Besiktningar

När jag gick och la mig igår kväll satte jag klockan på ringning, för jag skulle vara i Visby ganska tidigt idag och jag ville hinna duscha och tvätta håret innan jag for iväg. I vanliga fall använder jag ingen väckarklocka, för skulle jag inte vakna av mig själv, så gör jag det när mobilen tjoar till vid kvart över åtta.

Vädret idag var som vanligt, mulet och novembermörkt, men man får väl vara nöjd med att det inte regnade och att det var bra väglag i alla fall.

Bilbesiktning

Strax efter tio hade jag registrerat in Golfen på bilbesiktningen och fick köra in den bara en stund senare. Jag hade inte gjort någonting med den inför besiktningen, annat än att Bosse satt på vinterdäcken. Oftast brukar jag annars göra service innan, för det var Åke så noga med, men så blev det inte i år och det gick bra ändå. En glad och trevlig man hälsade mig välkommen och konstaterade glatt när han var färdig, att det minsann inte var några fel på min bil. Den fick MVG!

Med lättat hjärta åkte jag upp på Östercentrum och gick där och tittade lite innan det var dags att åka till lasarettet. Jag blir lite matt när jag ser allt julpynt, samtidigt som jag blir lite köpsugen, men jag lyckades behärska mig.

Dags för klämning

Jag har fyllt 74 år, så det här var sista gången jag blev kallad till mammografi. Det är ju ingen speciellt behaglig behandling man utsätts för, men nog så viktig och nu får vi bara hoppas att även jag går igenom besiktningen. Det tror jag väl i och för sig, men man kan ju aldrig vara helt säker. Svar väntas om tre veckor!

Gamla Sockerbruket i Roma

Dags att åka till Roma, inte för att köpa whisky eller snus, men för att hälsa på en gammal arbetskamrat, som bor mitt emot fabriken. Hon var först min chef när jag jobbade på Mälarskog och sedan var vi arbetskamrater på Payex. Vi har hållit lite sporadisk telefonkontakt under åren som gått, men det har inte blivit av att vi träffats. Därför kändes det extra roligt att det äntligen blev av och vi hade mycket att prata om, för vi har alltid kunnat vara förtroliga mot varandra. Det blev många ”kommer du ihåg?”

Tack för en trevlig stund Harriet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Nostalgi, Visby och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Besiktningar

 1. Znogge skriver:

  Skönt att bilen fick godkänt. Alltid ett bekymmer mindre.

  Trevligt att det äntligen blev av att ni träffades. Ibland pratar man mycket om det men så kommer man aldrig till skott. Lite synd. Men bättre sent än aldrig 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var verkligen skönt att bilen gick igenom och resten ska väl ordna sig det med.
   Det är underligt hur tiden går och helt plötsligt har det gått flera år sedan man sågs sist…..

 2. Ninnie skriver:

  Så skönt att din lilla bil gick igenom. 🙂 Och det gör säkert du också! Ha en skön kväll! 😀

 3. Rigmor skriver:

  Det är alltid skönt att komma ut på andra sidan av besiktningen och ha papperet med sig i handen med ett OK…Annars innebär det ofta att det blir kostsamt, om den inte går igenom. Så nu håller jag tummarna för dej också, att det kommer ett brev snart med OK från lasarettet. Det är en förmån vi har i det här landet, att få gå på mammografi och cellprovstagning. Nu hoppas jag att det kommer för herrarna snart, prov för prostata, som också är enkelt att ta.
  Trevligt med gamla vänner, och särskilt om tråden finns kvar.
  Ha det gott på ön!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är de här undersökningarna en stor förmån och man får verkligen hoppas att männen också kommer att bli undersökta. Jag har så många herrbekanta som dött i prostatacancer, så jag kan inte fatta att de sätter igång med det….
   Ha det så gott själv!
   Kram

 4. Agneta skriver:

  Två rejäla besiktningar på en dag! Det var inte dåligt. Men har man tysk bil så går dom igenom, så är det bara!! Och nu fick jag reda på hur länge man blir mammograferad, det var bra det, för jag hade tänkt ta reda på det.
  Kul att träffa en god kamrat och prata och ha lite trevligt!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Jag är så belåten med min lilla bil och det enda felet med den har varit att lambdasonderna koxat igen, så dem har vi fått byta, men det berodde nog på Åkes ”gubbkörning”. Jag kör inte så ofta, men då ska det gå undan.
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Jag visste inte att Mammografiundersökningarna tog slut vid 74. Då har jag några år kvar innan jag är slutklämd. Härligt med gamla vänner där man kan ta upp kontakten som om man träffades igår. Kram

 6. mien skriver:

  Så roligt med utflykten till vännen i Roma! Jag blir lite avis, jobbade ju där i flera år, gillar ROMA!

 7. Kraft´n skriver:

  Grattis till en nybesiktad, godkänd bil ! Och förhoppningsvis går den
  andrabesiktningen lika bra. Kram/Anders

 8. Kraka skriver:

  Gamla goda vänner är det bästa som finns!
  Kram

 9. Eleonora skriver:

  Besiktning av både dig och bilen! Skönt att det gick så smidigt och bra.
  Nu har vi snart helg igen och jag passar på att önska dig en skön sådan. Kram

 10. Kicki skriver:

  Skönt att bilen är så bra, det är så tråkigt när man måste lägga pengar på reparationer.
  Du klarar nog din besiktning lika fint.
  Jag har inte varit på din blogg (ingen annans heller) sen jag åkte till Norge för en vecka sen, så nu ska jag läsa ikapp allt jag missat.
  Kram/Kicki

 11. Lisbeth M skriver:

  Skönt när bilen går igenom besiktningen, jag är lika gammal som du,var på mammografi förra året och dom lovade att jag skulle få en mammografi till eftersom jag fyller år i december.Sen kan man ju beställa själv,de ska bara bli av.
  Visst är det fint med vänner,gamla som nya.Var på lunch med 3 st i går på Tjing Tjong och skall på middag ikväll hos gamla vänner (sen 30 och 60 år).Skall hinna med lite läxhjälp innan,nu är det kristendom,spanska och engelska prov snart för det yngsta barnbarnet.
  Ha en fin helg Ingrid ,själv skall jag se skidor, skulle visst börja nu och det gillar jag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så bra att du fick en extra gång mammografi. Det är ju just det där att det ska bli av och dessutom måste man väl ha remiss från vårdcentralen.
   Det är fint att få hjälpa barnbarnen med läxorna, då håller man sig själv pigg i huvudet.
   Ha det så bra!
   Kram

 12. Musikanta skriver:

  Härligt att bilen gick igenom utan några fel. Man känner sig lugn och glad då. Jag ska på gynekologisk besiktning på måndag, inte så trevligt men skönt när det är gjort. Jag är så tacksam för att jag blir kallad varje år efter min livmodercanceroperation för två år sen. Även om det har varit helt OK varje gång jag genomgått undersökningen är man i alla fall lite orolig. Tyvärr är jag för gammal för mammografi – det kändes väldigt tryggt på den tiden när jag gjorde sådan regelbundet. Nu får man klämma själv…
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Visst är det en fin förmån vi kvinnor har, men det verkar som om det är många som inte uppskattar det. Här är det stora problem att få kvinnorna att på på cellprovstagningar och mammografi.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.