När jag gick till sängs igår kväll låg dimman tät och i morse var det mulet och grått, men det klarnade upp och fram mot lunch sken solen och det har blivit en helt strålande vacker höstdag idag också. Man vill bara vara ute och njuta. På förmiddagen hade jag en del att pyssla med inne, men i eftermiddag har jag varit ute.

Jag har varit på kyrkogårdarna och planterat ljung på gravarna. Klockljung köpte jag, för de var så enormt vackra. Nu klarar de ju inte så många köldgrader, men vi får väl hoppas att det här milda vädret håller i sig ett bra tag till.

Det här blir nog årets sista bild på den vackra rosenbusken på Fröjel kyrkogård, för nu har den nog snart blommat över. Jag pratade med klockaren idag och hon skulle ta en kvist med sig in till Lind´s handelsträdgård för att få reda på vad det är för sort. Det är många, både gotlänningar och turister, som vill ha reda på det.

När jag kom hem igen klippte jag gräsplättarna och bytte ut rosenskäran, som farit illa av frosten, mot några höstplantor. Pelargoniorna på framsidan har också blivit lite skadade den där kalla morgonen då jag var bortrest och inte kunde ta in dem, men de som hänger på väggen på uteplatsen har klarat sig bra och blommar ännu hur fint som helst.

Dagens ordspråk:

Man ska inte elda för kråkorna.

Ha en trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...