Årets första vårtecken – Primavera Italiana a Visby

Igår när jag gick ut på min promenad fick jag se att snödropparna under grannens rönn tittar upp och ett par har riktigt stora fina knoppar. Det finns hopp!!

Det är inte lätt att se, men jag garanterar det är snödroppsknoppar fotade igår

I dag skiner solen igen och det har varit gnistrande vitt av rimfrost överallt, för det var -4° när jag kom upp. Nu är det plusgrader, men frosten ligger ännu kvar och det ser ruskigt halt ut.

Ruskigt halt var det igår kväll också när vi skulle till Visby, men Claudio tog det säkra för det osäkra och körde sakta, sakta och vi hade gott om tid, så vi var ändå på plats innan mötet med Italiens vänner Gotland började.

Jag fortsätter på vårtemat, för mycket igår kväll handlade om det som händer i vår. Det blev en trevlig kväll med italiensk musik, bildspel hela kvällen med underbara foton från Italien, mingel med kex och ost och salami, en väldigt engagerad styrelse som jobbar hårt nu för att ro i land vårens stora evenmang, Primavera Italiana a Visby, Italiensk vår i Visby. Under tre dagar i mars kommer det mesta i Visby att handla om Italien och vänsamarbetet mellan Gotland och Italien.

Hemsidan, som jag nämnde i det förra inlägget, ligger ute nu även om den inte är färdig, men där finns programmet för Primavera Italiana. Titta gärna på det och planera in några dagar i Visby i vår!

När själva mötet var slut vidtog en vinprovning, men den avstod vi ifrån och gled sakta, sakta hem mot Klintehamn igen. Jag kom hem precis när På Spåret var slut, men jag startade om det, så jag fick se det också.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Italiens vänner Gotland, Kultur, Vårtecken, Vårtecken 2017 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Årets första vårtecken – Primavera Italiana a Visby

 1. Znogge skriver:

  Vilket trevligt initiativ och ni har ju expertis att tillgå på nära håll 😀 Här tittar krokusarna upp så nog börjar olika vårtecken visa sig.

  Kram och trevlig lördag!

  • Ingrid skriver:

   Ordföranden och eldsjälen är en italienare från Milanotrakten som jobbar som språklärare på Säveskolan. Han är helt otrolig, så ska någon göra någonting av det här samarbetet så är det nog han.
   Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Nu har jga läst ikapp i dina inlägg och blir så glad över vårtecknen du visar. Tänk att snödroppar visar sig redan. Här får vi nog vänta snällt några veckor till, men jga håller utkik förstås.
  Vilket trevligt initiativ med den italienska vänföreningen! Det ska bli spännande att se, vilka evenemang som kommer till vårens tre dagar – och kanske lite annat också. Jag säger varmt lycka till!
  Önskar dig en riktigt bra lördag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Gunnar skriver:

  Det är den här tiden på året som jag gärna skulle vilja bo lite längre söderut. Du är oftast den bland nätvännerna som är tidigast ute med vårtecken. Kul med snödropparna!
  Trevligt med aktiviteterna med italienskt tema!

 4. Nu måste jag nog gå ut och kolla mina snödroppar igen, det var ett par dagar sedan… Dom står i syrenhäcken och jag var tvungen att lyfta bort lite blöta löv-sjok för att hitta dem.
  Härligt att se i alla fall!
  Så trevligt det verkar bli i er nya Gotland-Italien-förening! Ost och vin – vad kan man mer begära?
  Och vackra bilder från Italien kan man ju se hur många som helst!
  Jättedimmigt och grått här idag.
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag såg ju att du har jättemånga vårtecken du också.
   Det har varit sol och härligt väder hela lördagen och jag var ute på en härlig promenad på eftermiddagen.
   Trevlig kväll!
   Kram

 5. Det är inte utan att man blev lite sugen på att bli medlem – men jag måste av stå! 😥
  För det första har jag aldrig varit i Italien, för det andra så är jag med i så många föreningar – och har inte varit speciellt aktiv i någon dom senaste åren men ska försöka komma igen i år. 🙄
  Det enda jag ska göra i år är att jag ska hålla ett föredrag om bonsaiodling för Trädgårdsföreningen i maj och sen – om det finns intresse – kanske också en kurs på sensommaren. 😆
  Sen ska jag KANSKE visa trädgården för både Trädgårdsamatörerna och Trädgårdsföreningens medlemmar senare i år. Vi får se…det beror på om jag orkar rensa upp allt ogräs som växt till sig på baksidan under dom senaste två åren. 😐 Får nog be Rolle att hjälpa mig, även om han inte gillar trädgårdsjobb! 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Du har ditt stora trädgårdsengagemang och det tar upp mycket av din tid och ork. Det är tur att du har Rolle som kan hjälpa dig.
   Visst gillar han väl trädgårdsjobb??
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Det blir en vår i år också – snödropparna lovar det åtminstone på din bild. Och knopparna på min lilla rhododendronbuske är bulliga. Men det får gärna vara lite vinter fortfarande för mig så jag kan vara inomhus och roa mig med alla mina intressen.
  Kram på kramens dag från Ingrid

 7. Kicki skriver:

  Kul med det italienska temat.

  Här dröjer det länge än innan några snödroppar dyker upp under snön.
  Jag måste läsa ikapp nu, för det är några dar sen jag var här.
  Kram/Kicki

 8. Ditt namn skriver:

  Även vi såg årets första snödroppar på promenaden i Västerbykvior igår, så visst finns det hopp om vår i år också. Låter trevligt med italiensk vår i Visby.
  Kram

 9. Gunnel skriver:

  Härligt med vårtecken! Jag tar en tur i trädgården varje dag för att se vad som dyker upp. Kram

 10. Åh, vad trevligt program och vilket fint initiativ med en ”vänförening” mellan Gotland och Italien! Jag hade så gärna varit med på flera punkter i programmet. Min syster och hennes man har en lägenhet i Italien (en by som heter Montepagano i mellersta Italien vid Adriatiska havet på östkusten). Försöker lära mig lite italienska fraser men det går trögt. Så…jag får väl flytta till Visby 😀 eftersom det ju även var en liten språkkurs i programmet…..

Kommentarer inaktiverade.