Augusti vill sig inte

Nej, augusti vill sig inte! Det är ännu en dag med blåsigt och mulet väder. Solen bryter igenom då och då, men det är inte speciellt skönt ute. Jag tog en promenad på förmiddagen i alla fall, för man måste ju ut och röra på sig.

Igår blev det bara en vända till Konsum på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag besök av avlägsna släktingar till Åke. Det är trevligt med släktforskning, när det leder till att man får kontakt med folk från andra delar av landet. Lille-Mor och Peter har varit och hälsat på oss förut och det var jätteroligt att få träffa dem igen.

Här är några bilder från förmiddagens promenad:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Dagens nyheter som rör Klintehamn är ju inte speciellt muntra:

Samhall i Klintehamn ska läggas ner och verksamheten ska flyttas till Visby. De 50 personer som är anställda vid Klintefabriken får fortsatt arbete i Visby.

Jag hade skrivit ett långt inlägg och öst galla över både politiker och andra befattningshavare, men jag ids inte, för va sjutton hjälper det att man hetsar upp sig. Det går ändå inte påverka varken brottslighet eller annat som förstör det här samhället. Men att det här är en tragedi både för de anställda vid Klintefabriken och för Klintehamn är nog ganska klart.

Och så har buset varit i farten igen:

2012-08-14 07:07, Inbrott, Gotlands län

07:07 inkom anmälan om att ett inbrott skett under natten i Klintehamns hamn. Gärningsmännen hade stulit ett antal verktyg.
Organisation
Polismyndigheten Gotland

Ha en fin fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Klintehamn, Nyhetskommentar, Promenader och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Augusti vill sig inte

 1. Konstigt att det varit sån skillnad på vädret, det är ju knappt 1,5 mil till Klinte härifrån!?
  Vi har haft sol och skönt och precis som vanligt blir det ALDRIG regn, så jag har faktiskt gjort favoritjobbet idag; Vattnat med spridare! Perfekt ”jobb”!! *fniss* 😉

  • Ingrid skriver:

   Det har varit skapligt varmt, men solen har vi inte sett mycket av, bara någon glimt då och då. Nu ikväll är det ganska fint, men det är det ju nästan varje kväll. Det är en konstig sommar. 🙄

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Men det är ju för bedrövligt detta med inbrotten i Klinte, ska polisen aldrig vakna till liv och förstå att det behövs personal i området?? Ska det hända något riktigt allvarligt innan situationen förändras, kan man ju undra? Protestera via media!

  Flytten av Samhall är säkert inte bra för de som jobbar där. Bor dom i Klintehman med omnejd så måste dom nu behöva bil eller åka buss till Visby och det är då inte billigt samt att det tar tid. Läste artikeln som du länkat till och visst är det bra att ingen blir uppsagd men de som jobbar på Samhall har ju fysiskt eller psykiskt funktionshinder och det är ju det Samhall är till för. De som inte klarar av den ordinarie arbetsmarknaden. Kan bli problem för dem att resa till Visby så kanske dom måste flytta dit också? Ska Klintehamn avfolkas?? Jag fattar inte vad politikerna håller på med?? Dom borde ut och jobba för att se hur verkligheten är!! Hur den ”lilla” människan påverkas.

  Jag har ju numer Samhall som sköter tvätt av kläder för äldreomsorgens kunder men kan meddela att det är då inte muntert inte, många plagg som är totalförstörda samt att priset har stigit ordentligt utan att någon information lämnats i förväg annat än ett tilläg på fakturan utan unerlag 👿 👿

  Jag blir så less på alla dessa beslut som ska spara pengar och kunde förstå det om vi bodde i Grekland och hade enorma skulder, men nu bor vi i Sverige där Herr Borg/Reinfeldt jämt pratar om hur bra det går för ekonomin. Men blir den bra av alla dessa nedskärningar inom polis och annat eller av vadå? Det hjälper ju föga att vi har en solid ekonomi när befolkningen drabbas!

  Klart som attan att det sticker i ögonen när vissa inom regeringen och kommunerna roffar åt sig avtal som ger ockerhöga löner utan motprestation 👿

  Så fint det är vid gravarna och vilken bra blanding av foton du visar.

  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag känner ju lite extra för det där med Samhall, för Bosses Carina jobbar där. Hon jobbar halvtid, men med restid till Visby blir det ju nästan heltid för henne. De tar ingen hänsyn till konsekvenserna för den arbetshandikappade personalen utan ser bara till lönsamheten. 👿

   Det blev verkligen blandad fotokompott idag. 😉

   • Agneta skriver:

    Jasså minsann, det blir så långa dagar för Carina. Det ante mig nästan. Bedrövligt att alla som jobbar där ska drabbas, det räcker väl som det är!
    Undrar om politikerna har tänkt sig att betala för resan till Visby? För tiden? Ja jäklar så arg jag blir. Hoppas att Carina kan hitta en utväg ur detta så hon får vara på ”hemmaplan” för det kommer ju en vinter också med halka och mörker.
    Glömde påpeka det fina fotot av husfasaden med skuggorna fr. träden. Passande som bokomslag till en deckare 🙂 Du passar bra som illustratör…!
    Kram, Agneta

 3. Ailas skriver:

  Här har augusti velat riktigt mycket och till och med lyckats med det. Det har varit några riktigt fina dagar nu.
  Var ute och slet lite i trädgården, med kantklipparen och grensaxen. Blev så darrig i armarna, så det fick bli vila på soffan med Sotis. Givetvis somnade vi och han sover faktiskt fortfarande. 🙂
  Många har svårt att hålla reda på mitt och ditt och det gäller både vissa myndighetspersoner som buset.

  Kram

 4. Znogge skriver:

  Vilka vackra bilder från er promenad. Här har augusti tagit sig ganska så bra. Har nog varit den finaste månaden i sommar. Synd man börjat jobba bara…

  Kram

 5. Hejsan Ingrid !

  Vi får verkligen hoppas att resten av Augusti och hela September
  blir så i slipper ta på oss strumporna.
  Nu ska det visst komma lite dim-moln över oss igen ev.en regnskur.
  Hela dagen idag var ju fin hos mig, fast jag gick inne på Maxi i 2 tim.

  Kvällspromisen var härlig.

  Kram Majsnan

 6. Janne skriver:

  Hej! Här oppe i södermanland så har lupinerna kommit tillbaka och börjat blomma igen. Ha en fin dag ! 😀

 7. Lambergsfrua skriver:

  Även om du haft en blåsig dag andas din vackra foton lugn och harmoni.
  Vad gäller Samhalls flyttning till Visby tror jag inte att makthavarna har förmått sätta sig in i hur de anställda känner och tänker. Det är inget vanligt företag det handlar om och de anställda där är nog i större behov av empati och respekt än anställda i andra branscher – även om alla människor har rätt till bådadera.
  Jag bara önskar och hoppas att det går bra för de anställda även med transport och jobb i Visby.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Det är klart att allting går o man måste. De flesta av oss är ju väldigt anpassningsbara 😉

   Men det är förfärligt tråkigt både för de anställda och för samhället. Man har tidigare lagt ner Samhall i Hemse och den personalen flyttades till Klinthamn och fick 2 mils resväg, nu får de ytterligare 3 mil att köra. 🙁

 8. Raija skriver:

  Jag har också fått kontakt med släktingar jag inte ens visste att jag hade, genom släktforskningen. Det är verkligen roligt, även om jag nu inte kommer längre på den grenen jag forskat.

  • Ingrid skriver:

   Jag släktforskar inte själv, men yngste sonen och det har lett till att vi fått besök av släktingar från USA. Min svärfar och hans 3 bröder samt min svärmor och hennes 2 systrar var i ”Amerikat” under några år. Svärfars bröder och svärmors systrar blev kvar och gifte sig där, så det har blivit rätt många avkommor efter dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *