Besiktning

I dag har jag varit i Visby på årets kontrollbesiktning hos tandhygenisten och jag fick i stort sett godkänt, förut en lagning som satt och vickade, så det blir ett nytt besök.

Alla som känner mig vet hur illa jag tycker om de här besöken, men om man skulle bli alltför nervös när man sitter i väntrummet hos min tandläkare/tandhygenist kan man sticka några varv, för att lugna nerverna. Jag föredrog dock att bläddra i dagens Gotlands Tidningar medan jag väntade. Trots att tandhygnisten hittade den där bristfälliga lagningen, så var det med lätt hjärta jag gick ut därifrån och då satte jag kursen mot Östercentrum, för jag hade inte ätit någon frukost innan jag åkte hemifrån.

Det snöade i morse, så jag tog bussen, men nu är det ordentligt blidväder och vägen såg riktigt skaplig ut. När jag kom till Öster gick jag till Siesta och åt en räkmacka och drack en kopp kaffe och medan jag satt där kom det fram en dam till mig och talade om att jag ju inte kände henne, men att hon kände till en hel del om mig. Hon brukar läsa min blogg! Så glad jag blev, för jag funderar ofta på vilka det är som läser det jag skriver. Jag ser ju att jag har mellan två- och trehundra besökare om dagen, men det är ett fåtal av dem som kommenterar eller som jag känner till. Tack för att just DU gav dig tillkänna!

Egentligen hade jag tänkt stanna i Visby några timmar, men när jag såg att jag hann med 11.35-bussen skyndade jag mig att dricka upp kaffet och åkte hem. Det var väldigt moddigt på gatorna och trottoarerna i Visby, så det lockade inte till några längre promenader i alla fall. Nu ska jag på återbesök till tandläkaren i mitten på mars och då hoppas jag att det är trevligare förhållanden.

Igår hade jag fullt upp med balansträning på Vallemo på förmiddagen och jobb på Kupan på eftermiddagen och när jag kom hem och hade fått i mig lite mat, hamnade jag framför tv:n och där blev jag sittande tills det var dags för sängen, så gårdagens blogg uteblev.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Besiktning

 1. znogge skriver:

  Grattis till en i princip godkändstämpel! Själv har jag ett väldigt dåligt samvete på den punkten och skulle nog bli sågad vid fotknölarna. Tyvärr 🙁

  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Det är gott med en OK-stämpel, i vart fall en närapå.
  Jag har inte ont av tandläkar- eller hygienistbesök, det är mera plånboken som skaver.
  Tråkväder här också.
  Ha en fin kväll, kram, Gerd

 3. Astrid skriver:

  Jag förstår att du har mycket följare
  Det är alltid intressant läsning

 4. Gunnel skriver:

  Det känns skönt efter de där hygeinistbesöken. Då vet man att det dröjer att tag till nästa gång. Så kul att en av dna bloggläsare tog kontakt med dig. Givetvis undrar man vilka det är som läser. Kram

 5. Skönt att du är tillbaka – jag har ju vant mig vid att läsa din blogg varje dag. Man saknar dina inlägg! Jag är inte alls förvånad över att du har många följare!
  Menar du att det ligger en stickning hos tandhygienisten, som vem som vill kan sticka på? Lustigt!
  Själv har jag ingen tandläkarskräck alls, kanske beroende på att min storasyster var tandläkare, så att jag vande mig från början?
  Så härligt att det börjar töa!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jo så är det! Det är bara att fortsätta sticka och välja vilket garn man vill.
   Jag har ingen tandläkarskräck alls, det är tandhygenisten jag är rädd för. När jag ska gå till tandläkare är jag kolugn!
   Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att en av alla dina bloggläsare gav sig till känna och pratade lite med dig! Det förstår jag gjorde dig glad, nästan så du kanske för ett tag glömde bort det kommande återbesöket hos tandläkaren.
  Hos min tandläkare och tandhygienist finns ingen stickning att ta till om nerverna krånglar, bara högkvalitativ litteratur i form av Hänt och Svensk Damtidning. 😉
  Vi fick mer snö inatt men det är inte lika kallt längre. Det är nästan så man vågar hoppas på besök av den där Fröken Vår snart.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det ser så trevligt ut med den där korgen med påbörjade stickningar och massor av olika garner.
   Ja nu får vi verkligen hoppas att fröken vår är på gång.
   Kram

 7. Helena skriver:

  Vilken bra idê med en korg garn i väntrummet. Skulle legat ett mönster också som man kan sticka efter, eller blir det en halsduk till tandläkaren…
  Vad roligt att möta en bloggläsare, du har många som läser din blogg.

 8. skogsnuvan skriver:

  Jag skulle behövt gå till tandläkaren eller åtminstone tandhygenisten för mina tänder känns så sträva och tandsten har jag också och det fastnar mat mellan tänderna hela tiden och det gjorde det inte förut när man fick gå och få dom putsade. Vi har ingen tandläkare här. Man har dragit in den och ska man åka någon annan stans finns det inga tandläkare heller utom någon enstaka dag då man tar bara det absoluta akuta sakerna som händer. Det är skit för jag är rädd om mina tänder. Att skaffa en privat är ju också svårt Dom flesta har fulltecknat och det är mu mer än 10 mil till närmaste stad. Det blir sämre och sämre här

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår att det kan vara problem att få tag i en tandläkare som man har förtroende för när man bor som du göra, men tänder är viktigt, så dem måste man vara rädd om.

 9. Bosse Lidén skriver:

  Jag tycker också det är värst att gå till den kategorin. Sedan jag bytte tandläkare har jag förhandlat mig från det. Det gör ont, kostar mycket pengar och jag vill inte lära mig att borsta tänderna eller få dåligt samvete.
  Ge mig iväg utan att äta frukost gör jag bara när jag måste vara fastande innan prover. Det har jag inte behövt i denna staden.
  Bättre att ta bussen än bilen i sådant när det är opålitligt väder.
  Vad kul att du träffade på kvinnan. Nu tycker jag andra som läser din blogg kan höra av sig. 🙂 Jag funderade mycket i början av bloggandet. Vilka är de som inte syns? Varför är vissa blogginlägg välbesökta medan andra är det motsatta?
  Fina bilder. Jag längtar till din ö. Men inte till snö.
  Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Ja, varför får en del inlägg fler besökare än andra? Jag tror ju på att rubriken är viktig. Är rubriken t ex ”Lördag” så är det kanske inte så lockande som om det står ”Katastrof”. Ja vad vet jag?
   Du får väl ta dig en avstickare hit när det blir vår.
   Kram

   • Bosse Lidén skriver:

    Rubriken ska vara lockande, men ännu viktigare är sökorden/taggorden. För jag gissar på att du också skriver in det när du skapar nytt inlägg. Bara att du skriver orden Visby och Gotland borde locka ”okända”.
    Helst skulle jag vilja bo där.
    Ps. jag gissar på att jag skrev fel i en kommentar hos dig. Tror jag skrev The Quenn istället för The Crown. Imorgon ska jag se avsnitt 11. Första på andra säsongen. Den blir bättre och bättre.
    Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Jag tycker också det är härligt när folk hör av sig som läser bloggen. Vi har haft några stycken som hälsat på oss här på GC, som följt bloggen. Det var också väldigt trevligt att träffa dig! Kramar

Kommentarer inaktiverade.