Bilkrångel

Nu är jag varit arg på Golfen igen, för en varningslampa har lyst ett tag. Check står det och det innebär att det är något fel med motorn. De förra gångerna det hänt har vi fått byta lambdasonder och det är en dyr reparation. Tre gånger har vi bytt dem, den första redan strax efter vi köpte bilen, så den omgången fick vi på garantin. Jag har kört med den här lampan lysande ett tag, men i dag åkte jag ner till verkstaden och en mekaniker satte sig bakom ratten och startade motorn, lampan lyste, som den alltid gör när man startar, men sen slocknade den igen, som den ska göra.

-Va, hjälpte det att du satte dig i bilen, sa jag.

Fast det var en kortvarig glädje, för lampan började lysa igen. Det var bara att åka in till Preem och boka en verkstadstid. Men efter att jag har gjort det, så har allt fungerat som det ska och i rena glädjen har jag kört omkring hela dagen nästan. Nu är det bara att hoppas att det varit något tillfälligt fel och att jag kan boka av verkstadstiden.

Blåelden blommar redan

Jag åkte till kyrkogårdarna och kollade läget på gravarna och det är bara att inse, att även om det bara är sista maj, så har penséerna gjort sitt för i år. Sen åkte jag och handlade på Konsum och på Suderviljan. Där skulle jag bland annat köpa en busktomat och en petunia.

Tack Ann-Marie!

Petunian, som jag hade fått ett presentkort av Ann-Marie till, fick jag med mig hem, men någon busktomat hade de inte, så efter lunch for jag till Hemse. Vid Husbehovet fanns det lite av varje och där fick jag tag i fin hänglobelia, rosenskära, busktomat och lite annat smått och gott.

Ljust gul rosenskära

På hemvägen körde jag in på Klinte kyrkogård och planterade på familjegraven. Nu ska jag klura ut vad jag ska köpa till planteringslådorna på Fröjel kyrkogård, men där är det inte någon större brådska för ännu hänger penséerna med någon vecka till.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Trädgård, Utflykter. Bokmärk permalänken.

8 svar på Bilkrångel

 1. Geddfish skriver:

  Ja, eländes eländebilar, många gånger! Jag hatade lampor som lyste. Nu bryr jag mig inte. Glad att cykellampan lyser 😀
  Önskar dig en fin kväll, kram, Gerd

 2. Lustigt med bilkrånglet – det kanske bara är varningslampan det är fel på?
  Så många fina blommor du har köpt och bra att du fick tag i en busktomat också!
  Mina ”hemsådda” växer på bra och har börjat blomma, men kräver mycket vatten i den här värmen!
  Kram, Monica

 3. Gunnel skriver:

  Bilen kanske har fått solsting? Bilar SKA fungera, så är det bara. Håller tummarna för att det bara var något tillfälligt. Kram

 4. Kraka skriver:

  Ja, det där med verkstad är dyrt. Måste boka tid när jag kommer hem. Min AC kyler inte. Men de hade inte tid att titta på det när jag var på servicen.
  Ha en fin dag!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.