Årets första höststorm

Regn och rusk var det hela dagen igår och vi fick nästan 15 mm regn och den här fredagen är inte så mycket bättre, för nu blåser det hemskt också. Jag har suttit och skrivit i ordning ett protokoll från gårdagens möte med Röda Korset. Det gäller att göra det omgående medan minnet är någorlunda friskt, för det är inte lätt att tyda mina kryptiska anteckningar.

Igår förbarmade jag mig över småfåglarna och hängde ut lite mat till dem. Det är mest talgoxar, pilfinkar och blåmesar som är här nu, men det finns stora flockar av dem, så matstället blev populärt med en gång.

Årets första höststorm har dragit in över ön, med försenade färjeturer till följd och SMHI har gått ut med en klass1-varning. SF700 som skulle ha gått 16.20 från Visby till Oskarshamn går i stället 20.00 och turen som skulle ha gått 20.10 från Oskarshamn till Visby går i stället 23.25. Det är tråkigt när det blir så här, men säkerheten och passagerarnas bekvämlighet kommer i första hand.

Nu är det dags för lunch och sen ska jag se om jag vågar mig ut ett tag. Lunchen får bli något lätt, för i kväll är det festligheter på gång. Vi ska gå på Donners Brunn, för nu är det Hummerdagar.

Dagens ordspråk:

Kärleken skyler trasiga skor och lappade byxor.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Årets första höststorm

 1. Man får faktiskt vara glad över att det inte är en snöstorm! 🙂 Många på bloggen skriver om att dom fått snö och visar bilder på ”vita trädgårdar” – inte alls i min smak!! 🙁 Jag skulle gärna se en ”grön vinter” trots att jag vet att för växterna är det skönt med ett skyddande snölager. 😳
  Sen är det också skönt att man bor i en liten skog, visserligen blåser det lite men vi trodde inte att det var så häftigt att färjorna blir försenade! Rolle gick en runda med Santos, men det var ju i skogen mittemot så han märkte inte heller så mycket av blåsten. 😆
  TREVLIG HELG
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag har också sett snö på många bloggar idag, men jag hoppas att vi slipper det på länge ännu. Nu har det varit flera snövintrar i rad, så liiite mildare och liiite mindre snö kunde man väl begära i år.
   Trevlig helg!

 2. Karin skriver:

  Jag träffar en del PRO:are i vårt samhälle, och några kommenterar min hemsida, och att de läser vad jag skriver. Då brukar jag svara, skriv gärna en kommentar så jag ser att du har varit och hälsat på. Jag får nästan alltid svaret: Oh, det vågar jag inte, tänk om det blir fel.
  Varför är de så RÄDDA för datorer?
  Kramis Karin

 3. Inger Johansson skriver:

  Ja Du, det är väl inget annat att vänta på än höststormar och annat (snö) elände. Skönt att hösten varit så fin så länge!

  Ha det så bra med festligheterna ikväll 😀

  Kram Inger

 4. Znogge skriver:

  Det låter som om det väntar en god och trevlig kväll för dig!

  Här blåste det och regnade rejält i morse men vinden har nog avtagit en smula. Fast nog kändes det mer höstlikt i dag…

  Kram och ha en fortsatt bra fredag!

 5. Hejsan Ingrid !

  Stormat vet jag inte att det har gjort,
  men idag var det isande kallt, fick ta huvan på.

  Men någon snö har jag inte sett Skönt det.
  Jag vill helst inte ha någon alls i år.

  Ha en fin Fredagskväll

  Kram Majsan

 6. Charlotte skriver:

  Så lyxigt gott med hummer. Är förtjust i skaldjur. Hur var det serverat? Buffe eller blev Ni serverade? Spännande att höra.
  Ofta blir det kallare i samband med full måne. Jag hoppas det sen blir lite mildare igen.
  Trevlig helg.

 7. Suss skriver:

  Skönt att slippa vara på sjön när det stormar. Jag ler när jag ser att du börjat mata fåglarna. Jag gjorde detsamma idag och i år ska vi föra bok på vilka sorter som kommer hit, det var riktigt många olika förra året och det kanske är ett ålderstecken, men vi tycker det är roligt. Å andra sidan trimmades jag tidigt av min far som var mycket intresserad av fåglar, så det är antingen inlärt, eller genetiskt. Roligt är det i alla fall. KRAM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *