Bassiluskerna sprider sig

Förkylningen sprider sig i huset och nu är det jag som nyser, snyter och snörvlar. Det kanske är straffet för att jag drev med karlarna om hur sjuka de blir när de är förkylda? Maken har i alla fall sovit lite bättre i natt och mår skapligt även om han ännu är ordentligt snuvig och hostar som bara den. Igår kväll var jag nästan orolig för honom, för han verkade väldigt medtagen och han hade värk i ryggen och i benen, men han fick en panodil och den hjälpte nog. Han ville absolut inte ha någon tablett, men jag insisterade. Just nu sitter han på sin motionscykel och trampar medan han ser på TV.

Vi var egentligen bjudna till bekanta på kaffe i eftermiddag, men ringde och avbokade. Man vill ju undvika att dela med sig av det här. Det räcker med att smitta ner inom familjen! Jag har tagit det lugnt idag och bara tagit vara på lite tvätt från igår och så det vanligt hushållspysslet förstås.

Ungdomarna, som än så länge har klarat sig från ”bondförkylningen”, tog bussen till Visby i morse. Få se hur länge de blir kvar där. Det är väldigt grått och kyligt idag, i morse hade vi bara 3° och nu är det 10, inte mycket att skryta med alltså. Som tur är blåser det i alla fall inte så mycket nu.

Nu ska vi ha oss en kopp kaffe och lite äppelpaj med vaniljsås.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan. Bokmärk permalänken.

7 svar på Bassiluskerna sprider sig

 1. Eleonora skriver:

  Nämen stackars ni – är det er tur att bli drabbade av den gräsliga hostan. Jag har nu hankat mig fram i 4 veckor och riktigt bra är jag nog inte ännu. Men hostan stör mig inte på natten längre och snuvan är nästan borta. Men huvudet känns tomt och urblåst (värre än vanligt!). Försiktiga små promenader försöker jag mig på men ibland vill jag bara kura ihop mig.

  Hoppas verkligen att ni ska tillfriskna snabbare än jag. Varm kram skickar jag till er båda.

 2. Znogge skriver:

  Otur att du blev smittad också men det är svårt att undvika när bacillerna finns i huset. Hoppas det är snabbt övergående i alla fall!

  Kram

 3. Karin skriver:

  Krya på dig hälsningar!
  Kram Karin

 4. Frogprincess skriver:

  Man driver absolut inte med en man som är förkyld…
  Det ÄR sant att det blir SÅ sjuka!!!
  😉

Kommentarer inaktiverade.