Årets första vårtecken

Det är en härlig vinterdag idag med soligt och vackert väder. Det är ett par/tre grader kallt och blåser nästan ingenting. Jag tog mig en promenad på förmiddagen, för den sista tiden har det inte blivit mycket av den varan och jag känner att jag mår bra av komma ut och röra på mig.

Det blev en riktigt skön promenad och jag tog några foton med mobilen. Inte var det mycket fart på Klintehamn, så här en söndagsförmiddag precis. Det var mest hundägare som var ute och rastade sin älsklingar. Bilderna är klickbara!


      

När jag kom hem och skulle gå upp mot vår ingång, fick jag se att under grannens vissnade kärleksört har snödropparna redan börjat titta upp.

Det är vår på gång! Nog är det underbart att det går att hitta de här vårens budbärare redan i januari.

Nu ska jag äta lite lunch och sen ska jag åka till Visby och hälsa på Åke. Lunchen får bli en linssoppa som Eva kokade när hon var här. Hon gjorde en stor gryta, så jag har frusit in flera portioner.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Igår var jag på SPF:s årsmöte och det blev en trevlig eftermiddag med god risgrynsgröt och skinksmörgås, förhandlingar och sedan kaffe och lotterier. Jag fick förnyat förtroende som webmaster för föreningens hemsida och jag fick många varma och tröstande kramar och många hälsningar och lyckönskningar att ta med mig in till Åke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Klintehamn, Vårtecken 2012 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

45 svar på Årets första vårtecken

 1. Znogge skriver:

  Grattis till förtroendet! De kan väl inte få en bättre person än du!

  Kram

 2. Pia skriver:

  Inte så konstigt att du fick det förtroendet så duktig som du är 😀 Då har våren flyttat norrut nu då jag hittade snödroppar här förra helgen Härligt 😀

 3. Karlavagnen skriver:

  Åååh! Vårtecken och omröstad som webmaster!!! Härligt att läsa att du tar hand om dig själv också och tack för att du delar med dig av vårtecken! Snödroppar är så vackra!!! Vad fint det är i Klintehamn! Ser ut att vara en härlig dag! Hälsa Åke! Å du, har du recept på linssoppan? Det lät både gott och nyttigt?! Kram!

 4. Eleonora skriver:

  Så bra att du gick till SPF mötet. Det gör gott att träffa andra och få andra impulser.

 5. Eleonora skriver:

  Något avbrott blev det innan jag hunnit skriva färdigt.
  Så gott att få höra om att Åkes tillstånd är stabilt och att ni upplever honom vara så mycket bättre. Det var gott att få höra. Klart det blir ensamt för dig hemma, men tänk så skönt att ni hann genomföra flytten och fick det nya boendet ordnat. Snart är kanske Åke tillbaka i hemmet igen och då har ni det ju modernt och lättskött.

  Förstår också att det blev tomt för dig när Eva reste tillbaka hem till sitt. Men skönt att hon kunde komma till er så snabbt när allting hände.

  Fina vårtecken har du funnit och det gläder mig också. Nu ska jag själv ta mig en promenad och kanske ska jag spana litet om något vårtecken kan lysa upp min väg till ICA. Sköt om dig Ingrid och många kramar får du från
  Eleonora

 6. Laila skriver:

  Skönt att se att du också tar till vara det fina vädret. Vi har faktiskt åkt runt Ekstakusten idag. Det har vi inte gjort på hela hösten, men nu var det jättefint. Vi tog också en promenad i solskenet här hemma. Skönt att väglaget är så bra när du nu skall ta dig till stan och hem igen.
  Laila

 7. Lambergsfrua skriver:

  Tänk att fä se snödroppar redan! Det värmer i vinterfrusna hjärtan. Här har jag inte sett något vårtecken all ännu, men det kommer, det kommer 🙂

  Jag har kikat in på SPF-föreningens hemsida, som du ansvara för. Det känns självklart att du fick förnyat förtroende, så bra som den är gjord. Stort grattis!

  Skönt att du kom ut på en söndagspromenad. Det tror jag gjorde gott för dig både fysiskt och psykiskt.

  Varmaste kramar,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tagit dig en titt på föreningens hemsida. Vår ordförande är väldigt nöjd med det jag gör och det gläder mig.
   Att komma ut en så här fin vinterdag är verkligen härligt 🙂

 8. Gunnel skriver:

  Minsta lilla påminnelse om att våren är på väg är värd att notera. Ha det bra.

 9. Sylvia skriver:

  Tittat in på SPF- föreningens trevliga hemsida. Förstår de måste vara glada över att ha en så duktig webmaster. Tänk att du också lyckades upptäcka ett första vårtecken på din promenad. Det är ett under att de spröda blommorna kan titta upp bland de stelfrusna bladen.
  Hoppas också att besöket hos Åke var positivt,att det går framåt så sakteliga för honom.
  Ha det så gott du kan.
  Varm kram Sylvia

 10. Lisbeth skriver:

  Först får man säga grattis till fortsatt uppdrag. alltid kul att ha något att sätta händerna i. När jag ser snödropparna kan jag knappt tro att det är sant. Nu har vi rejält med snö så blommorna kommer fram här tidigast om 2.5 månad. Så skönt för dig att det är så pass stabilt nu att du kan hämta kraft för dig själv
  kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att ha något extra att pyssla med. Speciellt när man röner uppskattning. Ordföranden är väldigt nöjd 🙂
   Visst är det ett bra tag innan det blir vår på riktigt, men jag gläds så länge vi slipper snö i alla fall.

 11. Ingela skriver:

  Hej Ingrid! Vilken fin hemsida du har gjort!!! Och du snödroppar och att du fick se dem… det måste väl ändå vara ett gott vårtecken!

  Kram Ingela

 12. Ingela skriver:

  Eller skulle jag kanske ha sagt ertecken 🙂

 13. Astrid skriver:

  Men så våren är på väg underbart
  Men nu måste jag ändra imin blogg så jag ser när du uppdaterat för jag har missat att Åke är dålig
  Jag ska läsa tillbaka
  Kram

 14. Corina skriver:

  Jag ber om ursäkt men mina besök har blivit så vansinnigt glesa. Läser att Åke drabbats av en stroke och det gör mig så ledsen, skickar en ordentlig kram ! Ser också att läget trotts allt är stabilt och jag hoppas verkligen att han ska tillfriskna!
  Vårtecken, redan ! Här hos mig ligger snön djup länge ännu så vårtecknen lär jag nog få vänta på ett bra tag till men det börjar så sakta bli allt ljusare, inte fel det heller 🙂
  Många varma kramar till dig och Åke !

 15. Kicki skriver:

  Det var väl bra att du tog dig till SPF:s årsmöte. Man behöver allt komma ut lite även om vardagen är tuff just nu.
  Vad mysigt med snödroppar redan.
  Här har också varit en solig vinterdag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Man behöver få umgås och träffa folk under vanliga förhållanden också, inte bara sjuksyrror.

   Det får gärna vara vinter när det är som det varit idag 🙂

 16. Gunnar skriver:

  Det låter som läget är stabilare för er och att du kan glädjas åt tidiga vårtecken. Hoppas att tillfrisknandet fortsätter och blir stadigt bättre.
  Inga vårblommor som törs sticka upp här inte. Det ska bli superkallt i Årjäng framöver. Brr!

 17. Hejsan Ingrid !

  Att det inte är en pingvin, det kan jag förstå. Kollade igenom alla instanser på hemsidan, men ditt namn fann jag ej.
  Svarade på alla frågorna.Så nu är jag med på lottodragningen.

  Nu har Du nog varit och hälsat på Din Åke,hoppas han mår bättre och bättre dag för dag, jag fortsätter be.

  Såg inte till någon snö inne i byn.
  Hörde Talgoxens Judit,Judit idag, såg även en hackspett,mellan tror jag.
  Imorse fixade jag nya livlinjen på FB.
  Titta in får Du se, inte så dumt alls. jag som var så emot den.
  Men när Madeleine sa hon skulle hjälpa mig med den, kände jag nej tack, den vill jag göra själv.

  Må så gott, Ta hand om Dig. (det gör Du det vet jag)

  Kram från en förkyld och hostig Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det är inte en pingvin utan en sillgrissla och det är en lokal smed som gjort den och den är placerad i infarten till Klintehamn. Sillgrisslor finns det gott om på Stora Karlsö.

   Om du kikar på rubriken funktionärer på föreningens hemsida, så hittar du mitt namn längst ner.

   Åkes tillstånd var väl i stort sett oförändrat idag.

   Kram och krya på dig!

 18. Bettan skriver:

  Hej vännen kikar in för att se vad du gör =).
  Grattis till förtroendet för ännu ett år. Inte undra på den sidan är ju också fantastisk.

  Måste fråga dig vad det är för ett program du gör dina hemsidor i?
  Ha en fortsatt härlig söndag!
  Kramis Bettan

 19. Ulla skriver:

  Roligt att läsa din blogg, som har en sån positiv ton.Skönt att läget är stabilt för Åke och att du kom iväg på SPF igår. Promenaden gav också fina bilder. Mitt SPF har årsmöte på tisdag, hoppas jag orkar gå dit. Tack för dina värmande rader. I morgon ska jag på lungröntgen (har själv listat ut varför. då man har sjögrens och lymfkörtlarna poppar upp, kan det vara förtätning i lungan. Sjögrens syndrom är en autoimmun som går på inre körtlar också. Om det är det, finns det medicin.) Tack för att du orkade skriva uppmuntrande kommentarer trots att du har fullt upp med sjukhusbesök. Hoppas Åke kommer hem snart. Varma kramar!

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du orkar ta dig till mötet. Det finns så mycket konstiga sjukdomar och man får vara glad så länge man är någorlunda frisk, det är helt klart 🙂

 20. Suss skriver:

  Vilken skön söndag du fick och vad bra att du kom ut på en promenad också. Så härligt med snödropparna, nu är snart januari slut och sedan brukar det gå fort. Hoppas det fortsätter gå framåt för Åke också. Ha det gott! KRAM

 21. Raija skriver:

  Både att se snödroppar mitt i vintern och bli omvald till webbmaster, samma helg. Låter som om du haft det riktigt bra. Sen fint väder för en promenad också. Vi hade liknande väder igår och det var skönt ute.

 22. elisabeth skriver:

  oj det var tidigt vårtecken, hur kommer det sluta för dessa skönheter. Hos oss brukar vi säga att det är nu vintern är här, alltså hela februari och mars….. 🙂 Hur var det hos er betecknande det. Om vi hade en tidig vår med riktig värme som förra året så kom den i mitten av maj och det var härligt förra året, i år blir det nog ingen tidig vår hos oss tror man……..
  och ha d så bra på promenaderna, finns bra skor med inbyggda halkbroddar som är passande så man inte halkar till och slår i knäna eller dylikt, såna skulle jag vilja har men det är dyra men säkert en jättebra investering för ingen vill ju ramla och slå sig.
  Kram Elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Här är det oftast så att vintern kommer först i januari-februari.
   Just nu har vi barmark, så några broddar behövs inte. Annars har jag ett par som jag sätter på stövlarna. Jag är livrädd för att ramla.

Kommentarer inaktiverade.