Årets första Luciatåg

Det har varit en mörk och kulen decemberdag och det regnade lite lätt när vi strax efter lunch körde till Sanda bygdegård för att få njuta av årets första Luciatåg tillsammans med ett 40-tal andra pensionärer.

Det var barn och ungdomar som kom från barnkörerna i Sanda och Klinte kyrka, Kyrkis och Klubben, som framförde ett väldigt fint program. Det var verkligen stämningsfullt.

När Luciatåget tågat ut ur salen fick vi kaffe med lussekatter, fruktkaka och pepparkakor och så fick vi köpa lotter. Bojan läste dikter och så tog givetvis Erling fram dragspelet, så att vi fick sjunga några julsånger själva.

En härlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent. Bokmärk permalänken.

14 svar på Årets första Luciatåg

 1. Gunnel skriver:

  Jag älskar luciatåg. Finast är det när det är barn som medverkar. Ha en trevlig helg.

 2. Så underbara ungar och ungdomar, hade gillat lite ljud!
  Här har det snöat hela dagen men det ligger på nollan så det är mycket blask.
  Jag har inre varit utanför dörren, allmänt pyssel, skurit till en Janson till ikväll.
  Fruktsallad blev det också.
  Och första julkakedegen är fixad till imorgon.

  Trevlig Nobelfest !!!

 3. Så fint! Vackert och känslosamt! På luciadagens morgon skulle jag önska att jag var i Stockholm och kunde se vår lille dotterson, snart 3 år, när han är pepparkaksgubbe i dagisets luciatåg!
  Ha en fin nobelkväll!
  Kram, Monica

 4. Lambergsfrua skriver:

  Det är något alldeles speciellt med Luciatåg tycker jag och helst ska det vara ungdomar, inte vuxna. Kanske det blir någo mer Luciaframträdande för dig om inte annat så på TV. Det brukar vi se på numera. När jag jobbade, firades Lucia stort med Luciatåg, sånger och julspel. 6:orna hade tränat sedan början av november för att få till det och detr brukade bli alldeles utmärkt bra – ntavk vare en engagerad musiklärare och klasslärare.
  Önskar dig en fin 3:e advent 🙂
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det här var helt otroligt fint, men så var barnen ledda av två kantorer från kyrkan. Det var riktigt proffsigt, men den extra charmen hos små barn som sjunger för full hals, men plötsligt kommer på att de måste rätta till glittret.
   Kram

 5. Kicki skriver:

  Så fint med luciatåg, speciellt med barn i tåget.
  Ni är verkligen aktiva pensionärer i din trakt.
  Men det kanske dom är här också, vad vet jag?
  Kram/Kicki

 6. Gunnar skriver:

  Det ser så vackert och stämningsfullt ut på bilden Barnen tycker nog att det är kul att sjunga för er och ni att lyssna. Tredje advent redan idag. Tiden går fort framåt mot julen. Hoppas att du får en fin söndag!

 7. Ditt namn skriver:

  Det var lite synd att vi missade detta luciatåg, men vi hade fullt upp med att förbereda min Nobelmiddag här. Även vi fick en god middag och jag har njutit att Nobels prisutdelning idag. En del av banketten såg jag i går kväll.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *