Besök på biblioteket

Jag tog en promenad ner till biblioteket efter lunch, för jag skulle hämta en bok jag beställt. Boken är skriven av Tracy Chevalier och den heter Den sista fristaden. Jag hade inte observerat att hon kommit ut med en ny bok utan fick se det i någon blogg. Det är kölista på boken, så jag får bara ha den två veckor, men det ska jag nog klara av.

När jag hade fått min bok gick jag runt och tittade lite i biblioteket och tog några foton från de vackra rummen. Det känns nästan som att gå på ett museum. Det är enormt vackert! (Bilderna är klickbara!)

Det var motvind hem och det blåser rätt bra idag, så jag kan inte påstå att det var någon skön promenad, tårarna rann och det värkte i ansiktet och nygelhänt blev jag också, men den gjorde förhoppningsvis gott.

Denna dag, Nygelhäntes dag, tillägnas dem som alltid fryser om fingrarna så det nyglar, värker i dem, också efter det att de har kommit in i värmen, kort sagt, de som är nygelhänte.

Ha en skön fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Klintehamn, Seder o bruk, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Besök på biblioteket

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Biblioteket är vackert som en saga med kakelugn och väggmålningar. Där skulle finnas en liten kaffehörna och några sköna fåtöljer så man kunde sitta och läsa i lugn o ro i en behaglig miljö.

  Samma här, hade ingen aning om att hon skrivit en ny bok. Mycket intressant och undrar vad den handlar om. De jag läst av henne har ju varit i lite annorlunda miljöer och en del av lite varierande kvalité.
  ”Den blå färgen” som jag gillade bra, fick jag av dig med posten 🙂 Den står kvar i bokhyllan så kanske dags att läsa om den för det var att bra tag sedan.

  Har just haft strömavbrott då en kabel skulle installeras i huset och allt försvann och hann inte stänga av datorn men….lite trix o knep så är den igång igen..Puh! Inte läge att köpa ny just nu.
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Och jag fick anledning att ringa Telia idag igen, för plötsligt la uppkopplingen av. En trevlig Elin uppdaterade modemet med lite ny mjukvara och nu fungerar allt som det ska.
   Ha en skön kväll Agneta!

 2. Kraft´n skriver:

  Inte hade jag en aning om att ni har sånt fint bibliotek i Klintehamn.
  Nästa gång jag passerar får jag väl göra ett besök. Trevlig helg/Anders

 3. Bosse Lidén skriver:

  När jag kommer in på din blogg stannar jag till i livet. Njuter av nya fina vinterbilder du har lagt in i din Header. Inte nog med det. Vilket bibliotek. Där skulle jag och Solveig vilja jobba som bibliotekarie. Tänk att gå där och njuta varje arbetsdag. Så lärde du mig ett nytt ord. Jag vet inte om det är det samma. Men jag kan inte gå utan vantar längre när det är kallt. Jag får inte ont i fingrarna utan en bit upp på ovansidan av händerna. Din promenad gjorde säkert nytta. Hur lång tid har du hemifrån dit?
  Önskar dig en fin helg. Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Biblioteket är verkligen helt fantastiskt. Det är ett gammalt handelshus, byggt av släkten Donner på 1700-talet.
   I vanliga fall tar det ungefär en kvart för mig att gå dit, men nu när det är så halt tassar jag lite långsammare. 😉
   Kram

 4. Suss skriver:

  Åh, ett sådant bibliotek skulle jag nog göra till mitt andra hem. Så vackert! Det är väl ett skyddat hus hoppas jag, så ingen bestämmande drabbas av rivningsraseri? Hoppas du tycker om boken, jag hade svårt att släppa den. Nu läser jag ”Röd måne”, av Elisabeth Nemert. Tycker hon har skrivit många bra romaner, men den här är jag tveksam till, även om jag inte kan sluta läsa. Den är lite ”too much”, svårt att förklara men ”too much” är inte helt fel att säga om man uttrycker sig kort. Jag kommer dock att läsa ut den, för jag vill ändå fram till slutet. Trevlig helg! KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Det var nog hos dig jag fick tipset om den här boken.
   Jag tror att inte att jag har läst något av Elisabeth Nemert. Få se, jag kanske ska testa henne. Vad ska man börja med tycker du?
   Trevlig helg själv!

 5. Znogge skriver:

  Men vilket fantastiskt vackert bibliotek! Så roligt att byggnaden får användas just till det ändamålet. Det gamla biblioteket i lilla grannhålan var inhyst i en gammal vacker skånelänga men så ansågs det vara för litet. Nu är det i större och modernare men ack så tråkiga lokaler…

  Önskar dig en trevlig helg!

 6. Kraka skriver:

  Mycket vackert bibliotek! Det inbjuder verkligen till att sitta ner med en bok.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kram

 7. Beppan skriver:

  Så fantastiskt vackert bibliotek ni har!
  Som ett museum – verkligen.
  Tackar för tips på bok.
  Jag ska ladda inför förestående semester….

 8. Vonna skriver:

  Vilket fantastiskt bibliotek vi har, önskar varje gång när jag är där att ” väggarna kunde tala” .

  Tänk om man kunde höra Donner tala.

  Natti

 9. Konstigt nog har jag inte besökt bilbioteket i Klintehamn. Bara det i Hemse – och det är ju på långa vägar inte så snyggt….. 🙄
  Var inne på förra inlägget och slogs av hur vackert du högtidlighåller din älskade makes årsdag. Verkligen fint…..
  KRAM
  Susie

 10. Louise skriver:

  Oj, vilket fantastiskt vackert bibliotek ni har. Det är ju värt att gå dit bara för att titta på lokalerna …

  Tack för din kommentar hos mig. Ska vila i den nya mallen ett tag och känna efter hur jag trivs.
  Kram

 11. Gunnel skriver:

  Vilket mysigt bibliotek du kan gå till. Mycket ovanligt. Jaha, så det är nygelhänt jag är. Det är alltid bra att veta. Kram

 12. Raija skriver:

  Vilket bibliotek ni har, så fint med de bevarade väggmålningarna.

 13. Rigmor skriver:

  Å då kan jag berätta att det nyglar idag också…inte så många minus, -6, men det kändes ändå efter någon timma utomhus.
  Sen ser jag ju att även om jag inte ska låna några böcker när vi kommer till Gotland i sommar så måste jag besöka det vackra biblioteket!! Vilka målningar på väggarna, och inredningen sen!! Nästan så man skulle kunna stanna där med sin bok bara för att få njuta av atmosfären.
  Önskar dej en riktigt skön fortsättning på lördagen, och hoppas solen tittar fram!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker absolut att du ska göra ett besök på biblioteket, det är så enormt fint.
   Det blev ingen sol idag och det har varit rätt gråkallt och rått i luften, men jag har tillbringat eftermiddagen i den goda värmen bland vänner.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.