Begravda i löv – Skoldåd

Det gick bra på gårdagens andra möte också och i förmiddags skrev jag protokollet och nu är det avlämnat hos en justeringskvinna för granskning.

Efter lunch tog jag först en sväng med bilen upp till kyrkogårdarna, var inne på Stenstugu och plockade till mig lite äpplen och päron och så var jag och handlade.

På Fröjel kyrkogård var det alldeles fullt av lönnlöv och just på nedre delen där Åkes gravsten är låg de i ett tjockt lager och ännu finns det mycket löv kvar på träden. I år är det verkligen väldigt mycket av allting.

Efter bilturen tog jag en promenad, för även om det blåser idag är det 12° och riktigt behagligt ute. Jag gick ”Barkan”, motionsslingan här i Valleskogen, för där slipper man undan det mesta av blåsten och där är mjukt och trevligt att promenera.

Och mitt i allt det höstvackra, händer det fruktansvärda saker. En vettvilling har tagit sig in på en skola i Trollhättan och knivmördat och skadat oskyldiga människor. När jag skriver det här vet man att två har avlidit och att flera är livsfarligt skadade. Vad är det som driver en 21-åring att begå en sådan handling? Det är fruktansvärt och det värsta är att samhällsklimatet blir hårdare och tuffare för varje gång något liknande händer. Vår tillit och vårt förtroende för andra människor skadas i grunden. Hela samhället drabbas!

Ha en skön fortsättning på torsdagen och var rädda om varandra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Odvalds, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

19 svar på Begravda i löv – Skoldåd

 1. Znogge skriver:

  Ja, det kan man verkligen fråga sig. Hur kan man helt sakna respekten för det levande… Helt obegripligt för min del.

  Kram

 2. Ofattbart hemskt, det som hände i Trollhättan. Man saknar ord.
  Lönnlöv är de allra vackraste höstlöven, tycker jag!
  Kram, Monica

 3. Geddfish skriver:

  Det är så vidrigt att jag saknar ord. Hör nu att gärningsmannen avlidit.

  Kram, Gerd

 4. Ulla Anderstedt skriver:

  Visst är det vackert med höstlöven både på träden och det som fallit till marken? Kände inte till det här vansinnesdådet förrän nu, då jag varit och lagat och ätit soppa på Seniorträffen. Var kommer alla dessa galningar ifrån? Vi har ett sjukt samhälle och många som mår psykiskt dåligt, då empati och kyla finns bland många unga och arbetslösa kanske. Eller beror det på att vi får reda på allt som händer via media? Nu ska jag lata mig resten av dagen, dvs laga middag, läsa och ev sticka några varv försiktigt för att skona händerna. Har nyss dru kit en kopp té, som värmde. Ha en skön höstkväll! kram

 5. Gunnel skriver:

  Det är hemskt det som hänt. Ingen kan känna sig säker nånstans, men det är alltid värre när barn är inblandade, tycker jag. Dagens samhälle är onekligen helt rubbat. Man kan bara spekulera om varför det blivit så. Kram

 6. Agneta skriver:

  Vedervärdigt! Nu är en lärare, en ung elev samt gärningsmannen döda! En elevass. samt en ung pojke kämpar fortfarande för sina liv. Jag har ont i magen av detta vilket delvis beror på att mitt lilla barnbarn går i skola i en ort i närheten och såklart blir det debatt och hur förklara för en kille på 9 år vad som hänt? Att det inte kommer att hända i den orten/skolan han bor/går i. Denna tragiska händelse sätter spår hos många människor i vårt land och kan mycket väl förstå att många lärare kommer att få frågor om detta i skolorna i morgon.
  Stackars arma föräldrar som förlorat ett barn, på detta sätt dessutom 🙁 Läraren kanske har både fru och barn samt föräldrar m.fl.
  Men faran är inte över för de två som vårdas!
  Kramen

  • Ingrid skriver:

   Det är alldeles förfärligt! Givetvis går det väl aldrig att helt skydda sig, men vi har genom åren haft ett antal vansinnesdåd och man kan väl kanske fråga sig om vi har en bristande psykvård?

 7. Lisbeth M skriver:

  Vilken tragik för alla inblandade,man kan nog inte fatta hur någon kan göra detta.Det kanske blir så att skolona måste låsas?Stackars stackars alla inblandade.
  Jisses va lönnlöv i år,jag räfsar o räfsar varje dag,tar aldrig slut.
  Du har bytt foto,vilken fin bild på dig,du blir visst bara yngre o yngre.
  Ha de bra Ingrid och va rädd om dig.
  Kram

 8. Gunnar skriver:

  Oj vad mycket löv! Ännu har inte alla löv fallit hos oss heller.
  En fruktansvärd händelse i Trollhättan. Svårt att ta in att nån kan göra så.

Kommentarer inaktiverade.