Även nyckelpigor får vårkänslor

Jag fick uträttat det jag planerat in igår. Penséer är inköpta och planterade, uteplatsen avstädad och möblerna tvättade och på plats. Golfen fick sommardäcken påsatta och för att fjäska lite extra för den, så åkte jag till macken och beställde service också. Den har tjatat om det länge när jag vridit på startnyckeln. Service, Service, har det blinkat på instrumentpanelen. Man får ju ge sig till slut, om inte annat så för husfridens skull.

Jag och pellisarna har varit ute i solen idag på förmiddagen och det var så varmt och skönt, så jag fick gå in och ta av jeansen och byta ut dem mot shorts. Egentligen hade jag tänkt sitta och lösa GA:s korsord, men det var så härligt, så jag la mig i solstolen i stället. Man måste ju få passa på att njuta! Jag tror att pellisarna också uppskattade utevistelsen, men jag ska givetvis ta in dem lite senare idag, så att jag inte chockar dem totalt.

När jag gick runt och tittade i min lilla täppa fick jag se att det fanns flera nyckelpigor på den lilla dvärgviden. Den översta på bilden är faktiskt två stycken och de har uppenbarligen drabbats av vårkänslor. Nu går det så fort så man känner att man skulle vilja kunna lägga i bromsen och stoppa både tiden och växtligeheten lite, så att man hänger med i svängarna.

Igår fanns det bara blad och nu när jag går runt och tittade står pärlhyacinterna helt plötsligt där och har börjat blomma!

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård, Väder, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

20 svar på Även nyckelpigor får vårkänslor

 1. Birgitta skriver:

  Härligt! Jo, visst går det fort ibland. Har själv suttit på balkongen och kikat på alla föräldrar som är ute med sina barn och leker. I t-shirt. Här är jättevarmt!

 2. Gunnel skriver:

  Jag håller med om att det går lite väl fort nu. Den här härliga tiden vill man njuta av så länge som möjligt. Kram

 3. Gunnar skriver:

  Kul att nyckelpigorna börjat visa sig! Vi har sett en humla så¨här långt.
  Lite jobbigt med den nya elektroniken i bilarna men många gånger kan det vara bra att få en påminnelse.
  Bromsa upp våren går inte men om man åker söderut så kan man få uppleva den fler gånger. Behöver inte vara utomlands. När dottern bodde i Lund så upplevde vi våren tre gånger. Först Lund, sen Östergötland och till sist Värmland.

 4. Znogge skriver:

  Nästan som en försommardag! Vi har mest varit inomhus och suttit i bilen men noterade att termometern visade behagliga 17 grader 😀

  Kram

 5. Lisbeth M skriver:

  Jo våren vill man verkligen hålla kvar så det inte går för fort.Det känns verkligen härligt när man räfsat som i dag och satt ut möblerna.Snart åker grillen fram med,vi fick ju grillat på barnbarnets 19 årsdag på Långfredagen ,så himla gott.
  Utanför oss samlas nu bilarna på rad, IBK har en viktig hemmamatch, tur att man inte följer de me, för den tiden finns inte.
  Ha en fin helg Ingrid
  Kram

 6. Märtha skriver:

  Härligt med nyckelpigor! Dem får vi vänta på. Jag har kommit igång med putsandet av gräsmattor och liknande områden, tagit ut lite altanmöbler – och i morgon förväntas regn. Hoppas rapporten har fel
  På tal om nyckelpigor – vi har riksdagsval 19 april, och vårt Svenska folkparti har en nyckelpiga som sin symbol. Det brukar komma en och annan konstig variant av den inför val, men nu har det varit lugnt.
  Skön söndag!

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Menar du att det har varit shortsväder!!! Håller med dig, nästan svårt att hinna med i svängarna. Nyckelpigorna tycks inte ha problem med det 🙂

 8. Kicki skriver:

  Tänk att det är så många fler vårtecken hos dig, även om jag tycker att det går fort här också.
  Igår såg jag att vitsipporna slagit ut i mängder.
  Idag har vi dessvärre regn, typiskt, jag ska ha valpkursen på f.m.
  Kram/Kicki

 9. Härlig dag igår med humlor och nyckelpigor. Men idag finns risken att man blåser bort om vågar sig utanför ytterdörren.
  Trevlig söndag!

 10. susan skriver:

  Våren är så underbar och det gäller att stanna upp och njuta!..Kram susan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *