Bilbesiktning – Mammografi – Årets julklapp

Idag har jag varit i Visby på förmiddagen och fått bilen besiktad och den gick igenom utan anmärkning. Sedan har jag varit på lasarettet på mammografi och resultatet av den får man ju vänta på några dagar. Inte för att jag tror att det ska vara något fel, men lite oro känner man alltid innan man fått den där bekräftelsen.

Jag hade lite tid mellan bilbesiktningen och lasarettsbesöket, så då körde jag till Öster och gick in på COOP och letade efter ett par skor och hittade en jättesnygg och väldigt skön högersko med lagom hög klack som dessutom satt perfekt – det var bara det att det inte fanns någon vänster, så jag blev utan. Attan också!

På Min Sko var jag också inne, men de har inga skor som passar mig, för inte kan jag stappla fram på decimeterhöga klackar.

Nu när jag sitter här hemma och tänker på det, ångrar jag att jag inte stannade till vid Skoboden innan jag åkte hem. Skoboden brukar ha skor som passar även de lite äldre kunderna.

Nu har HUI utsett hörlurarna till 2012 års julklapp.

2011 var det matkassen som blev det årets julklapp och det tyckte jag var ett konstigt val. Jag skulle då inte vilja ha en kasse mat stående under julgranen. 😉

Nu är det så att jag nobbar 2012 års julklapp också, för hörlurar har jag ett helt gäng av, eller åtminstone tre stycken. En Nokia, en Denver och en som heter Portapro Koss. De sistnämnda fick jag som gåva när jag prenumererade på PC-data och första gången jag pluggade in dem i min HTC la ljudet i mobilen av totalt och jag blev tvungen att göra en ”mjuk återställning” för att få den att fungera igen.

Dagens ordspråk:

Skomakarens hustru och smedens häst har de sämsta skorna.

(Och jag har inga alls 😉 )

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

40 svar på Bilbesiktning – Mammografi – Årets julklapp

 1. Maj B Berggren skriver:

  Kul ”logga” den med hästen……men jag funderar lite över att det bara fanns en hö sko. Ofta är det väl så att den andra finns på lager för att ”skorna som man säger inte ska få fötter”….men du kanske frågade efter den? Sen det där med Matkasse….det tycker jag är en bra julklapp och det innebär väl att man ger bort ”en prenumeration” på ett visst antal matkassar som man får hemkörda till bostaden efter önskemål….bra tror jag för stressade småbarnsfamiljer. Men hörlurar, jag håller med dig, det vill jag inte ha……..//M

  • Ingrid skriver:

   De håller på att ändra sortimentet och bygger om, så den där skon hade nog försvunnit i flytten på något sätt. 🙁
   Visst fattar jag att det gällde en prenumeration av matkassar och inte att man skulle få en kasse mat att ställa under julgranen. Man kan väl raljera lite. 😉

 2. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Det var en trevlig pratstund jag fick med Dig och De Dina, resan som började så långsamt gick plötsligt så fort.
  Har under hösten köpt många par skor till mig men flest till barnbarnen och har flera gånger undrat vem som bär hem en sko, det är många skor som inte har gått att para ihop och narturligtvis just det paret man ville ha. Hoppas Coop får komma igång snart med sitt nybygge, jag gillar deras sortiment som de nu har gjort sig av med. Det skall ju bara vara livsmedel kvar på Östercentrum.

  • Ingrid skriver:

   Det var så trevligt att träffa dig och jag hoppas att du inte tyckte att jag var alltför frågvis? 😉

   Det är ju lite rörigt på COOP just nu och ingen lyckades hitta den där vänsterskon. 🙁

 3. Skatan skriver:

  Hur kan det bara ha funnits EN sko … knepigt … 🙁

  Men det var ju bra att bilen gick igenom besiktningen och att mammografin är avklarad även om du inte har fått svar ännu. Det är alltid lite jobbigt med den där mammografin som man ju ändå inte vill hoppa över.

  Årets julklapp får nog vara för min del också … har ett antal som jag faktiskt aldrig använder (nästan).

  Hoppas på en fin onsdagaskväll för oss och en fin torsdag imorgon!

  Kram!

 4. Trist att det fattades en sko, men det kanske var någon med två vänsterfötter som köpt den andra! 😆
  Numera besiktar vi i Stånga och köper skor i Roma – fast mammografin sköts fortfarande i Visby och dit ska jag den 28:e. Då ska jag också passa på att shoppa lite. Vad vet jag dock inte ännu, men det ”problemet” brukar lösa sig….. 😛

 5. Laila Östergren skriver:

  Skönt när bilen går igenom utan anmärkning. Det är ju bra att vi själva blir lite ”besiktigade”. Jag brukar glömma det ganska fort och inte oroa mig för svaret. Det får man ta när det kommer.
  Det där med att hitta sköna skor är alltid ett problem tycker jag så det var ju verkligen försmädligt att de inte hittade vänsterskon när högerskon var så bra.
  Ha en skön kväll.

  • Ingrid skriver:

   Jag vill ha en skön och snygg innesko med lite lagom klack så att jag kommer upp en lite bit i alla fall. Det var bra försmädligt att vänsterskon var borta. 🙁

 6. Suss skriver:

  Var det någon enbent person som köpt ”din” sko? Jag kände en kille en gång som hade 37 på ena foten och 41 på den andra. Han fick alltid köpa två par och tyckte att livet var ganska orättvist – och dyrt! Hoppas du hittar ett par sköna gåskor, som jag kallar sådana jag kan ha när jag ska gå mycket. Kram!

 7. Znogge skriver:

  Otur att det saknades en sko när du hittade en som var till belåtenhet! Själv avstår jag också hörlurarna. Inget alls jag önskar mig. Vi har redan några och det räcker gott och väl!

  Kram

 8. Susan skriver:

  Det där med skor är så roligt. När jag hjälpte min väninna i hennes skoaffär i somras var standardrepliken : Jag har så konstiga fötter:)) Verkar som att alla tycker att deras fötter är konstiga. När det i själva verket bara är som med allt annat….Alla är unika;)

  På tal om ordspråket så är ju han i detta huset journalist och allmänreporter på en tidning….Behöver jag säga att vi aldrig haft någon tidning här:)))
  Kram och trevlig kväll!

 9. Elisabeth skriver:

  Så bra att besiktningarna är gjorda. Jag håller med dig i att väntan på svar är tung. Du ska se att det går fortatt få beskedet. Soboden tycker jag har en härlig skylt! Ha dé gott!

 10. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Visst är det läbbigt att vänta på svar från mammografin. Jag ”mammar” ju numera ett ”gelehallon” en rekonstruktion. Men innan dess skojade jag med mammografipersonalen att jag ska betala halv avgift för jag har bara ett bröst. Dom förstod inte humorn i det. 🙂

 11. Viola skriver:

  Hoppas du hittar några skor som du gillar – både med ögon och fot.
  Bilbesiktning har jag aldrig gjort men jag är mycket intresserad när sambon varit med bilen på besiktning – hur gick det !
  Årets julklapp kan jag vara utan. Känner mig instängd om jag måste ha hörlurar och inte vet jag att jag kan ha någon användning för några lurar.
  Mammografi har jag inte varit på tio år. Kanske något att tänka på.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Hörlurar är ju bra när man inte vill störa andra med höga ljud. Åke använde det till TV:n för han hade dålig hörsel och då kunde han få ha det så högt han ville.
   På Gotland blir vi kallade till mammografi vart annat år, så då är det bara att masa sig iväg. 😉

 12. Oj då kära nån, sicken otur Du hade.
  Jag gjorde ju ett förhastat köp skulle laga överkäken,
  men gick förbi Evas Skor och slank in o.köpte dom 499:-
  Storlek 38 en aning för höga, så när jag gått ett tag
  domnar tårna på mig. Snygga, kändes sköna i butiken.
  Det är ju viktigt att skorna sitter bra och är bekväma att gå i.
  Fanns det inga flera skoaffärer i närheten.

  Hoppas Du finner på råd.

  Kram Majsan

 13. Janne skriver:

  Vi brukar köpa dom julklapparna vi vill ha och strunta i all reklam. Genom att köpa sin egen julklapp så får man ju det man vill ha. Ha det bra !

 14. Skogsnuvan skriver:

  Så bra att bilen gick igenom besiktning. Det brukar alltid vara gruvsamt, det och tandläkarbesök och läkarbesök. Vad i fridens namn har ena skon försvunnit kan jag inte låta bli att tänka på. Underligt allt kan hända

 15. Gunnar skriver:

  Alltid skönt när bilen har gått igenom besiktningen. Hustrun har varit på årets mammografi och det såg bra ut. Det är väl lite nervöst att vänta men bra att det kollas.

  Hoppas att du kan finna ett par bra skor, eller kanske två par?

 16. Eleonora skriver:

  Det där med skor för oss litet äldre (som INTE vill ha höga klackar) kan vara litet knepigt att hitta. Men du får försöka en gång till, annars får väl de gamla gälla.

  Idag har jag fått in insluensaspruta, så nu är man förhoppningsvis garderad!
  Har det gott denna gråa, trista dag och kramis till dig.

 17. Birgitta skriver:

  Det ÄR svårt att hitta sköna skor. Och vad glad man blir när man väl hittar dom. Då sitter de ständigt på fötterna. Men när de är utslitna, så är det lögn att hitta en lika skön sko. Ett dilemma. Köpte ett par härliga boots för två veckor sedan. Låg klack. Varma och vinterfodrade. Tack Skopunkten 🙂

 18. Rigmor skriver:

  Inga skor…!! Det blir inte roligt när kylan sätter in…**skrattar***, men du, gå in på Coops hemsida och kolla om de kan finnas någon annanstans. Antingen ska de väl kunna skicka dom, eftersom du provat och vet vilken storlek du ska ha, eller också får nån av oss alla bloggvänner handla och sen skicka paket till dej…!! Vill man ha något så…man ska inte ge sej i första taget!!
  Bra med alla slags besiktningar, oavsett om det gäller tuttar eller bilar…På så vis har vi det bra i vårt land, alla fel bör ju upptäckas i tid.
  En riktigt gråmulen dag här, knappt dagsljus över huvudtaget. Hade tänkt plocka fram alla ljusslingor på min lediga dag, men det småregnar och inspirerar inte alls till någon slags utomhusaktivitet.
  Ha det så gott på ön!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Ute klarar jag mig med de stövlar jag har sedan förra vintern, men det är ett par snygga inneskor jag ska ha tag i, men det löser sig väl på något sätt. 🙄

   Visst har vi det bra som blir besiktade både här och där. 😉

   Småregnar gör det här också och julkänslan är ganska avlägsen just nu.

   Kram!

 19. Kicki skriver:

  Va’ snopet att inte det fanns ett helt par av skorna.
  Det känns alltid skönt när bilen klarat sin besiktning. Vi har ju fått gjort en reparation på den i år för första gången, då den behövde nya bromsskivor.
  Jag, min klant, har dessutom backat på en stubbe, så stänkskyddet av gummi vid ena bakhjulet ”ramlade” bort.
  Det är då tur att mamografin oftast bara är ett nödvändigt ont.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.