Äventyr på Klinte

Jag sa ju att jag skulle ut på nya äventyr idag och lite händelserik blev min promenad i alla fall. Nu har jag inga stora krav på äventyrligheter och egentligen var det inte ens jag som var ute på äventyr, utan det var två hundar som var på rymmen.

Jag gick genom skogen, så att jag kom ut vid Klinteån och Norra Kustvägen och fortsatte mot Pressbyrån och när jag passerat den mötte jag en man som frågade om jag sett två små hundar.

Fotot taget 23 november

Det hade jag inte gjort, så vi stod och pratade en liten stund och han berättade att han var nyinflyttad i huset här på bilden och jag berättade för honom att det har varit min farmor och farfars hus och att där har min kusin och hans föräldrar bott.

Som vi stod där och pratade kom två små hundar utdykande från en trädgård längre norr ut på gatan. De sprang i full karriär gatan fram. I korsningen vid Pressbyrån, där du ser stoppskylten på bilden, var det minsann tur att det är stopplikt, för där kom bilar från alla håll och mitt i all trafik rusade en liten chihuahua och en terrier. Husse ropade och lockade med godis, men det brydde de sig inte alls om. De rusade bara vidare, förbi oss mot biblioteket, där de sprang över gatan och in i Donnerska parken där de försvann.

Husse ropade att han måste springa in och hämta en påse godis, för att försöka locka till sig hundarna och där lämnade jag honom. Ingen av hundarna syntes till, så hur långt de hunnit kuta innan han bunkrat upp med godis vet ingen. 😉

Sen gick jag in en sväng på Konsum innan jag fortsatte hemåt. Just när jag kommit hem kom posten, men idag var det inga roliga överraskningar, bara bilskatten.

Nu är det kaffedags!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Äventyr på Klinte

 1. Karin skriver:

  Du slutade ditt inlägg med: Nu är det kaffedags! Och det tycker jag också, kl är 16:15. Men jag väntar på mannen, han skulle till verkstaden med bilen. Men…det ser ut som om jag får dricka en tår själv! Vad ska jag ta till, det finns: kladdmuffins, bullar till semlor, kanelsnäckor, misslyckad sockerkaka i frysen. Det blir en kanelsnäcka idag! 🙂
  Ha en fin Valentindag!
  Kram Karin

 2. Det är otäckt när hundar springer lösa – speciellt om det finns stora vägar i närheten. Jag hoppas verkligen att det gick bra! Du får väl kolla med mannen ifråga när/om du ser honom igen….. 😥

 3. Kicki skriver:

  Hoppas det gick bra med småhundarna. Konstigt att de inte kom till sin husse när han ropade på dom. Men dom kanske inte var vana att vara lösa och därför passade på.
  Du har ju skrivit om det där huset tidigare, intressant att du fick träffa nya ägaren. Kanske får du komma in i det också och se hur det blivit renoverat, för visst var det omgjort?
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hundarna var enormt upphetsade och den lilla chihuahuan ledde racet. De hörde absolut ingenting de bara jagade iväg. 😀
   Vem vet, jag kanske får komma in där en gång till…..

 4. Jah Hollis skriver:

  Verkar som om husse hade lite dålig pli på sina hundar. Det kunde ju ha gått illa.
  Min Alla hjätans dag-skylt hade ju passat din fotoutmaning, men du hittar säkert fler. 8)

 5. Där ser man Du fick en liten äventyrlig dag.
  Bara de inte blir överkörda de små hundarna.

  Måtte han få tag på dom innan det blev mörkt.

  En ganska grå-tråkig dag, tur jag har Prinsen
  som kan få mig att skratta åt hans lekar med
  fliken från yoghurtpaketet och mattorna. Lite
  småbollar som blir som kullager under tofflorna.
  Men jag föll inte, tur det.

  Kram Majsan Mi

 6. Louise skriver:

  Oj, så illa det kunde gått med hundarna. Hoppas att han fick tag på dem till slut, för det är hemskt nervöst när ens älsklingar utsätter sig för fara på det där sättet.
  Lite kul att du kunde berätta så mycket om huset han hade flyttat in i.
  Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Men vad spännande att träffa mannen som flyttat in, där dina släktingar bott. Lustigt att hundarna dök upp där och då. Hoppas han fick tag på dem och kunde ta med dem hem igen. Hundar kan vara väldigt egensinniga, trots att man anser dem vara väluppfostrade 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Znogge skriver:

  Hoppas verkligen att hundarna kom till rätta!

  Kram

 9. Kerstin skriver:

  Oj, jag skulle verkligen bli rädd om min lilla vovve fick för sig att springa iväg. Hoppas att det slutade bra.
  Kram, kram /Kerstin

 10. Rigmor skriver:

  Rymlingar…det kan sluta illa!! Nu får vi hoppas husse valde rätt godis och att de sansade sej och kom med hem igen…Är de sen två, det är som med barn…man liksom triggar upp varandra!!
  Ledig dag här idag innan jobbarhelg, och jag BORDE börja plantera om lite pelargoner…men det får vi se hur det blir med den saken, kan komma annat emellan…*skrattar*!!
  Ha en bra helg vännen!!
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *