kaffe och mera musik kom tomten på besök, med stora julklappssäcken på axeln och alla fick ett paket. I mitt fanns det gotländskt knäckebröd. Det blir gott till julskinkan!

Tack Festgänget för en mysig julfest!

Nu ska jag gå och sätta ett par kakdegar, för i morgon blir det en i paus i Luciatågandet och då tänkte jag baka chokladbröd och uppåkrakakor.

Trevlig fortsättning på tredje Advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Jul, Odvalds. Bokmärk permalänken.

8 svar på Årets andra Luciatåg

 1. Ja, det var en viss skillnad i ålder på detta luciatåget och det förra du visade! Men lika fint!
  Någon skinksmörgås och risgrynsgröt har det inte blivit här än, men det kommer väl…
  Nu har jag de flesta julklapparna klara, inslagna och försedda med rim, så den stressen är borta! Och bara två sorters kakor kvar att baka , så det är lugnt! Du bakar så många sorter!
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

 2. Lambergsfrua skriver:

  Oj, ett Luciatåg till! Då blir det troligen tredje gången gillt på självaste Luciadagen 😉
  Jag beundrar dig som bakar och lagar så mycket mat själv. Jag bakar inget alls, men kommer att köpa varsin Lussekatt på Lucia från hembageriet nära oss. Julaftonsmaten bjuder Dottern och Svärsonen på utan att laga så mycket själva. De är vän med en man som har en populär lunchrestaurang och catering…
  Vi har varit på föreningens glöggträff i eftermiddags, ätit grillad korv, ätit pepparkakor, skumtomtar och druckit värmande glögg. Trevligast var nog att vi vann en fin julblomma 😉
  Varm adventskram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Anne-Lie skriver:

  Mysigt med alla luciatåg och varje ålder har sin charm.
  Jag sätter mig framför TV:n i morgonbitti och tittar på luciatåget där, det blir nog det enda för mig.
  Kram!

 4. znogge skriver:

  Vilken trevlig tredje advent. För min del blir det Luciafirande i morgon i kyrkan.

  Kram och ha en bra dag!

Kommentarer inaktiverade.