Ärtor är gott

Vilket fågelliv vi har fått på åkern härutanför sedan arrendatorn sådde ärtor. Kajor, kråkor, stora flockar med duvor och gudingar (ejderhannar) går där och förser sig av de goda ärtorna. Igår kväll var sonen här och när han gick fick han se att det var en trana på åkern också.Efter mycket om och men fick jag ett foto av den, kvalitén är väl sisådär, men det var på väldigt långt håll

Annars är den här kylan verkligen deprimerande. Idag ska det bli regn, men just nu skiner solen lite svagt. Igår hade vi hagel, regn och snö om vartannat. På eftermiddagen kom det så pass mycket hagel att det låg en liten driva längs ladugårdsväggen, men den töade bort ganska omgående.

Jag måste säga att orken och lusten att göra saker och ting avtar betydligt när det blir såna här bakslag. Jag lyssnade på Gotlandsradions trädgårdsprogam nu på morgonen och där sa de, att växterna blir chockade när det blir så här kallt efter en period då det nästan varit sommartemperaturer och det är nog i inte bara träd och blommor som blir chockade, utan även vi människor.

Igår kväll närmande sig termometern nollan, så jag gick ut och kollade läget i växthuset och det verkade som om min frostvakt inte fungerade, så jag bäddade in pelargonior och tomatplantor i växtväv och de tycks ha klarat sig trots att det varit -2° i natt. Idag har jag varit ute och undersökt varför frostvakten inte slagit till och det visade sig vara en skarvsladd det var fel på. Nu är den utbytt och då funkar allting som det ska.

Ha en fin tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Känt, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Ärtor är gott

 1. Anne-Lie skriver:

  Ja, inte tycker jag om att det blivit så här kallt. Visst man har väl mycket man kan göra inomhus. Vårstäda tex, men inspirationen är inte på topp. I går bakade jag frallor , så jag fick något vettigt gjort.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag vill ha varmt och skönt när jag vårstädar så att man kan ha fönster och dörrar öppna utan att frysa.
   Jag var lite nyttig igår också och bakade bullar. Frågan är nu om jag ska baka något idag också??

 2. helena skriver:

  När det regnar så länge som det har gjort här nu orkar man inte ta tag i något heller… Vi bor ju på landet och har ingen hall, utan kommer direkt in i köket utifrån.. Det blir smutsigt på en gång och det känns meningslöst att torka golvet… Ibland får man ju göra det ändå, men det känns lite tröstlöst när man vet att det kommer att vara lika smutsigt snart igen… Tvätten torkar inte heller…
  Just nu skiner solen men det är mörkt bortåt Etna så det kommer säkert mera vatten framåt eftermiddagen…

  • Ingrid skriver:

   Eva brukar alltid säga att vädret kommer från bergen, så mörknar det över Etna så blir det nog sämre väder igen.
   Måtte det ändra sig snart – sånt här väder ska ni väl inte ha?!

 3. Ailas skriver:

  Visst är det fantastiskt hur snabbt fåglarna uppfattar den där sortens handlingar! Helt plötsligt finns de ju bara där i mängder… Vilket kommunikationssystem använder de sig av, de har väl knappast mobiltelefoner?!

  Solen skiner så fint just nu, men tror inte att nattens temperatur var särskilt behaglig här heller. Ska försöka ta mig ut en stund efter lunchen, men vad jag gör är inte bestämt.

  Ska du baka ännu mer? Hm… undrar om jag klarar mer nu, så lova att låsa dörren, så att jag inte kommer åt något. 🙂

  Vill önska dig en skön dag!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är fåglar fantastiska, bara deras flyttningar där ungfåglar ger sig iväg på egen hand utan föräldrarna. Hur sjutton kan de veta att de ska flytta överhuvudtaget. Och när det är dags att ge sig iväg och vart?

   Skulle det smaka med en mazarin 😉

Kommentarer inaktiverade.