Årets sista Månadsbild

Nu är årets sista månadsbild tagen och nu funderar jag på vad jag ska ha för motiv till nästa år.

Idag snöar det lite lätt och är nollgradigt.

HÄR kan du se utvecklingen under året.

Vi håller tummarna för att det ska sluta snöa, för i eftermiddag ska vi åka till Suderbys Herrgård och äta julbord med pensionärsföreningen. Vi har varit där en gång tidigare för några år sedan och ätit julbord och då var det jättebra, så förväntningarna är högt ställda.

Vi har faktiskt varit på Suderbys gård, som den hette då, en gång för många år sedan när det ännu var en vanligt privat gård. Det är en enormt vacker byggnad, men då var den ganska sliten och i stort behov av uppfräschning. Vi hade en känsla av att man inte ville visa huset i full belysning, för vi trevade oss fram i halvdunkla rum. Fast det kan ju vara så att de dåvarande ägarna gillade mysbelysning. De som sedan köpte gården och började bedriva hotellverksamhet där har i alla fall gjort omfattande renoveringar, men lyckats behålla den gamla stilen och miljön.

Kamerabatteriet står på laddning och jag hoppas kunna ta några bilder från eftermiddagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Årets sista Månadsbild

 1. Ia skriver:

  Oj, vad Du är huslig som bakar och fixar! Kakorna ser fantastiska ut och jag mindes plötsligt hur mamma stökade inför jul med kakbak och sen fick hon kasta dom till påsk för vår familj har aldrig varit några kakmonster…men baka skulle hon 😉

  Skoj med filmen om dricku…skulle önska det gick att få tag på en liter här nånstans men…det går inte!!! Får helt enkelt åka till öi vid tillfälle 😀

  Vore inte sjöboden en bra månadsbild???

 2. ingmarie skriver:

  där har jag varit på julmarknad något år
  ja du snön blir vi nog inte av med i första taget ser det ut som
  klart jag har varit med i kalendern, man får veta lite som man inte kan och annat kan man utan att googla..kam

 3. Lambergsfrua skriver:

  Hoppas ni får en riktigt trevlig eftermiddag och gott julbord – utan att behöva treva er fram till godsakerna på bordet 😉
  Varma kramar!

 4. Znogge skriver:

  Det har verkligen varit ett omväxlande år i dina bilder. Vinter, vår och sommar men även höst. Ett riktigt år med andra ord.

  Kram

 5. Skatan skriver:

  Då får jag hoppas att ni fick en riktigt smaklig måltid där på Suderbys gård.

  Vad fint det ändå är med snön … nu tänker jag på din månadsbild. Synd bara att det skall vara så kallt 🙂

  Kram!

 6. Mien skriver:

  Verkar som om det inte funkar att prata i telefon samtidigt som man skriver kommentar för min kommentar har kommit bort 🙂 Jo, jag skrev att det är värst vad snö vi har haft i år. På fyra av dina månadsbilder ligger snön djup. Konstigt.

 7. Suss skriver:

  Nu har jag tittat på alla månadsbilderna. Vilket otroligt rolig ide, jag tror jag måste göra något liknande bara för att själv se skillnaden. Tyvärr har jag ingen gård eller ens en trädgård, bara en liten radhusplätt, men jag kanske hittar något annat bra ställe att göra så där med.
  Bor ni där? Det var jättefint och roligt att se hur allt förändrades. Kram!

 8. Ailas skriver:

  Ja, då antar jag att ni hoppade över kvällsmaten sedan! 🙂

  Nog har vi variation i vår natur, vilket just dina bilder visar.

  Åtminstone här ska det bli ännu mer snö i morgon. Måttligt kul att tänka på skottning igen. Ska dessutom till tandis i morgon, så det blir en tråkig dag på flera sätt. Uhh!

  Nu blir det läsning en stund.
  Kram

 9. Åsa! skriver:

  Hoppas ni fick en trevlig stund på Suderbys!

 10. Kicki skriver:

  Hoppas att utflykten blev så trevlig som ni hoppades.
  För vår del blir det inga julbord. Ingen avsmakning över huvudtaget före jul, eftersom vi åker till Trollhättan redan på tisdag för parningen.
  Jag vet inte ens hur jag ska göra med vår egen matlagning, är det nån idé att lägga in sill t.ex. Jo, men det är ju dar efter jul också så nåt måste det ju bli.
  Idag ska vi iväg och klippa oss. Det är ju Berras frissa, hon är snabb som tusan och ganska billig, men sist var jag inte lika nöjd med resultatet, som den första gången.
  Nu är det kalenderdags.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *