Åt upp sig i fängelset

Tisdagen den 26 juni 2007
Mulet 16 grader varmt. Nu väntar vi på det stora regnvädret!

Jag läste i dagens Helagotland.se om en man som blivit så fet under sin vistelse i fängelset att han inte kunde komma i sina vanliga kläder när han muckade. Han ansökte då om bidrag till nya kläder, men fick avslag. Ett avslag som han sedan överklagade till länsrätten, som avslog hans överklagande. Mannen erhåller socialbidrag vilket ska täcka kostnaden för kläder. Man slutar aldrig att förvåna sig!
Hur kan man tycka att våra skattepengar ska gå till sådant som kläder till feta f d fängelsekunder?

Förvånad blev jag också när jag fick se en ny annonsrubrik i Gotlands Allehanda, ”Våra älskade djur”, och en dödsannons över en avliden hund. Visst förstår jag att man sörjer ett djur som dött, men en dödsannons i pressen! Jag kan inte låta bli att tycka att det är ganska opassande. Det är ju tur att den inte var placerad på familjesidan tillsammans med övriga dödsannonser!

Biljetterna till Närrevyn såldes slut på två timmar, så det var tur att vi var på hugget och lyckades få tag i de tre vi ville ha. Vi ska gå den 16/7 och då är det Bacchi Bröder som är gästartister. Det blir säkert ett trevligt hålligång bara vi har vädergudarna på vår sida, det är ju en utomhusscen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *