Årets tredje Luciatåg

I dag tar jag det lugnt och nu på förmiddagen har jag suttit här vi köksbordet och skrivit i ordning julkorten och slagit in julklappar. Nu fattas det bara två klappar, sen är jag i mål.

Det är grått och ganska blåsigt i dag, men nu är det uppehåll i alla fall. Igår kväll när jag åkte hem från Kupan vräkte regnet ner och jag måste säga att jag var glad att jag tagit bilen och inte gått dit. Nu måtte vi väl ha fått så mycket nederbörd så att grundvattennivåerna är normala igen.

Här är årets tredje Luciatåg – Barn från flyktingförläggningen här i Klintehamn. Redan strax före klockan ett började Klinteborna strömma in på Kupan, beställde kaffe och satte sig ner i kaféet medan de väntade på Lucia. Det blev en ganska lång väntan, men till slut kom barnen i alla fall.
De var jätteduktiga och sjöng en hel rad julsånger på svenska och några på sitt språk, som jag tror heter dari.
Sedan tågade de ut från butiken, för att få saft och pepparkakor på mötesplatsen, men då började deras föräldrar komma. Det blev onekligen lite trångt vid kaféborden, men då bröt Klinteborna upp och lämnade plats för de nyanlända. Barnen fick göra en repris av föreställningen, så att föräldrarna kunde få filma och fotografera. Mina bilder är lite suddiga, men det var inte lätt att ”komma till” i trängseln.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Röda Korset, Seder o bruk. Bokmärk permalänken.

30 svar på Årets tredje Luciatåg

 1. znogge skriver:

  Vilket bra sätt att lära känna en svensk tradition. Dessutom så utvecklar det språket att sjunga olika sånger. Förstår att föräldrarna även ville se sina småttingar.

  Kram och ha en bra onsdag!

 2. Geddfish skriver:

  Ett ovanligt men mycket vackert luciatåg! Bra initiativ.
  Kram och trevlig onsdag, Gerd

 3. Kraka skriver:

  Blir glad att se bilder och att det var tillåtet att fotografera. Det är ju så mycket tjafs om det numera. Klart både föräldrar och andra vill ha bilder på de söta barnen i lussetåget..

  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Vilket gulligt luciatåg. Jag läste om ett luciatåg på ett äldreboende där lucian var 100 år. Bra att det visas att vem som helst kan vara lucia. Kram

 5. Yvonne skriver:

  Vad trevligt och roligt får man hoppas de nya tycker. De är väl knappast vana vid denna tradition från sitt land. Har just lämnat tillbaka bilen och gått hem
  Hua va det var jobbigt i 50 min. Knagglig osandad tjock is på trottoarerna. Nu är jag helt slut..ha en trevlig kväll Ingrid!

 6. Gunnar skriver:

  Vilket fint luciatåg och kul om det kan fungera som en bro till en annan kultur.
  Vi såg tyvärr inget luciatåg i verkligheten men vi är småkrassliga så det fick bli SVT. Fin sång särskilt av en kille som heter Adrian. Honom skulle jagvilja höra mer av

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilket bra initiativ! Inte dåligt att de kunde sjunga några av sångerna på svenska.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Anne-Lie skriver:

  Jag chattade med dottern mitt på dagen. Hon är på Gotland i militärtjänst nu i två månader. De är lediga några dagar nu och skulle med båten till fastlandet, men den var försenad pga blåsten

 9. Vilket bedårande luciatåg och så duktiga de är som sjunger på svenska! Och alla föräldrar (och mor- och farföräldrar…) är väl stolta över sina barn, när dom framträder så där!
  Här har vi haft strålande solsken men kallt idag!
  Kram, Monica

 10. Visst är det skönt att kunna förbereda sig i lugn och ro.
  Slippa stressa. Kunna bocka av saker man gjort osv.
  Åker över till Sverige i morgon men vi hörs åter nästa vecka.
  Ha det gott – kram!

 11. Elisabeth skriver:

  Vilket trevligt inlägg! Små Lucior är alltid så trevliga att titta på! Det händer alltid en massa runt dem. Kramar

 12. Viola skriver:

  Vilket fint initiativ att låta invandrarbarn få prova på våra traditioner 🙂
  Jag såg Luciatåg i Domkyrkan i söndags och steg upp kl 7 och tittade på
  SVT:s
  Luciamorgon från Varberg. Jättefint och härliga tärnor som sjöng så vackert.
  Jag har lagt in inspelningen på min blogg, värt att lyssna på en stund.
  Jag är inte så flitig med bloggandet. Nästa år skall jag skriva minst två
  inlägg i veckan. Det är lättare att skriva när man skriver ofta, så tyckte
  jag när jag gjorde så.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram Viola

 13. Musikanta skriver:

  Roligt att se de här söta och fina barnen på bloggen. Jag hade också ett litet fint Luciatåg i går som jag ackompanjerade men sedan jag fått ”reprimander” från vänner på FB vågar jag inte lägga ut några bilder på andra barn än mina egna barnbarn. Det fanns inte någon tid att fråga alla föräldrarna om jag fick. Sorgligt när det är så roligt att titta på de här små tomtarna och Luciorna.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag hade nog inte en tanke på att det kunde vara kontroversiellt att lägga ut de här bilder i bloggen eller på facebook. Hoppas det inte kommer surt efter. 😉
   Kram

 14. wiolettan skriver:

  Så fint och så stämningsfullt det måste ha varit. Duktigt av de små barnen och jag förstår att de tyckte att det var roligt också.
  Vi har fortfarande lite snö kvar och jag hoppas att det inte regnar bort, men risken är stor, annars att den smälter bort av solen som ska skina idag.
  Trevlig dag.
  Kram!

 15. Eftersom min e-mail länk tydligen försvann när min dator blev ”automatiskt uppgraderad” så började jag undra lite varför du inte gjort några inlägg på sistone. Men när jag kommer in här så har du ju gjort massor! 😆
  Tänk att det alltid ska försvinna och förändras en massa när dom här uppgraderingarna kommer!? Har väl kanske hittat eller åtgärdat det mesta, men ALLT är sig inte likt längre på datorn vilket jag HATAR!! 👿
  Nu ska jag bara hitta en knapp hos dig som gör att dina inlägg syns direkt! 🙂
  Du verkar iaf haft en härlig period med tre (!) luciatåg, här har man inte sett ett enda. Inte ens på TV´n! 😆
  KRAM
  Susie

Kommentarer inaktiverade.