Bättre sent än aldrig

Det började mulna igår eftermiddag och idag har det varit riktigt genommulet, men varmt och det har nästan känts som åska i luften. Till slut vek molnen undan och nu skiner solen igen. En lite trist dag kanske för de som vill sola och bada, men vi får hoppas att helgen bjuder på bättre väder.

Jag har fredagsstädat idag, trots att det bara är torsdag, för i morgon tänkte jag ta bussen till Visby. Jag ska ta mig en titt i Almedalen, för där sänds Mimer i P2 direkt från Sveriges Radios scen och det vill jag gå och titta på. Mimer är ett program där musikvetarna Eva Larsson-Myrsten, Dan Lundberg och Owe Ronström tillsammans med producenten Eva Sjöstrand funderar över ljudens plats i tillvaron. Och så kommer några nätvänner till Visby med en kryssningsbåt på förmiddagen och båten ligger kvar några timmar, så vi får se om vi kanske kan träffas en stund på eftermiddagen. Så jag har dubbla anledningar att ta mig till ”stan”.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Igår kväll när jag pratade med äldste sonen i telefonen stod jag och tittade ut genom vardagsrumsfönstret och då fick jag se en igelkott, som kom promenerande längs schersminhäcken. Jag gick ut för att titta på den, men då smet den in och gömde sig i häcken. Jag gick in igen och stod tittade efter den genom fönstret och det tog det inte stor stund innan den fram igen och fortsatte sin promenad. Det är roligt att få se dem levande och inte bara som överkörda bollar längs vägkanterna.

Jag åkte till Stenstugu på eftermiddagen idag och åt efterrätt i jordgubbsodlingen och plockade blommor, som jag sedan for upp till gravarna på Fröjel kyrkogård med, och då låg det två döda igelkottar på samma ställe, en på var sida vägen. Det är så bedrövligt att se, att de inte kan hålla sig från vägarna.

Nu ska jag gå och sätta in en fiskgratäng, tillverkad av Findus, i ugnen. Jag köper just inte färdigmat annars, men fiskgratäng gillar jag.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur. Bokmärk permalänken.

14 svar på Bättre sent än aldrig

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin bild på humlan som besöker blåelden. Det är svårt att fånga humlor på bild, för de sitter inte stilla så länge.
  Lika roligt som det är att få se en ”kotte” traska omkring i trädgården, lika tråkigt är det att se dem tillplattade på vägen. Jag fattar inte vad de ska upp på vägarna att göra, när de kan rota omkring efter föda bland väldoftande buskar.
  Fiskgratäng är verkligen gott och Mamma Findus kan sina saker 😉
  Jag tror att du får en mycket trevlig och intressant dag i Visby i morgon! HOppas vädret är samarbetsvilligt också.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  Din kommentar

  • Ingrid skriver:

   Jag har spanat efter kotten i kväll, men inte fått syn på den. Jag tänkte sätta ut en skål vatten, för det kan inte vara lätt för dem att få något att dricka när det aldrig regnar. 🙁

   Mamma Findus är jätteduktig!!

 2. Barbro Hellström skriver:

  Det är gott som bara den, och perfekt när man inte kommer på något annat. Kram på dej syster ;)))

 3. Bettan skriver:

  Här har vi haft samma värme. Solen har kikat fram lite då å då =)
  Varmt som satan. Men är sååå glad för detta.
  Hoppas att du får en god kväll. Kram

 4. Visst var det klibbigt och grått idag, men ett perfekt väder för att jobba i trädgården. Alltså fick gubben jag min att hjälpa mig med att rensa lite mer 1/5-del av ”långrabatten” (den är 50 m), vilket var vansinnigt behövligt. Skulle ju egentligen gjort det i våras, men då hade vi annat att pyssla med! 😕
  Just nu, efter alla pulversoppor, har jag tröttnat på ALLT vad färdiglagat heter. Hädanefter blir det hemlagat för hela slanten – fast fiskgratäng är OK! 😀

 5. Kicki skriver:

  Vi har haft jättevarmt idag, fortfarande nu kl 22 är det 18,5 grader ute. Jag har just kommit hem från tävling med Skorpan, skriver om det i bloggen i morgon 🙂 .
  Hoppas du hinner träffa webvännerna i Visby i morgon. Kram / Kicki

 6. susan skriver:

  Igelkottar är så söta. Håller med om att de borde hålla sig borta från vägen….
  Fryst Fiskgratäng är jättegott och där leder Findus överlägset:)
  Ha en underbar Fredag, kram Susan

 7. Raija skriver:

  Köper inte heller färdig mat, men ibland slinker en fiskgratäng ner i kundvagnen. De brukar vara väldigt goda och det är ibland skönt att ta till när orken tryter för att stå vid spisen.

  Fin bild på humlan i den fina blå blomman.

  • Ingrid skriver:

   Den blåa blomman är en blåeld som slagit sig ner i asfalten precis utanför min dörr 😀 Så jag behövde inte gå speciellt långt för att ta det här fotot. 😉

Kommentarer inaktiverade.