Besök från Hedemora

Gotland Dog Show i Visby i helgen som gick, drog en hel del folk från hela landet och min bloggvän Kicki och hennes man Berra var här och ställde ut sina två hundar, Triss och Maya. Alla som följer hennes blogg Travarens kennel är bekant med de ful/söta frallorna. I går kväll kom de hit och hälsade på mig och det var väldigt trevligt att få se dem här på Odvalds igen. Det är tredje året i rad som vi träffas. Den här gången tog jag inte ett enda kort? Jag kunde ju åtminstone fotograferat hundarna! Kicki plockade fram kameran, men jag tror inte att hon använde den. Så det kan bli!

Idag har de rest tillbaka till fastlandet och jag hoppas att de inte blivit sjösjuka, för det blåser hårda vindar, men båtarna har i alla fall gått enligt tidtabell.

Fridolf var minsann också på utställningen. Bilden har jag knyckt från Carinas fb-sida

Jag tog en promenad på förmiddagen och var och hälsade på en bekant, för jag hade en bok som skulle återlämnas. Jag fick mig en trevlig pratstund och var inte hemma förrän det nästan var dags för lunch.

Efter en tallrik med fil och blåbär, blåbär som jag fick i present av Kicki och Berra i går, satte jag mig ute och slumrade lite lätt medan jag lyssnade på Alexander Bard. Det var inte mycket att höra på tycker jag och musiken var absolut inte njutbar, så jag gav upp.

Det är otroligt byig vind och jag har flyttat in pelargoniorna på terrassen, för jag är rädd att de ska blåsa omkull när byarna tar i. Rädda vad som räddas kan! SMHI pratar om regnskurar, men de har inte synts av ännu i alla fall.

Elaine Page gläder mig med en ny blomning

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fridolf, Gäster, Radioprogram, Väder. Bokmärk permalänken.

24 svar på Besök från Hedemora

 1. Znogge skriver:

  Så trevligt med återkommande besök som numera väl blivit en tradition! Hoppas vindarna besinnar sig 😀

  Kram

 2. Så roligt att träffa bloggvänner IRL också!
  Här blåser det också kraftigt och björkfröna yr i luften! Hoppas att den här blåsten kan skaka ner resten av dem, för nu är jag så trött på dessa frö, som snart täcker hela trädgården!
  Den ena av våra stora änglatrumpeter har blåst omkull, så nu har vi flyttat ut den till altanräcket och bundit fast den! Räddas vad som räddas kan, som du sa!
  Må så gott, kram, Monica

 3. Hillevi skriver:

  Så roligt att du fick besök från Dalarna! Bär på det…
  Sverige är väl inte så stort men mycket omväxlande ändå.

 4. Astrid skriver:

  Det blåser ordentligt här ikväll också, kanske regn på gång
  Så vackra blommor du har

 5. Elisabeth skriver:

  Så vackra blommor du bjuder på!

 6. Anne-Lie skriver:

  Men titta…jag ser tre fina medaljer framför hunden. Bra jobbat.
  här blåser också…några av mina krukor har blåst omkull, jag låter dem ligga så får jag resa dem igen när det lugnat ner sig.
  Kram!

 7. Laila Östergren skriver:

  Ja det blåste ordentligt idag men trots det fick vi 2 mm.
  Kram

 8. anna/notonmusic skriver:

  Hedemorabor är trevligt folk! Har en hel drös av dem i kören! Nästgårds, 2 mil bort bara! Känner igen det där med att ta fram kameran men glömma använda den 🙂 Och vilken vacker ros! Roligt när de blommar flera ggr, mina engångsblommar bara! Kram

 9. Skogsnuvan skriver:

  Vilka fantastiskt fina pelargoner. Det är det som är skillnaden på norrland och ner över landet Här är blommorna gröna med lite blommor på, där ner är det blommor med lite grönt. Så fint

 10. Geddfish skriver:

  Efter tips från dig har jag nu snart läst ut boken ”Under vintergatans alla stjärnor”. Kände igen mig till viss del. Alltid intressant att läsa om hur andra upplevt något man gjort.
  Mina blommor står på balkonggolvet idag.
  Blåsig kram, Gerd

 11. wiolettan skriver:

  Vilken fin hund, förstår mer än väl att han får priser.
  Härliga och vackra blommor du har. Klokt att låta dom stå i lä vid blåst. Här hos oss har det blåst mycket, både igår och idag. Regn ska komma, men inget syns till ännu.
  Roligt att du fick träffa dina bloggvänner, det brukar vara trevligt att ses i ”verkligheten” också.
  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram!

 12. Kicki skriver:

  Tack för god mat och en trevlig stund hos dig!
  Jag tog faktiskt ett par kort, får se om något hamnar på bloggen.
  Trots blåsten var hemresan lugn. Jag hade tagit en tablett innan. Sov t.o.m. en stund.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Aha! Jag såg aldrig att du tog några kort, men jag var väl så upptagen med att gulla med Triss och Maya.
   Så skönt att båtresan gick bra. Jag hade tanke på er må du tro. Det kanske var tur att ni åkte med Destinationen för idag har Gotlandsbåten ställt in sina turer.Den är nog inte rolig att åka med när det blåser.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *