Att äga tigern

Det är mulet och trist väder i dag också och det har kommit en aning snö i natt, men inte så mycket att gräset blivit vitt i alla fall. Jag har gått runt med dammtrasan och snabeldraken ska få tjänstgöra om en stund.

I juli månad för tjugo år sedan, alltså 1997, var Åke och jag på Bottarveteatern i Vamlingbo och såg Christer Hall i en helt fantastisk uppsättning av Dario Fo´s pjäs Tigern. Dario Fo, som avled 2016, var en italiensk författare, dramatiker och regissör, som 1997 fick Nobelpriset i litteratur.

Berättelsen om Tigern har Dario Fo nedtecknat efter en kinesisk sägen. För det kinesiska folket betyder detta att ”äga tigern” att man tror på sig själv och inte lägger sitt öde i någon annans händer.

Mat och teater är ju populärt och 1997 serverades det en ”Tigermeny” mellan akterna och i teaterladan stod borden uppdukade med scenen på ena kortsidan. Vi fick italienska tigerräkor, tigerkyckling med risotto och som avslutning kaffe med tigerkaka.

Nu tjugo år senare sätts pjäsen upp igen (se annonsen till höger) och det ska det bli spännande att se om restaurang Isola Bella kan överträffa Bottarves meny och om föreställningen är lika bra som jag minns den. Jag har givetvis bokat en plats, för det här vill man ju inte missa. Skulle du bli sugen på att gå och se föreställningen, är det bara att klicka HÄR och boka. Det är ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller.

Nu åter till städningen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Italiens vänner Gotland, Teater och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Att äga tigern

 1. znogge skriver:

  Att återuppliva gamla minnen kan vara på gott och på ont 😉 Men två föreställningar kan vara bra var och en på sitt sätt så jag tror inte att du blir besviken!

  Kram och trevlig fredag!

  • Ingrid skriver:

   Jag har väl inte så där otroligt bra minnen från föreställningen för 20 år sedan och kommer bara ihåg att vi var väldigt imponerade av Christer Hall. Hoppas att han inte sviker mina förväntningar.
   Kram

 2. Jag har alltid varit fascinerad av kinesisk sägen och folktro. Dom har ett sätt att se på livet, som är så väsensskilt från vårt. Visste inte att Dario Fo gjort en pjäs om det, men det låter väldigt intressant!
  Så roligt med ”tigermenyn”! Undras vad ni får denna gången?
  Kram, Monica

 3. Lambergsfrua skriver:

  Det låter som en trevlig totalupplevelse av Tigern. Det ska bli spännande att höra, vad du tycker om pjäsen nu och vad som serveras den här gången.
  Här snöar det sedan flera timmar och vi har vitt på marken. Vi var tvungna att köra en sväng med bilen och det var hyfsat väglag, i alla fall här omkring. Det kändes skönt att slippa göra någon långresa idag – och skönt att komma hem igen.
  Lycka tillmed snabeldraken!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det ska verkligen bli roligt att se om mina förväntningar uppfylls. Jag hoppas det!
   Ingen nederbörd här i dag i alla fall och det är man tacksam över.
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Intressant med ett tigertema och förklaringen på ”att äga tigern” Hoppas du blir nöjd även denna gången. Trevlig helg.

 5. Vonne skriver:

  Ja du det blir allt spännande att se så här 20 år senare. Det finns ju en tendens att man skönmålar minnet och sen blir besviken på det nya. Håller med om att det i allafall låter väldigt spännande. Och det där med självförtroende det tror jag att du har. Du äger nog en Tiger, fniss.

  Dario Fo är ju ett namn som på nåt sätt finns i huvudet men jag har aldrig läst något av honom. Läser för övrigt inte så mycket. Har inte ro till det och tycker bättre om talböcker i så fall.

  Jag åker till Eskilstuna i eftermiddag och i morgon väntar födelsedagsfirande både för barnbarn och son. Blir trevligt träffas.
  Trevlig skön helg och kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte heller läst så mycket av honom, men sett flera pjäser. Han är verkligen bra och han var en duktig och engagerad samhällskritiker.
   Ha det så trevligt med dina nära och kära!
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Känner inte till något om Dario Fo utom att han fått nobelpris och att han ofta förekommer i korsord. Kanske dags att ändra på det :-). Fast numera läser jag mest böcker av kvinnliga författare.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Vi har sett en pjäs till av Dario Fo, en gången på Länsteatern i Visby och den hette ”Vi betalar inte, vi betalar inte!” Mycket roligt och tänkvärd!
   Hoppas att du också har en skön dag! Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Lät ju trevligt och den skulle jag gärna sett men det är ju lite för långt

Kommentarer inaktiverade.