Årskrönika 2017

2017 är slut och jag ska försöka göra en summering av vad som hänt. Jag är dålig på att skriva rubriker, så jag har suttit och gått igenom månad för månad och det är faktiskt intressant. Kanske mer för mig än för er läsare, för det är väldigt vad minnet är kort ibland. Nu har det ju hänt en hel del annat än det som finns i bloggen, för lite privatliv måste man ju ha, även om jag fått en och annan pik för att jag viker ut mig på nätet. 😉

Först av allt vill jag tacka alla som följt mig under året. Alla som hört av sig och skrivit kommentarer, men också alla andra som jag vet tittar in här då och då. Det är en stor glädje att det finns så många som vill läsa om min vardag och om hur Livet efter 70 kan vara.

Jag vill önska alla ett riktigt Gott Nytt År 2018!

Mitt bloggår 2017

Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

JANUARI

Nyårsafton firade vi tillsammans på Stenstugu. Vi hade knytis och Bosse bidrog med gratinerad hummer och sallad, Eva med lammsadel, potatisgratäng och caponata och jag med misslyckad sockerkaka enligt mammas gamla recept. Som nattamat efter 12-slaget hade Eva kokat linssoppa, som man enligt Siciliansk sed ska äta på nyårsafton.

På Lillnyårsdagen hade jag besök av Thomas föräldrar.
Jag bjöd på lunch och fick den här fina buketten.

Bilen var på verkstad och när den kom hem rann oljan av den. Ny reparation!
Jag jobbade på Kupan en eftermiddag i veckan och jag kämpade med SPF:s nya medlemsregister och hemsida och dessutom var det ju bokslut både för dem och för Bosses räkning.

Den 10/1 fick jag ett tråkigt besked; kusin Görans Harriet hade avlidit. Harriet som varit så frisk dog efter ett pulsåderbrock.

Den 21/1 var jag i Visby tillsammans med Eva och Claudio när Italiens Vänner Gotland hade sitt första årsmöte.

Den 22/1 var jag på 80-årskalas – Birgitta framför ett av presentborden

Bostadsrättsföreningen hade ett medlemsmöte i Lokalen, vi var på Rondo och såg årets revy Vattnet har gått och så hade SPF sitt årsmöte.

30 januari – Grannens snödroppar artar sig

Hälsan: Jag var hos tandhygenisten den 16/1 och något annat har jag inte antecknat, så jag måste ha mått rätt bra.

Vädret: Det vare ett riktigt busväder den 4/1 med blåst och massor av blötsnö och sedan blev det en kort period med snö och ganska kallt väder, som kallast hade vi -15° den 6/1, men sedan blev det mildare igen.

Den 14/1 var det inte mycket snö kvar på Barkan

FEBRUARI

1 februari var jag i Visby på ett besök hos optikern

Den 2 februari hade SPF ett möte här i Lokalen med Per-Axel Karlsson som fick presentera sina bussresor och jag bokade mig en tur till Bornholm.

Den 4 februari var Krister o Thomas här på lunch

Den 7/2 var jag hos Nils-Erik i Sanda för ett konstituerande möte för SPF och på em jobbade jag på Kupan.

9/2 Vintergäck

Den 13 februari tog jag fram mina pelargonior som stått i förrådet under vintern och planterade om dem.

Den 15/2 var jag i Visby för att hämta ut mina nya glasögon och då blev det givetvis en promenad i Almedalen och Botaniska trädgården.

Dagen efter hade SPF Antikrunda i Västergarns hembygdsgård. Jag hade med mig några småsaker som visade sig vara ganska värdelösa, sett med Ulf Brobergs ögon i alla fall.

Kupan höll mig sysselsatt en eftermiddag i veckan och så var det ju pyssel med bokföring och avprickning av medlemsavgifter för SPF. Jag gick mina promenader så fort vädret tillät och ur den synpunkten var det en bra månad, för det var inte halt.

Hälsan:
Jag var lite deppig efter att ha haft en attack av förmaksflimmeroch tyckte att det mesta var tråkigt. Jag var på VC och fick den tredje TBE-sprutan.

Vädret: Det var några enstaka kalla dagar, men mest blidväder och en och annan solig dag.

MARS

Vintergäck den 3 mars

Laila, min vice i SPF var här en eftermiddag och vi gick igenom medlemsregister och bokföring och drack kaffe.
Samma dag på kvällen åkte jag till Stenstugu. Eva och jag kokade kroppkakor och se blev det kalas.

Det kom minsann snö i mars också. Det här fotot tog jag den 7/3

Claudio underhöll med sång och musik

11-12 mars var det så den stora begivenheten Primavera Italiena – Italiensk vår i Visby och jag var med alla tre dagarna. Jag var på Isola Bella och åt middag och såg Christer Hall när han spelade Tigern av Dario Fo, jag var på bio och såg en italiensk film och jag var med på Grand finale.

11 mars var det också ett möte med SPF i Sanda bygdegård. Ämnet för dagen var ”Trill int ikull” och två sjukgymnaster från Regionen var ute och demonstrerade för oss hur vi skulle göra för att hålla oss på benen.

Jag var givetvis och jobbade mina eftermiddagar på Kupan och den 14/3 var det ett medarbetarmöte på kvällen.

I mitten av månaden fick jag en ny dator, eller fick och fick. Den var ju inte gratis precis, men den gamla var så trött och eländig så det var dags.

Deklarationen var avklarad den 21 mars.

Och så gick jag givetvis långa stärkande promenader de dagar vädret tillät det. Motionerar man inte på något annat sätt får man se till att komma ut så ofta det bara går.

17 mars – vildkrokusen frodas

18 mars – Krister och Thomas bjöd på lunch på Djupviks Hotel

20 mars var vi på trevlig besök på Destination Gotland med SPF

24 mars köpte jag hem lite vår

Sista onsdagen i mars var det dags för en Onsdagsträff i Väte och på kvällen var jag och gratulerade Carina. Smörgåstårta blev jag bjuden på på båda ställena.

Hälsan: Jag hade en attack av förmaksflimmer, annars var det nog bra.

Vädret: 1 mars – En svag sol, en svag vind och 5° varmt, gröna gräsmattor fulla med vintergäck och snödroppar. Mars är som den är, det blev snö igen, som töade bort efter ett par dagar, det var blåsigt och regnigt, men våren nalkades, det märktes.

APRIL

2 april och blåsipporna började poppa upp

7 april hade SPF sin påskfest i Hejde bygdegård

Innan vi ens hunnit lämna bygdegården möttes vi av en förfärlig nyhet. En lastbil hade kört rakt in i en folkmassa på Drottninggatan i Stockholm och 5 personer fick sätta livet till.

Påsken närmade sig med allt vad det innebär och förutom påskstök försökte jag vara ute i naturen så mycket som möjligt. Det finns ju ingenting som Masshagen på våren.
SPF hade ett styrelsemöte här i Lokalen och jag jobbade mina dagar på Kupan.

Påsk i Klintehamn

Påskafton hade vi knytis på Stenstugu

19 april var det årsstämma i bostadsrättsföreningen och jag var sekreterare, så sen hade jag lite pyssel med protokollet.

Sen gick luften ur mig lite och jag tog en bloggpaus och skrev bara några minnesanteckningar i några dagar. 24 april klippte jag gräset för första gången och den 27:de var jag med på Onsdagsträffen i Sproge.

28 april – Vitsippor och blåsippor

Carina o Bosse, Eva, Edoardo och Alessia
En väldigt trevlig Valborgsmässoafton på Stenstugu

Hälsan:Jag hade ett dygn med jobbigt förmaksflimmer, men det gick över av sig självt så jag behövde inte söka hjälp, men det gjorde mig väldigt ledsen och deppig.

Vädret: 10 april 12°. Det regnade några dagar, men inte så mycket och det kom snö också. April är en lurig månad på mer än ett sett och den 17:de hade vi -6° på morgonen. Det var en sval och regnig månad och det usla vårvädret gjorde mig faktiskt ganska nedstämd.

MAJ

4 maj och körsbärsträden börjar blomma i Klintehamn

Gaukblåmmarna i min gräsmatta frodades

SPF hade ett månadsmöte i Klinte församlingshem. Jag var i Visby och Ann-Marie bjöd på lunch och en trevlig promenad. Jag åt lunch på Hamncaféet en dag, gick många och långa promenader och jobbade som vanligt en dag i veckan på Kupan.

Ann-Marie och Baxter tog en tur till Klinte

Den 24 maj tog jag en biltur och var och hälsade på svägerskan i Endre, hämtade ut ett nytt pass hos polisen, åkte till Ann-Marie och fick eftermiddagskaffe där och var sedan och inspekterade Kristers o Thomas ny bil.

Kristi Himmelsfärds dag var jag i Fröjel och lyssnade på sången från kyrktrappan

Grötlingbo kyrka, som kallas för Sudrets katedral för att den är så stor

27 maj hade SPF årets bussutflykt som gick till Grötlingbo med omnejd. En riktigt trevlig tur.

På Mors dag bjöd Krister på lunch

Hälsan: 8 maj åkte jag till vc i Hemse, för jag hade fått en ögoninflammation.

Vädret: -5° den 4 maj var den kallaste majnatten sedan 1965. Det snöade den 8 maj och det var -1,5°, men visst var det ganska varma dagar också. Den 19 maj hade vi nästan 25°. Det regnade inte så mycket och redan första dagarna i maj blev det bevattningsförbud.

JUNI

1 juni och nu blommar syrenerna i alla möjliga färgställningar

2 juni var jag med på Isola Bella by the Sea och firade Italiens nationaldag

Pingstafton var jag i Fröjel kyrka på en kammarkonsert och på pingstdagen var jag med på Gertrudsgillets sommarfest – vi var på ett studiebesök hos Härje Hallgren på Mulde Fritidsgård. Och Nationaldagen firades som vanligt med SPF på Klinteberget.

10-13 juni var jag på en bussresa med Per-Axel Karlsson till Bornholm. En helt underbar liten kortsemester, vill du läsa mer om den kan du klicka HÄR!

Jag planterade och donade i min lilla täppa och på gravarna och besöken hos Suderviljan blev många. Jag jobbade mina pass på Kupan och jag försökte gå promenader när vädret så tillät. Och så låg jag ju i solstolen så fort tillfälle gavs.

Ett midsommarfagert gäng

Midsommarafton på Stenstugu

Sen började Sommar i P1 och det lyssnade jag på så ofta jag kunde. Jag var med Rut i Sproge kyrka på en konsert en vacker kväll i slutet av månaden.

Hälsan: Var i Visby och lämnade blodprover (osteoporos). Proverna visade att mina värden var helt ok och jag behöver inte komplettera med några flera mediciner ännu i alla fall.

Vädret: Inte var det någon större sommarvärme att tala om och inte kom det mycket regn heller. SMHI varnade för stora regnmängder den ena gången efter den andra, men det kom bara några småskvättar.

JULI

Ann-Marie kom och hälsade på en dag i början av månaden. Almedalsveckan inleddes och givetvis tog jag en busstur till Visby för att titta på galningarna, som Åke skulle ha sagt.

Trädgårdsansning tar en hel del tid

Visst tar den lilla täppan en del tid, men mest var det sommarpratarna som jag ägnade mig åt under juli månad, men inte bara det. Kerstin o Hassine kom på besök och bodde som vanligt hos Bosse medan han och Carina var på Åland. Och så var det jobbet på Kupan förstås. SPF hade en grillfest vid Valbyte i Västergarn.

Vi var och såg på årets föreställning på Bottareveteatern och Kerstin o Hassine o jag gick långa härliga promenader på Klinteberget, på Gannarveskär och ner till Rannarve skeppssättning. Det var så otroligt roligt att ha någon att gå och småprata med i stället för att gå ensam.

Vacker himmel över Klintebysåkrar

24 juli var det Allsång i Parken

30 juli Söndagslunch på Stenstugu

Hälsan: Måste ha varit god, för jag hittar inget gnäll alls den här månaden.

Vädret: det regnade då och då, men inga större mängder och jag samlade regnvatten och bar genom lägenheten för att kunna vattna rabatter, buskar och träd. Det var ingen större värme, det var blåsigt och en del mulna dagar, men en och annan fin dag också.

AUGUSTI

En dag i början på månaden var jag och hälsade på Ann-Marie i Visby

Jag bakade saffransbullar som Fröjel Röda Kors skulle sälja på Medeltidsveckan. En granne bjöd på flundrefest och jag var hos en bekant och hjälpte henne med datorproblem. Jag jobbade på Kupan och jag låg i solstolen och lyssnade på sommarpratarna.

En dag under Medeltidsveckan var jag i Visby

Jag hade besök av några bloggvänner också. Karin med bloggen Karins blogg och hennes man Björn kom och hälsade på.

Jag var i Visby en dag och tävlade i SPS:s frågesport – Hjärnkoll. Vårt tremannalag från Klinteorten vann och gick vidare.

Bloggvännen Elisabeth med make Lennart kom också och hälsade på

25 augusti hade SPF ett månadsmöte med VA-chefen Susanne Bjergegaard Pettersson som föreläsare och det var verkligen ett aktuellt ämne när nu vattensituationen är som den är.

Initiativ Warfsholmen bildades och jag var med på ett möte där man skulle försöka få ihop pengar och köpa anläggningen. Nu blev det aldrig aktuellt, för där fanns en annan köpare och nu får vi se hur det hela kommer att utveckla sig.

En granne bjöd på kräftskiva

Månaden avslutades på ett väldigt sorgligt sätt, då vår unga, glada, engagerade ordförande i SPF helt plötsligt avled.

Hälsan: Jag åkte på en ordentlig förkylning med hemskt ont i halsen och blev tvungen att sjukskriva mig från ett pass på Kupan, så jag missade Edoardo och Alessias 23-årsdagar.

Vädret:
Det var svalt och blåsigt med en och annan regnskur, men inga större mängder. Enligt en artikel i helagotland.se är sommaren 2017 den sämsta sedan 1993.

SEPTEMBER

6-9 september var jag i Stockholm hos Kerstin o Hassine och på min årsdag bjöd de mig på afternoontea på Grands Cadierbar.

Jag började på Osteoporosskolan på Korpen i Visby, Alessia var här och tränade svenska en dag och jag jobbade några pass på Kupan. SPF hade ett styrelsemöte och den här gången var vi hos Rut som just fyllt 90 år. Brf hade också ett styrelsemöte i mitten av månaden.

Den 18 september var jag i Tofta kyrka för att delta i får fd SPF-ordförande Nils-Erik Jacobssons begravning.

Lördagen den 19 september ordnade Röda Korset en bussutflykt till Tingstäde fästning. Invigningen 1914 hedrade Gustav V med sin närvaro

SPF hade höstens upptaktsmöte på Snäckan. Här är det korvgrillning på gång

ICA-affären i Klinte stängde för gott. Ännu ett svårt slag för Klintehamn.
Ann-Marie kom till Klintehamn en dag och vi var ute på hamnen med hennes skyddsling som gillar att få titta på båtar och sjöliv.

Och så var det dags för finalen i Hjärnkoll. Mina lagkamrater, Åke och Christina – Väntar på att bussen till Viking Line och Cinderella ska gå

Vi placerade oss inte speciellt bra, men vi hade väldigt trevlig. Jag kom hem på natten till den 27 september och på eftermiddag samma dag flög jag från Visby till Alghero på Sardinien och hade sedan en helt underbar vecka där. Den resan kan du läsa om HÄR om du har lust.

Hälsan: Jag började på Osteoprosskolan på Korpen och den höll på en dag i veckan en bit in i oktober.

Vädret: Det regnade och regnade och det var svalt och tråkigt väder.

OKTOBER

Onsdagen den 4 oktober kom vi hem från Sardinien igen efter en helt underbar vecka. Här hemma var det kallt och otrevligt och jag undrade över varför jag inte stannat kvar ett tag till.

Röda Korset ordnade underhållning på Rondo. Här är Lennart Wahlman i farten.

Efter allt regnande så porlade det så glatt i Klinteån.

Nyheten nådde oss att Hassela i Klintehamn, Fröjel och Vänge fått sitt tillstånd indraget och de har även försatt sig själva i konkurs. Hemmen är nu stängda och ungdomarna har flyttats tillbaka till sina hemkommuner.

14 oktober var jag på Rondo och såg på Länsteaterns bygdegårdsturné Bättre Begagnat. En show, en kabaré, en föreställning framförd av de tre vilsne männen Lennart Bäck, Thomas Sundström och Ulf Grönhagen.

Jag tog mig en och annan promenad mellan regnskurarna och en dag var jag och fikade på Hamncaféet. Jag jobbade mina pass på Kupan. # Metoo-kampanjen drog igång med full kraft i mitten av månaden. 21 oktober hade SPF sin Höstauktion

19 oktober- Höst på Fröjel kyrkogård

Jag var i Visby och hälsade på hos Krister och Thomas och jag var och såg en film på Säveskolan tillsammans med andra italienvänner. Jag var med på en Onsdagsträff i Skolgården i Fröjel och jag var på en lunch på Toftagården tillsammans med andra SPF-are.

Jag var i Roma för att göra ett bankbesök för SPF:s räkning och hade med mig en bekant, som sedan bjöd på lunch på Hamncaféet.

Bosse bjöd på hummerafton och dagen efter var han här och vi fakturerade för Mulde vägsamfällighet.

SPF hade ett styrelsemöte här i Lokalen i slutet av månaden och vi jobbade bland annat med programmet för 2018.

Jag passade på att gå i Botaniska trädgården och Almedalen en dag när jag ändå var i Visby

Hälsan: Det var avslutning på osteoporosskolan, jag bet sönder en tand på Pauluns knapriga müsli och fick åka till tandläkaren.

Vädret: Det regnade och regnade och regnade. Lagom till GGN blev det dessutom storm med inställda färjor som följd. Stormen växte till orkanstyrka och t o m Fåröfärjan fick ställa in.

NOVEMBER

Jag petade ner några tulpanlökar en dag då det före en gångs skull var uppehållsväder

Jag tog mig en promenad en dag i början på månaden och såg öringar som vandrade upp för ån.

Dags för gravsmyckning

Tomtebord på Kupan

Jag jobbade som vanligt på Kupan en dag i veckan, men jag funderade verkligen på vad som hänt med min arm?

Jag var med Eva och Claudio på Rondo och lyssnade på Musiken lever kvar. När vi kom ut därifrån vräkte regnet ner.

Dagen efter, på Fars dag var det soligt och fint.

Den 18 november hade SPF ett månadsmöte i Sanda Bygdegård och Dan o Kjell sjöng och spelade för oss.

20 november var vi i SPF-styrelsen på Hamncaféet och åt lunch och sedan samlades vi här i Lokalen för att fortsätta jobba med programmet för 2018.

25 november bytte Bosse till vinterdäck på Golfen och på eftermiddagen samma dag åkte jag till Visby för en 90-årsuppvaktning av en SPF-medlem.

29 november bjöd Krister oss alla på kalkon och badrumsinspektion

Hälsan: Jag hade besvär från höger arm då och då och trodde först att jag fått någon typ av musarm, men det gick över till slut. Jag var och tog influensasprutan. En tand kraschade igen och jag fick en akuttid för lagning.

Vädret: Regn och rusk för det mesta och den 21 nov kom den första snön, som dock försvann ganska kvickt. Visst var det en och annan fin dag och även om det var halt på vägarna på morgnarna var det plusgrader dagtid i stort sett hela månaden.

DECEMBER

Eva fyllde år och bjöd på smörgåstårta

Det var julmarknad i Klintehamn, för någon julskyltning var inte aktuell. Vi har ju inga butiker kvar längre. Här läser Rut en historia på gutamål på Klintehamns bibliotek

Jag började julstäda och baka mellan passen på Kupan och andra göromål. Jag skrev julkort och jag satt rätt mycket och tänkte tillbaka på jularna förr. Det upptäcker jag när jag läser mina inlägg. Där finns mycket nostalgi.

Och det regnade och regnade

9 december var vi alla på Suderbys Herrgård och åt julbord. Mycket gott och trevligt!
14 december var det dags för nästa julbord och det var tillsammans med SPF på Toftagården. Också det en välsmakande och trevlig tillställning.

16 december var det dags för julfest här på Odvalds. Alla fick en julklapp. Olof och Kristina, som underhöll med musik och vacker sång, fick varsin också.

Goaste grannen Rut kom in med en julblomma

Jag var i Hemse och shoppade en dag, men annars var det mest Konsum jag handlade på, precis som vanligt.

På julafton och juldagen samlades vi på Stenstugu

På årets näst sista dag var det riktigt fint väder och jag tog en vända upp på kyrkogården med nya gravljus.
På årets näst sista dag fick jag höra på radion att Asylboendet i Klintehamn stängs den 3 januari. Klockan 5 på morgonen kommer det bussar och hämtar alla de 120 som bor där för transport till andra platser på fastlandet. Det låter grymt i mina öron, men vem vet. Har de suttit här i två år kanske de längtar efter något annat.

Hälsan: Jag hade förmaksflimmer ett par gånger och mådde inte helt bra då. Dessutom har jag känning av huvudvärk då och då, något som jag annars aldrig brukar lida av.

Vädret: Regn och rusk och en och annan solskensstund och milt väder hela månaden.


Nu är det nyårsaftons morgon och ännu är det lugnt. Det är mulet och ruggigt och 3° varmt och SMHI pratar och regn och blötsnö fram på dagen. Krister och Thomas kommer hit på lunch och i kväll firar jag nyårsafton hos Carina och Bosse.

Därmed avslutar jag mitt bloggår 2017 och om du orkat läsa ändå hit önskar jag än en gång ett:

Gott Nytt År 2018!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Årskrönika 2017. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Årskrönika 2017

 1. Znogge skriver:

  I stort sätt ett bra år får man väl säga! Fina bilder från ditt 2017! Snart knackar 2018 på så jag önskar dig en fin nyårsafton!

  Kram

 2. Ulla Attlerud skriver:

  Tack för en underbar blogg! Jag önskar dig Ett Gott Nytt bloggår! Hälsa Eva och Krister (vi har jobbat ihop en liten tid)

 3. Kraft´n skriver:

  Mycket som händer på ett år, både stort och smått, tråkigt och glatt.
  Ha ett Gott Nytt Bloggår. Kram, Anders

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt det var att få en sammanfattning av ditt innehållsrika år tillsammans med nära och kära, vänner och bekanta. Mycken glädje och gemenskap men också en del sorg.
  Hoppas att du får en riktigt trevlig kväll och att det nya året kommer att ge dig mycken glädje och god hälsa. <3
  Varma nyårskramar,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Så roligt att få läsa om ditt år och så mycket du ändå har hunnit med! Jag beundrar din energi! Trots att du varit deppad på grund av ditt hjärtflimmer, så gör du en massa saker! En eloge för det!
  Man tycker inte att det har hänt så mycket på ett år, men när man ser det samlat så här…
  Nu har jag också lagt ut mitt år. Det har ju, som alltid, varit både glädje och sorg, men det är ju livet.
  Tack för alla trevliga inlägg och kommentarer och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
  Nyårskram, Monica

 6. Gunnel skriver:

  Det är så roligt att läsa din årskrönika. Ibland säger man att inget händer, men om man gör en sammanställning som du, så ser man att visst händer det saker. Jag blir faktiskt inspirerad att göra något liknande. God fortsättning på det nya året. Kram

 7. skogsnuvan skriver:

  Oj det var ett år fyllt av händelser och roligt att läsa. När man tittar och minns så tycker man att man inte gjort mycket under året och att det gått så fort men börjar man granska sina gamla bloggar ser man att man hunnit med en del. Hoppas att nya året blir fint för oss alla och med mycket skratt och glädje och god hälsa

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas också på ett bra 2018. Hälsan är väl nästan det viktigaste nu när man kommit upp i den åldern att den sviktar då och då. Förr var det självklart!
   Kram

 8. Geddfish skriver:

  Sådär är ju livet. Jag följer din blogg alltid, så intressant.
  God fortsättning på det nya året, kram, Gerd

 9. Laila skriver:

  Kul att läsa din sammanfattning av året. Det är otroligt vad tiden går fort. Man tycker inte det var så länge sen SPF hade det o det mötet men det är det. Det är väl också dags för din ”vice” att gå en repetionskurs.
  Ha ett fortsatt gott 2018.

 10. Kicki skriver:

  Visst händer det en hel del under ett år (även om jag tycker att de flesta av mina dagar är ganska lika). Det är trevligt med en återblick.
  Ditt hjärta spökade då och då med sitt flimmer, hoppas du kan få slippa det i år.
  Hoppas att du kommer vara lika aktiv i ditt bloggande under 2018
  Kram/Kicki

 11. Gunnar skriver:

  Oj vad mycket du har upplevt på ett år! Jag tror att du är väldigt aktiv och håller igång både kropp och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *