Åskväder – Allsång i Parken

Jag vaknade vid sextiden i morse av att det hördes ett konstigt muller och efter ett tag var det helt klart att det åskade på avstånd. Jag gick upp och drog ur lite kablar och sladdar och så gick jag och la mig igen, men jag fick ingen frid, för åskan kom närmare och närmare och det blev några riktigt hårda smällar och så började det regna. Nu kunde man ju ha önskat att det regnat lite mera, men vi fick i alla fall 7 mm under morgonen och förmiddagen. Lite fräschar det i alla fall upp i naturen.

Jag hade bestämt med Eva att jag skulle åka till Stenstugu och äta lunch och sen skulle jag tvätta bilen. Det kan ha varit det som utlöste åskovädret. Biltvätt, fönsterputsning eller tvätt uthängd till tork brukar vara ett säkert sätt att få regnet att skvala. Det är nästan lika bra som en regndans. Jag spolade i alla fall av bilen trots att regnet hängde i luften, så nu behöver jag inte skämmas för den längre.

I kväll har det varit Allsång i Parken. Det är PRO och Röda Korset som ordnar med en sådan kväll varje år, så här i slutet av juli. Vi var lite oroliga för vädret, men ju längre dagen gick klarnade det upp mer och mer och när jag gick iväg till parken tittade solen fram. Jag var med och sålde lotter och de gick åt som smör i solsken, för det var riktigt många som samlats för att få sjunga allsång.

Gotlands största trio spelade (de är fyra man)

”Tudraget” med sina durspel var också med

En duktig kille stämde in i Ida´s sommarvisa

I pausen fanns det kaffe med bulle och kaka att köpa

Och varmkorv

Nu får vi se vad morgondagen bjuder på – sol, värme, åska, regn? Visst är det lite spännande att se hur länge den här värmen håller i sig och nog är det märkligt när jag ser på min nyhetssida att det dagtid är samma temperatur i Klintehamn, Catania på Sicilien och Alicante i Spanien. Det är väldigt skönt att vi har det svalare på nätterna.

25 juli mitt på dagen

Ha en skön ny sommarvecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Musik, Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

22 svar på Åskväder – Allsång i Parken

 1. Laila Östergren skriver:

  Vi fick också 7 mm + att det kom sammanlagt 1 mm med alla skvättar under dagen. Det var en mycket trevlig allsångskväll i Parken som ni vart med och ordnat. Vädret blev ju också bra.
  Kram

 2. Tänk att vi äntligen fick lite regn! Underbart!! 😆 Här kom det hela 11 mm, så nu behöver vi inte vattna dom nysatta träden på några dagar, skönt. Det brukar ta ett par timmar med framtagning av 4 (!) slangar (vi har brunn) och sen ihopsamling av dom. Men egentligen är det inte klokt att man längtat efter regn….. 🙄
  Dom första dropparna kom igår då jag gick ut på altanen vi halvtolv. Både Rolle och Santos sov, men det var så otroligt varmt och skönt att jag bestämde mig för att ta ett nattdopp. Precis då började det stänka…men det hann bli en underbar avslutning på födelsedagen! 😉
  KRAM
  Susie

 3. Elisabeth skriver:

  Vi hade gråväder på förmiddagen med det blev aldrig något regn. Hoppas det blev lite lättare att andas. värmen söker. Ha dé gott! Elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Visst kan värmen vara jobbig, men jag måste säga att jag njuter av den. Man får anpassa sig och hålla sig i skuggan och åka till stranden där det svalkar lite.
   Kram

 4. Znogge skriver:

  just nattetid är det väldigt gott att ha det svalt! Än så länge har vi sluppit såväl regn som åska…

  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Det har både åskat och regnat lite varststans runt Åstorp, men av nån outgrundlig anledning hittar inte ovädret hit. Kram

 6. ulla laiho skriver:

  Här i Ösmo fick vi 4 mm regn igår. Jag har slangvattnet blommor, för att de ska överleva torkan. Nu får jag nog ta fram vattenspridaren. Vi får numera vårt vatten från Stockholm, Mälaren, så det lär väl dröja innan vattenförbud utfärdas, hoppas jag.

  På landet är jag illa ute. Där har vi egen brunn och tillgången på vatten är mycket begränsad nu. Björkar på tomten är höstgula och jag tror inte att de klarar sig om vi inte får mer regn.

  • Ingrid skriver:

   Björkarna vid Stenstugu är också precis gula, men de har de varit den här tiden förr om åren också och det har inte varit några problem för dem att klara det, så jag tror att era också kommer att klara sig. Björkar ska ju ha enormt med vatten. 100 l om dagen har jag hört.
   Kram

 7. Kerstin skriver:

  Oj vad du är aktiv trots värmen! Här fick vi 4 mm och åskan mullrade på avstånd hela dagen och himlen var alldeles svart ut mot Gotlandshållet. I dag är det lite svalare (hm ”bara” +16 vid 6-tiden), våra gäster har åkt hem och vi ska bara njuta, nåja när jag tänker efter har vi en del saker vi måste fixa i dag också.
  Ha det bra /Kerstin

 8. Syster Kerstin skriver:

  Jovifick uppleva ett otroligt åskväder i går , vi lyckades pricka in det på vår efterlängtade promenad.
  Vi hamnade mitt i så att säga, blixtarna fräste, jo faktiskt fräste runt om oss, och knallarna var inte av denna världen ! Vi blev fast under ett verandatak till ett övergivet hus nere vid Kottlasjön i väl en timme !

 9. Lisbeth skriver:

  Jag är så ledsen att jag inte gick omkring i parken o träffade dig. Allan och jag var där med Uccas fru Anna-Stina. Kram i alla fall. 😐

 10. Skogsnuvan skriver:

  Precis så blev det hos mig. Efter trumbyggarkursen fanns det massor med tvätt och linorna hänger fulla och blir bara blötare och blötare. Dessutom ligger jag efter med jobbet nu när jag bara ägnat mig åt trumbyggargänget en hel vecka. Bären dignar från buskarna och blåbären i skogen blir blötare och blötare och veden skulle ha varit in innan det regnar på den. Nja det är ju så det blir aldrig som man tänkt.

Kommentarer inaktiverade.