Baggerusning i Visby

Torsdag 10 april 2008 | 09:20 | 2&#176

Gotlands Kommun har fått in ett medborgarförslag om att det ska anordnas baggerusning i Visby i likhet med tjurrusningen i Pamplona.


Skulle du vilja bli jagad nerför Visbys gator av en sån här lammbagge?
Den här baggen är från samma gård som mina andra lammbilder, se Fotosidan/Vårtecken 2008

Förslagsställaren tycker också att även de små lammungarna skulle få vara med på rusning och jaga de mindre barnen. Sedan man sprungit igenom staden skulle det festas på helstekt lamm i Almedalen. Förslaget har väckt stor uppmärksamhet här på Gotland och idag har gotlandsradions lyssnare kunnat ringa in och lämna åsikter om det. De flesta känner varmt för lammen och vill definitivt inte ha någon baggrusning.

Idag skiner solen lite svagt nu på morgonen, men det ska klarna upp senare. Åke har åkt ner i skogen och jag ska ut i trädgården. I förra veckan gjorde Åke service på den lilla gräsklipparen och idag ska jag nog inviga den för säsongen. Det är en liten bit här utanför köksfönstret där gräset blivit riktigt långt och där behöver det hyfsas. Några penséer, som jag köpte igår, ska också planteras.

Jag tycker om fåglar, men nu har några kajor fått för sig att bygga i en av vår skorstenar och det gillar vi inte!! Vi försöker passa på dem och jaga bort dem, men inte bryr de sig om det. Man ser hela tiden hur de kommer flygande med pinnar och så dyker de ner i skorstenen. Få se vad vi ska göra åt det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Nytt från Stenstugu, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *