Vår första resor

Den första gemensamma semesterresan Åke och jag gjorde var när han fyllde 50 år. Då hade avbytarverksamheten kommit igång och vi fick en jätteduktig avbytare som tog hand om våra djur medan vi var borta. De stora barnen var hemma och såg till huset och Krister som då var bara 6 år fick flytta till mormor.

Åke fyller år i januari, men trots att det var tidigt på året beslöt vi att åka till Rom. Det fanns inga svenska charterbolag som flög på Rom vintertid och vi var inte så resvana att vi ville åka på egen hand, så det fick bli anslutning till Köpenhamn och därifrån åkte vi med Tjäreborg.Vi hade en helt underbar vecka i Rom. http://www.sembo.se/pdf/rom.pdf. Det kändes nästan som tidig vår, man kunde gå utan handskar och med kappan uppknäppt och trottarserveringarna började öppna. Vi bodde på ett jättefint hotell som låg väldigt centralt och bra till. Vi var med på alla utflykter och var i Neapel och Pompeji. Vi åkte stadsrundturer och var i S:t Peterskyrkan ett otal gånger.

Att åka iväg så där och lämna barn och djur kändes litet oroligt och man hade nästan litet dåligt samvete. Men det var å andra sidan total avkoppling. Man kan ju inte påverka vad som händer i Sverige och på Gotland, när man är så långt borta. Dessutom var det här innan mobiltelefonernas tid, så man levde i lycklig okunskap om vad som utspelade sig där hemma.

Nu var reslusten definitivt tänd…………

Våren efter beslöt vi att göra en resa tillsammans hela familjen. Våra barn var definitivt inte bortskämda varken med semestrar eller resor och vi ville att hela familjen, i alla fall en gång, skulle kunna komma iväg tillsammans. Vi pratade fram och tillbaka och bestämde att vi skulle åka till Arma Di Taggia, som ligger på den italienska rivieran, över påsklovet. Men jag gick och sölade för länge med beställningen och när jag väl kom till skott, fanns inga resor kvar. Det var då vi hamnade på Sicilien. Barnen och jag var där i två veckor, men Åke åkte hem efter en vecka. Det var väldigt trevliga dagar och det enda felet med den resan, var att vår dotter blev så förtjust i ön, att hon idag är gift och bosatt där.

Eftersom det var lättast att vara ifrån gården vintertid, blev det så, att Åke och jag åkte iväg en vecka nästan varje vinter. Vi har varit på Kanarieörna ett otal gånger, Madeira, Marocko och Mallorca. Och sedan Eva blev bosatt på Sicilien har vi varit och besökt henne och hennes familj en eller två gånger varje år. Det blev naturligtvis ännu angelägnare sedan de fått barn.Vi måste ju försöka hålla kontakten med våra enda barnbarn.London är också en stad som vi besökt flera gånger. Tala om deja vu-upplevelse när man kom dit första gången. Allt kändes bekant efter alla filmer man sett och böcker man läst, där handlingen utspelat sig i den staden. http://www.visitlondon.com/

En riktigt trevlig resa höll jag på att glömma bort! När jag fyllde 60 år var vi alla tillsammans i Sorrento. Bosse o Carina, Krister o Thomas och Åke o jag åkte här från Gotland och Eva och hennes familj bilade upp från Sicilien och så bodde vi på samma hotell. Mycket lyckat! Tycker jag i alla fall.

Men nu började vi bli litet trötta på vanliga charterresor och började fundera på någon annan form. För oss som bor på Gotland är det alltid ett extra besvär när vi ska vidare ut i världen. Vi måste ju först ta oss till fastlandet, i regel måste vi övernatta för att kunna checka in i tid och när man kommer hem till Arlanda igen, är det i regel så sent att man måste ha en övernattning då också. Ett exempel: När vi åker till Sicilien stänger incheckningen 05.30 och man kommer tillbaka till Arlanda 03.15. Det tar tid och det kostar en hel del. Nej nu skulle det åkas buss och direkt från Gotland dessutom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Vår första resor

  1. Anonymous skriver:

    Nice site!
    [url=http://nxkmrvdx.com/rerv/jkwc.html]My homepage[/url] | [url=http://yogleiyp.com/sfie/vjrs.html]Cool site[/url]