Årets första jordgubbstårta…

…har jag ätit idag. Det var Röda Korset som hade en utflykt till Klinteberget för de som är med i Anhörigstödet. Tårtan, som en av funktionärerna bjöd på, var jättegod och det var synd att det var så dålig uppslutning idag. Det kom bara två gäster och vi var sex stycken som var med och ordnade med utflykten. Vädret var lite sisådär på förmiddagen, så det var kanske det som avskräckte folk från att vara med på utflykten, men efter lunch ordnade det till sig och det har varit en riktigt skön eftermiddag med sol och värme. Vi drack kaffe, hade en liten frågesport och några av oss gick en promenad för att leta efter den röda skogsliljan, men vi hittade ingen. Vi kanske letade på fel ställe.

I morgon ska SPF fira Nationaldagen på Klinteberget helt enligt tradition. Det är tätt mellan buden den här tiden. 😉

Igår kväll bjöd Gertrudsgillet in till sommarutflykt och den gick till Klintehamns Bibliotek där Torsten Svensson berättade om släkten Donner och om huset. Jag var och lyssnade på honom för två år sedan, men en repetition skadar aldrig, så jag gick dit i alla fall. Torsten är en duktig föreläsare och kan sitt ämne. Han har även skrivit en bok om Jacob Niclas Donner och det Donnerska huset i Klintehamn.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Röda Korset, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

35 svar på Årets första jordgubbstårta…

 1. Gunnel skriver:

  Ingenting går upp emot jordgubbstårta. Kram

 2. Kraka skriver:

  Är det hallon jag ser där i mitten? Hur som helst ser tårtan god ut.
  Kram

 3. Syster Kerstin skriver:

  Kära syster, du har mycket om dig och kring dig.
  Men vad gör det när man blir bjuden på en så fantastiskt läcker jordgubbstårta, man blir nästan tårögd!!!

  Trevlig nationaldag till dig och ”andra inblandade”.

 4. Oldmolly skriver:

  Mmmm, ser god ut.
  Jaså ni var på anhörig-dag. Jag håller på att etablera en kontakt för att få anhörigstöd. Min man har fått en neurologisk sjukdom och det känns så tungt ibland att stå ensam om alla bekymmer.

 5. Gerd skriver:

  Jordgubbstårta, namnam! Jag har ätit massa jordgubbar en tid, älskar dessa bär. De belgiska har varit riktigt bra, men nu är det de svenska som gäller.
  Du är på en hel del aktiviteter, kul! Jag känner det lite som stiltje och skulle vilja så mycket. Vårt SPF här har inget särskilt tycker jag, är något besviken.
  Kramar, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Jag måste verkligen köpa lite jordgubbar nu, för det är så himla gott!
   Så synd att du inte är nöjd med din SPF-förening. Här är det alltid aktiviteter på gång.

   Kram

 6. wiolettan skriver:

  Så god tårtan ser ut. Jordgubbar och hallon, så somrigt och gott.
  Synd att det var så få på utflykten då ni nu hade ordnat till den, men vädret rår vi inte på.
  Tror att det var uppskattat att du kom med och lyssnade igen på Biblioteket.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Tårtan var riktigt god och det var en härlig eftermiddag.
   Jag sitter och ser på Sällskapsresan, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men det passar bra att ”datera” lite i reklampauserna.
   Kram

 7. Vonna skriver:

  Smaskig tårta trevligt umgänge fast vi var så få, önskar att flera kommit med som verkligen behövde komma ut i naturen som inte kan ta sig ut själva,Hur kan man göra det bättre?
  Det får vi klura på.
  Önskar Er alla i styrelsen o alla flitiga kupanarbetara o alla som bakar o stökar o ställer upp med RK bössorna o div. annat ingen nämnd o ingen glömd 😀 Ni är fantastiska. Kram

 8. Znogge skriver:

  Det märks att jag följt din blogg för jag kände igen såväl föreläsare som ämne!

  Synd att inte fler kom men ibland når man inte ut till alla. Bättre lycka nästa gång 🙂

  Kram

 9. Kicki skriver:

  Jordgubbstårta åt vi förra veckan, då vi grattade banbarnet Ville i Järbo.
  Annars är jag inte så mycket för jordgubbar, gillar hallon bättre.
  Kram/Kicki

 10. mien skriver:

  Hej Ingrid!
  Som jag minns det växer den röda liljan längs med bergets fot. Om man kör mot Bönders backe från kyrkan så växer de på sluttningen där, man brukar kunna se dem från bilen. Ligger det inte ett stenbord där? Runtomkring där har Jonas och jag sett dem.
  Mien

  • Ingrid skriver:

   Vi gick ju där och letade igår. Jag gick uppe vid Gubbens glädje som platsen med stenbordet kallas och två stycken gick i stigen nedanför. Vi får väl ta en bättre titt idag. Tack för tipset söta Mien!

 11. Vilken underbar tårta, t.o.m. jag skulle kunna tänka mig en bit! 🙄
  Visst får du ”mästra” mig, har jag fel vill jag hemskt gärna veta det. 😉 Plantan har jag faktiskt köpt som blåklint, men det det med namn på växter det vet man ju att det ofta är fel – så nu ska jag benämna den rätt; Alltså bergklint! 😆
  KRAM
  Susie

 12. Agneta skriver:

  Så tråkigt att inte fler slöt upp. Men då fick dom heller inte smaka av den goda tårtan. Den ser verkligen god ut och gubbarna har den där mörkröda rätta färgen.
  Hoppas det är en fin Nationaldag hos dig!
  Agneta kram

 13. Lambergsfrua skriver:

  Men så synd att inte fler kom till mötet men å andra sidan blev det ju mer god tårta till er som var där 😉
  Jag har nu suttit och läst ”tillbaka” i din blogg och njutit av alla vackra blommor och dina fina berättelser. Jag har inte varit så aktiv på bloggen ett tag (längre tag), men jag trivs med att följa dig där – du skriver så trevligt och har alltid vettiga saker att beätta.
  Ha en fortsatt fin nationaldag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 14. Ja, den var då verkligen smarrig!

 15. Gunilla skriver:

  Vilken härlig jordgubbstårta. Jag ska baka en till Pingst. Mums!!! Det är mycket nu med alla högtidsdagar. Vi har regn, halvstorm och grått. Passar på att göra lite nyttigt hemma. Behövs också ibland. Skön Pingst och kramen 🙂

 16. Skogsnuvan skriver:

  Den tårtan såg allt bra god ut. Det verkar som du har fullt upp med roliga grejor nu och jag har också haft en härlig dag med glada klasskamrater på jubileumsfest. När vi gick runt i våra gamla klassrum kändes det som om vi var tillbaka till 9-an år 1964. Fint väder dessutom och marknad och mycket folk i farten.

  • Ingrid skriver:

   Så roligt med en klassfest! Jag har bara haft en och det är många år sedan nu. Det var en speciell känsla att återse klasskompisar som man inte sett på många år. En del var sig väldigt lika, andra kände man nästan inte igen.

 17. Anne-Lie skriver:

  Mums…imorgon ska jag bjuda på hembakad jordgubbstårta. Men de första svenska jordgubbarna åt vi igår.
  Önskar dig en fin pingsthelg!
  Kram från Anne-Lie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *