Årets längsta söndag

Söndagen den 28 oktober 2007
9 grader varmt.

Har du kommit ihåg att ändra klockan idag och har du vridit den åt rätt håll? 1 timme tillbaka ska den vridas och på det viset får men en extra timme. Jag tycker att det är så jättehärligt när man vaknar och går upp i vanlig tid och så har man helt plötsligt en hel timme tillgodo. Inte för att tiden i och för sig betyder så mycket, men det känns lite lyxigt ändå. Annars tycker jag ju egentligen att sommartiden borde vara normaltid.

Igår kväll var vi på ett årsdagskalas och kom hem ganska sent. Det var en riktig trevlig kväll med god mat och trevligt umgänge. Det är skönt att göra något annat än att sitta och titta på TV. Lördagsprogrammen går ju dessutom i repris, så dem kan vi se i efterhand. Undrar hur det gick för Babben igår? Det verkar som om många blev besvikna på förra veckans program.

Jag läser i Helagotland.se idag att den gotländska motionen om gårdsförsäljning av öl, vin och sprit gått igenom vid moderaternas partistämma. Nu gäller det för moderaterna att få de övriga i alliansen med på förslaget.

Vi diskuterade den här frågan igår kväll och det var väl delade meningar om det. Mest framkom den nog ganska typiska gotländska inställningen – att gotlänningarna inte ska försöka konkurrera med fransmän, italienare och tyskar när det gäller tillverkning av t e x vin och att vi inte har de rätta förutsättningarna för att få fram bra produkter.

Men eftersom vi trots det har några duktiga vinproducenter på ön, skulle jag personligen tycka att det vore trevligt om de kunde få lansera sina produkter på samma sätt som vinbönderna gör i övriga Europa. Inte tror jag att det är någon risk att det blir ökat spritmissbruk för den skull. Vilka ungdomar åker ut på landet till en vingård och köper en flaska rödvin för 250:-, för det är där prisnivån ligger. Det är nog en helt annan grupp man vänder sig till.

Idag är det grått och dystert ute och det blåser ganska mycket. Vi var ute och körde med gräsklipparna i fredags, jag och maken, och fick så fint i trädgården, men nu har det rasat ner en massa löv igen. Det är bara att hoppas att vår herre hjälper till ordentligt och blåser iväg löven.
Annars får vi väl ta en vända med krattan också när resten ramlat.

Ha nu en riktigt skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.