Åska och regn över ön

20-22&#176 är det just nu, men morgonen började med åska och en ordentlig regnskur. Vi fick 13 mm på bara några minuter och nu är det så friskt och skönt ute. (Åke lyssnar på Gotlandsradion och jag hör att de påstår att det ska bli mer åska och regn ikväll.)
Åke var på Klinte ganska tidigt i morse och kom hem med några flundror som vi ska ha till middag ikväll och till efterrätt blir det jordgubbar. Nej inte egna tyvärr! Mina är totalt misslyckade i år, plantorna dör och det har bara blivit några enstaka bär. Jag fattar ingenting? Helt klart har jag gjort något fel – för mycket gödning, för lite gödning? Tur att vi har Stenhuse i Sanda där de producerar hur mycket jordgubbar som helst. Nu börjar priset gå ner lite också och man måste ju passa på att äta den korta tid det finns gotländska gubbar.
Brukar du lyssna på Sommar i P1? Idag är det Lena PH som är värd och igår var det Cecilia Frode och trots att hon inte är min stora förtjusning precis, så måste jag medge att det var ett trevligt ”prat” hon hade. Musikvalet var väl sisådär, men det där med musiksmak är så olika, så det var säkert många som gillade hennes jazziga val. Imorgon är det Herman Lindqvist och det ska jag absolut inte missa. Annars har jag missat ganska många, det är alltid något annat som kommer i vägen trots att jag varje år bestämmer mig för att jag verkligen ska försöka lyssna på programmen.
Igår var det också en ganska varm och fin dag, men lite småmulet till och ifrån. Åke hjälpte mig såga ner några grenar i trädgården på förmiddagen och efter lunch skördade jag spenaten för andra och sista gången. Nu har plantorna börjat gå upp i blom, så jag tog bort dem. Det blev några påsar förvälld och hackad spenat att lägga i frysen, så nu har jag så att vi klarar oss i vinter.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Åska och regn över ön

 1. Astrid skriver:

  Vet du att jag fryser och sitter inne. Vilken omställning i väder,kroppen hinner inte med.
  Ja visst har vi snälla barn och jag funderade et tag på Sicilien men det blir Gran Canaria
  Sommar det missar jag jämnt och det som jag alltid lyssnade på förut, sommarmysprogram verkligen

  • IngridL skriver:

   Ett bra val Astrid om ni ska åka på vintern, då är Sicilien inte att lita på. Gran Canaria är härligt som bara den och där har vi varit hur många gånger som helst

 2. Mien skriver:

  Här i Hablingbo fick vi 25 mm på 20 minuter! Och detta just som vi fått ihop alla tackor för att klippa dem. Men som de säger, brännvin och regn stillar brådska….

 3. Inger Maryissa skriver:

  Här har det varit riktiga åskskurar men utan muller.
  Men jag är säker på att åskan var i närheten.
  Fast i går morse hördes lite muller när jag vaknade.
  Men oj, vad temperaturen har växlat.
  Senare igår kväll och idag på eftermiddagen så sjönk temperaturen helt plötsligt till bara 14 plusgrader när skurarna kom.
  Men sedan steg temperaturen igen.
  Ha en fin fortsatt kväll och helg.
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Läste att Sicilien nämndes ovan så jag passar på att fråga dig. Du som är expert! Vi har fått tips om en restaurang som heter ”La Spelonca” och som tydligen ska vara väldigt bra. Bara en undran… Fast det finns väl så många restauranger…

  • IngridL skriver:

   La Spelonca kan jag verkligen rekommendera. Den drivs av Eva´s svåger tillsammans med en annan sicilianare och han är gift med en danska, Birthe. Det är ett trevligt ställe och de har god mat. Restaurangen ligger i den del som kallas Recanati. Annars finns det flera andra ställen på Recanati som har bra mat. I Naxos, som ni har närmast till från Villa Giardini, ligger bl a La Cambusa och La Congilia och en hel rad andra restauranger.

   • Znogge skriver:

    Tack för svaret och tipset! Husse har en arbetskamrat som varit på Sicilien flera gånger och de äter på La Spelonca minst ett par kvällar varje vecka!

 5. Sylvia skriver:

  Här har vi också haft åska och regn både i stan och på ön.Tänk jag har totalt missat alla ”Sommar”. Får skylla på värmen.Vad kul att höra om din spenatskörd. Jag har just också skördat och fryst in den andra omgången av spenaten och som är så tacksamt att odla på ön.
  Ha en skön kväll/ Kramis