Återvinning

När regnet strilar ner utanför fönstret och det känns lite allmänt trist sviker blogginspirationen, men då kollade jag vad jag skrivit om den 3 september 2007, alltså för 10 år sedan och hittade ett inlägg som ingick i Tjejsnack en bloggutmaning som lades ner 2008. På den tiden var jag med i en massa bloggutmaningar och Tjejsnack var en av dem. Jag hade till och med en särskild blogg bara för det. Den finns fortfarande kvar, men ligger i träda.

Ämnet den 3 september 2007 var: Bakgrunder och så här ser mina bakgrunder ut i dag den 3 septemer 2017.

 • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
 • Det är en bild av en gammal målning av Strands i Klintehamn gjord av den gotländske konstnären Erik Olsson. Bilden hittade jag i en bok. I huslängan till höger bodde min familj när jag var liten. Längan är nu riven och ett nytt hus ligger där, men den horisontella delen finns kvar och har renoverats och där ligger nu Klintehamns vackra bibiliotek.

 • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
 • Jag har min Nyhetssida som startsida och det känns naturligt för mig att börja där. Läsa vad det är för namnsdag och se om dagens ordspråk är något att ta till sig. Kolla om det hänt något på Gotland och ute i stora världen, innan jag går vidare till min egen blogg.

 • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den?
 •         

  I mobilen har det varit lite olika bakgrunder. Jag har haft Ludde där och sedan blev det Fridolf och andra foton, men för tillfället gillar jag svanen, så den har jag nu.

 • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
 • Plastslangen från stupröret är helt utrullat, så nu har nog
  buskarna och träden fått ordentlig med vatten.

 • Vad hör du för ljud i bakgrunden?

I bakgrunden hör jag inte så mycket. Här är väldigt välisolerat och från grannarna hörs nästan ingenting. Det enda som stör friden är tinnitustjutet och bruset i mina öron och det finns där hela tiden.

Det är fritt fram om någon har lust att ta upp stafettpinnen och visa sina Bakgrunder.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande. Bokmärk permalänken.

18 svar på Återvinning

 1. Znogge skriver:

  Trevliga bilder du har valt! jag brukar byta lite då och då och väljer oftast en bild från någon resa. Här är det strålande sol och väldigt varmt!

  Kram och trevlig söndag!

 2. Gunnel skriver:

  Ibland är det bra att kolla bakåt i bloggen och få lite idéer. Kram

 3. Åh, så fin målningen av Klintehamn är! Måste vara roligt att se sitt barndomshem på en tavla!
  Själv har jag min blogg som startsida på Internet, men det är av gammal vana – man skulle kanske byta någon gång!
  Ha det så bra, kram, Monica

 4. Geddfish skriver:

  Ja, herregud, så många utmaningar jag varit med om i bloggen! Och inte en enda jag ville nu 😀 Och bakgrunder var också viktigt och kunde de röra på sig, så toppen!
  På min laptop har jag ett färdigt bildspel med norrsken. På min mobil har jag inget längre. I min FB varierar jag olika foton jag tagit själv och i bloggen är jag ganska stilla med ett och samma foto jag tagit.
  Nyheterna tar jag på lokalradion 😀
  Solig skyltsöndagskram, Gerd

 5. Musikanta skriver:

  På min skrivbordsbakgrund har jag en egenhändigt målad tavla av Stegeborgs slottsruin. Jag har väldigt många ikoner där också – skulle nog behöva rensa bort en del. Underbar naivistisk tavla!
  Kram

 6. Leila skriver:

  Hej. Jag bloggade och kodade hemsidor i många år. Sen låg det nere ett par år när jag bestämde mig för att nörja om från början. Under annat bloggnamn. När jag läser ditt inlägg så känns det lite sådär att allt är raderat. Många inlägg under många år som försvann med ett knapptryck 🙂 Hade varit kul att blicka tillbaka men vet jag gjorde rätt ändå 🙂 Kul i allafall att läsa ditt blogginlägg iallafall 🙂

 7. Helena skriver:

  Så fin tavla på ditt barndomshem.
  Oj vad jag är tråkig. Har ingen bakgrundsbild på datan eller mobilen .
  När jag tittar ut från baksidan av huset ser jag först en lång rad med garage. Längre bak är det en fin bondgård där bonden just plöjer en stor åker. Från vardagsrummet ser jag vår lilla trädgård, och just nu skolbarnen på väg till skolan.

 8. Åke skriver:

  Vilket härligt blogginlägg. Förstår att du har den som bakgrund. Och tio år sedan 😀 Jag kommer bara till 24 oktober 2009… blev hackad två gånger och var på väg att ge upp, jag provade byta webhotell när de inte kunde garantera säkerheten helt enkelt. Har nog mer än tio år på internet säkerligen… Jag har alla bilder kvar, bilderna sitter i årtal sedan jag startade den digitala tekniken 😀 Den här utmaningen kanske man ska ta efter… jag kanske får vara med fastän jag inte är tjej 😉 Tycker det är kul med gamla bilder… är det målat av ett flygfoto över dina. barndomstrakter? Eller är det från någon höjd?
  Men åter till på denna 10 års dagen. Vad kul att kunna visa upp det inlägget 🙂 Jag måste spåna tillbaka…

  • Ingrid skriver:

   Jag har blogginlägg sparade ändå sedan 2004 och det är jättekul. Förr skrev jag 10-årsdagböcker, men sedan jag började blogga slutade jag med det.
   Tavlan är målad av en konstnär och efter den minnesbild han hade av hur det såg ut. Han är död nu och han var mycket äldre än jag, så han mindes långt tillbaka. Man kan känna igen sig när man känner till trakten, men han har tillåtit sig en del friheter.

 9. Elisabeth skriver:

  Kul idé! Vi får se framöver.Justnu ska jag iväg till Torsdagsgruppen och måla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *