Årets sista månadsbild

Idag har det varit riktigt grått, men nu fram på eftermiddagen har det lättat lite. På förmiddagen roade jag mig med att slå in de julklappar jag köpte igår i Visby, så nu är de färdiga. Det är nog ovanligt tidigt för min del. 😉

När jag kom tillbaka till Klintehamn igår var jag på Konsum och handlade och när jag precis satt in bilen i garaget och stängt garageporten fick jag ett sms från Postnord, att jag hade ett paket att hämta. ”Det får gör jag en annan dag”, tänkte jag och gick in, men Postnord gav sig inte så lätt. Idag fick jag ett sms till, där de bad mig hämta ut paketet så fort som möjligt eftersom ”det är trångt hos ditt postombud”.

16 december 3°, gråkallt

Efter lunch gick jag därför ut på en promenad och det var ganska skönt ute även om det var lite gråkallt. Jag gick förbi Suderviljan och tog årets sista månadsbild och så fortsatte jag till Konsum och hämtade ut paketet från Ellos. Klicka HÄR om du vill titta på månadsbilderna från årskiftet.

Det nya strykjärnet, julrött och fint

Det märks att det är tryck på internethandeln, för jag beställde färgpatroner från inkClub för ett tag sedan och de brukar leverera dagen efter, men de här fick jag vänta på i flera dagar och strykjärnet från Ellos fick jag vänta på i två veckor. Jag hörde på radion att man räknar med att 25% av årets julhandel görs via nätet. Det måste vara ett svårt tapp för butikerna!

Och så fick jag ett spännande mail och ett uppföljande telefonsamtal idag, men det får jag återkomma till! Bloggande kan leda både till det ena och det andra.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Månadsbilden, Väder. Bokmärk permalänken.

22 svar på Årets sista månadsbild

 1. Ja, även jag har köpt de flesta julklapparna på nätet! Det är ju så bekvämt att sitta hemma i lugn och ro och välja och så kommer det hem till en. Eller till närmaste inlämningsställe.
  Många affärer säljer ju både IRL och på nätet. Affärerna är väl snart bara skyltfönster…
  Tack för dina rara ord i min blogg om lilla Enzo! Kolla på hans mammas (vår dotters) kommentar till din kommentar i bloggen!
  Kram, Monica

 2. Eftersom jag bara köpt 2 julklappar i år, så fick det bli från den fina presentaffären i Tofta. Det är jättetrist att det inte blir några ”skojiga julklappar” i år, men det blir å andra sidan inga gäster heller. Och köpa julklappar – eller födelsedagspresenter – bara till varandra har vi inte gjort på 30 år! 🙄
  Däremot så har Rolle börjat prata om att jag kanske skulle få ett växthus nästa år. Antingen ett på mur och/eller mot husväggen. Jag är ju inte så beroende av växthus annat än förvara växterna i över vintern och då tror jag att både en liten låg mur och en husvägg kan vara bra. Under den kalla våren och hösten får man väl göra ett myshus av det….. 😉
  KRAM
  Susie
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Växthus är kul. Jag älskade mitt lilla växthus och Eva har också tyckt om det, men stormen Gorm slet det i bitar, så nu är väl frågan om det går att laga igen.
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Det är roligt med månadsbilden och se hur det skiftar. Så juligt du har i ditt fönster…och t.o.m. ett julrött strykjärn. Kram

 4. Kraka skriver:

  Det där med månadsbild har jag tänkt hoppa på 2016. Är det någon gemensam sida för alla med månadsbild? Eller är det bara en grej man gör på sin egen sida?
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Förut fanns det en samlingssida dit man skulle meddela när man uppdaterat sin bild, men den lades ner 2010 och mig veterligen har ingen övertagit den. Så jag kör på egen hand.
   Kram

 5. Kicki skriver:

  Vad trist att stormen tog växthuset på Stenstugu (som jag ser här ovan).
  Det är väl inte ditt problem om postens utlämningsställen har det trångt, man hämtar väl sina paket när man kan.
  Jag köper i princip inga julklappar, varken via nät eller i affären.
  Det där spännande mejlet lät just spännande, men man får väl ge sig till tåls.
  Kram/Kicki

 6. Anne-Lie skriver:

  Väntar med spänning ditt nästa inlägg.
  Kram!

 7. Musikanta skriver:

  Hade köpt en bok på Tradera. Jag undrade om det hade kommit bort när jag inte hörde av något på en vecka. Det brukar ta ett par dagar bara i vanliga fall innan jag får paketen som jag beställt. Efter 10 dagar fick jag hämta det. Halva golvet utanför kassorna hos handlarn som har hand om posten var fullt av paket…
  Köpte nyss en ny frys på nätet – fick det levererat utan kostnad ända fram till dörren!
  Kram från Ingrid

 8. Hillevi skriver:

  Vilket fint julfönster du har! Strykjärnet kan också stå där som dekoration. 🙂

 9. Margaretha skriver:

  Synd att det inte kan bli lite snö till jul, det förändrar ju hela inställningen till helgen. Men … man bestämmer ju inte det.
  Ser härligt ut hos dig hur som helst med alla fina julblommor i fönstret.
  Och att fler och fler köper julklapparna via nätet numera, det känner man ju av.
  Ha en bra jul med de dina.
  Kram

 10. znogge skriver:

  Jag tror att 50% av våra klappar är köpta via nätet och nog är det smidigt. I och för sig har flera av företagen vanliga butiker också så förlusten är kanske inte lika stor ändå.

  Kram

 11. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till ditt nya fina strykjärn! Den färgen gillar jag också.
  Vad roligt det är att titta på månadsbilderna. Tänk att det fortfarande är så grönt på marken fast vi är inne i december.
  Vi ska inte ha några julklappar i år, eftersom Dottern med familj reser bort och Sonen i Göteborg jobbar. Det känns både konstigt och skönt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag var ju i Endre i tisdags (det ligger ganska mitt inne på ön) och där var det faktiskt lite vitt på marken, inte så mycket, men en aning.
   Ni får säkert en fin julafton trots bristen på julklappar. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.