Årets sista bild

När jag gick till sängs igår kväll låg dimman tät och i morse var det mulet och grått, men det klarnade upp och fram mot lunch sken solen och det har blivit en helt strålande vacker höstdag idag också. Man vill bara vara ute och njuta. På förmiddagen hade jag en del att pyssla med inne, men i eftermiddag har jag varit ute.

Jag har varit på kyrkogårdarna och planterat ljung på gravarna. Klockljung köpte jag, för de var så enormt vackra. Nu klarar de ju inte så många köldgrader, men vi får väl hoppas att det här milda vädret håller i sig ett bra tag till.

Det här blir nog årets sista bild på den vackra rosenbusken på Fröjel kyrkogård, för nu har den nog snart blommat över. Jag pratade med klockaren idag och hon skulle ta en kvist med sig in till Lind´s handelsträdgård för att få reda på vad det är för sort. Det är många, både gotlänningar och turister, som vill ha reda på det.

När jag kom hem igen klippte jag gräsplättarna och bytte ut rosenskäran, som farit illa av frosten, mot några höstplantor. Pelargoniorna på framsidan har också blivit lite skadade den där kalla morgonen då jag var bortrest och inte kunde ta in dem, men de som hänger på väggen på uteplatsen har klarat sig bra och blommar ännu hur fint som helst.

Dagens ordspråk:

Man ska inte elda för kråkorna.

Ha en trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Årets sista bild

 1. Gerd skriver:

  Vilken rubrik! Årets sista bild, det lät dramatiskt…
  Vackra bilder, som vanligt. Ha en fin fredagskväll, här skiner solen, och 10 grader. Ska nog ”fram” lite på staden. Kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att vi hade upp mot 14-15 grader när det var som varmast på eftermiddagen, för jag var ute bara i en långärmad bomullströja och tycket att det blev svettigt.
   Kram

 2. Bosse Lidén skriver:

  Mycket fin ros. Hoppas att de löser gåtan. Jag klippte gräset igår för sista gången i år. Lite vemodigt. Ha en fin helg. Kram

 3. Znogge skriver:

  Den rosen är verkligen fantastiskt vacker! Tack för påminnelsen. Det måste bli ett besök på kyrkogården i morgon.

  Kram

 4. Beppan skriver:

  Oj – jag fick nästan hicka av din rubrik! Årets sista bild – hon tänker väl inte lägga av med att dokumentera omgivningen nu? Nej – tack och lov behöver jag inte oroa mig för det ser jag när jag läser vidare….
  Den där rosen är verkligen vacker. Ser fram emot att få ett namn på den!
  Ha en fin helg! 🙂
  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Den där rosenbusken är så otroligt vacker och rikblommande. Jag skulle tro att det är någon gammal sort – ska bli roligt att höra vad trädgårdsmästaren säger.
  Önskar dig en skön kväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Laila Östergren skriver:

  Hajade också till av rubriken ”Årets sista bild” förstår dock att det inte var menat så utan att vi får se flera vackra bilder. Har ägnat eftermiddagen åt en blomrabatt. Tyvärr blev den inte klar utan det blir jobb flera dagar. Det gör ju inget när vädret är så underbart att man vill vara ute.
  Ha en skön fredagkväll.

 7. Man började faktiskt undra och bli lite orolig – skulle du lägga av att blogga eller…..!? 😯
  Så det var med stor glädje man läste ditt inlägg. Där hade du verkligen fått till rubriken! 😉
  Den rosbusken skulle även jag vilja ha namn på, den såg otroligt vacker ut. Har den blommat hela sommaren? 😆
  TREVLIG HELG
  Susie

 8. Inger Johansson skriver:

  Men så vacker ros!

  Vi har också haft en väldigt vacker höstdag idag, ingen vind men sol 😀

  Kram Inger

 9. En sådan fantastisk rosenbuske!

 10. wiolettan skriver:

  Det sa min pappa ibland: ”elda inte för kråkorna”. Han menade att vi inte skulle ha dörrar eller fönster öppna ut och samtidigt elda i spisen, bortkastat, tyckte han.
  Vackra blomsterbilder du visar. Både rosenbusken och pelargonkortet, tjusigt.
  Igår hade vi också en härlig varm dag här men i morse stod termometern endast på 2 plusgrader.
  Ha en fin lördag och kram från mig.

 11. Skogsnuvan skriver:

  Jag beundrade verkligen den rosen när jag var där nere. Något av den vackraste ros jag någonsin sett. Här lever bara blommorna jag har under fönstren mot väggen för där har inte kylan kommit åt och det är minsann länge. Ijol den här tiden var det snö så nu börjar det dra ihop sig mot vinter. Jag måste byta däck på bilen och dra in båtar och bryggor men försöker spara med det till Kinabror kommer hem nästa helg. Jag håller tummarna för att vädret håller en vecka till och att det inte kommer snö. Ha en trevlig helg.

 12. Rigmor skriver:

  Vilken enorm och vacker rosenbuske på kyrkogården!! Förstår att många vill veta sorten, jag också…
  Ja denna höst går väl till historien…eller också är det jag som efter femtiosju år fått upp ögonen för ännu en årstid…*skrattar*…och det får jag väl tacka Zambo för, för utan honom hade det ju inte blivit lika många promenader. Eller också har livet gjort att man med ålderns rätt lärt sej njuta av det som är just nu, och inte ha så bråttom…Här är i alla fall pelargonerna kvar ute på glasverandan, och där dröjer det innan det blir minusgrader, men det gäller att se opp, så man inte glömmer bort dom…
  Önskar dej en riktigt fin helg nu, här har vi strålande sol och +10, och det kan få fortsätta så….
  Kram kram

 13. Ama de casa skriver:

  En väldigt vacker rosenbuske!

  Och dina blommor ser ut att ha klarat sig riktigt länge nu, den här – som jag har förstått – milda hösten 🙂

 14. Maj-Britt skriver:

  Hej Ingrid! Är här och läser ibland,länge sen jag skrev något. Rosen påminner mig om en som vi hade förett antal år sedan. Den blev dock förstörd vid ett avloppsarbete och gjorde oss mycket besvikna . Vi sökte men kunde inte finna någon liknande. Efter en tid kom det upp ett nytt skott en bit ifrån,så nu har vi en ny på gång.Hoppas nu att jag hinner uppleva att den blir lika stor och fin som den förra.

 15. Suss skriver:

  Det var en vacker rosenbuske, ser fram emot att få veta namnet, för vi har en liknande, eller kanske rent av en likadan och vi vet inte heller vad det är. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *