Björkhaga – Maria ”Vildhjärta” Westerberg

Det har varit en varm dag i dag också, men kanske inte lika hett som de senaste dagarna. När jag kommit i ordning i morse funderade jag på vad jag skulle göra den här fredagen och bestämde mig för att åka till någon strand, där det blåser lite friskare vindar än här vid Odvalds; Warfsholmen, Sandhamn, Djupvik eller kanske Björkhaga?

Vid tiotiden var det inte så mycket folk på badbryggan ännu

Det blev Björkhaga, för där kan man välja mellan att ligga nere i sanden längs stranden eller lite längre upp under tallarna. Försedd med brassestol och en bok parkerade jag en bit från stranden i skuggan under en tall. Det blåste ganska friskt, så jag brydde mig inte om att klä av mig utan satt i shorts och blus och läste några kapitel i Anna Fredrikssons bok Avskedfesten . Det är väl inget litterärt mästerverk precis, men som en förströelse för stunden duger den bra.

Udden som sticker ut är Kovik – kallad Korumpen

Jag gick ut i vattnet och stod där en stund, men det var inte speciellt lockande att bada, så det lät jag bli. Det räcker bra att svalka av benen lite.

När det var dags för lunch gick jag till restaurangen och åt en bakad potatis med skagenröra. Mycket gott!

Efter lunchen flyttade jag ut stolen i solen och tog på bikini, för nu var det dags att lyssna på dagens sommarvärd som var Maria ”Vildhjärta” Westerberg, som är konstnär och författare. Jag har aldrig hört talas om henne förut, så jag visste inte alls vad som väntade, men alla ska ju ha sin chans.

Hennes konstnärskap går ut på att förvandla pinnar hon hittar i skogen till olika figurer. Hon bor i Brunskog i Värmland och talade en väldigt vacker värmländska. Hon presenterade sitt program som en radiopromenad i skogen och hennes lågmälda beskrivning av det hon upplevde när hon gick där och plockade pinnar var som poesi att lyssna på. Jag tror att jag slumrade till någon stund då och då, men uppfattade ändå att hennes program var en uppmaning till oss alla att ta vara på och vara rädda om våra gammelskogar och dess innevånare.

Musiken störde mig lite, för förutom de två låtar där hennes man tonsatt hennes texter, tycker jag inte att musiken hon valt harmonierade med pratet.

När jag bröt upp var det mycket folk i vattnet

När Sommar i P1 var slut packade jag ihop och åkte hem, för nu var jag trött på strandlivet. Solstolen här hemma är bra mycket bekvämare än en brassestol.

Margareta har ännu inte lyckats ordna något regn, men jag hörde att i Hemse hade det kommit 27 mm igår eftermiddag när det åskade. Hoppas kan man ju alltid, men det är nog inte någon större chans att det ska bli något regn här, så jag får väl ut med vattenkannan igen.

Grattis Greta och Margareta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Sommar i P1 2018, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Björkhaga – Maria ”Vildhjärta” Westerberg

 1. Det låter så härligt att du satt i en brassestol i skuggan av en tall vid havet och läste! Och sen gick upp på restaurangen och åt en god lunch! Så ska man ha det!
  Vi har varit på Schaggarp och badat i deras pool för en gångs skull. Rätt skönt det också!
  Strålande sol och inget regn i sikte den här månaden…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Så härligt att ha tillgång till en pool i den här värmen!
   Nej, regnet låter vänta på sig och någon pratade om att värmen skulle hålla på ändå in i oktober. 🙁
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken behaglig dag! Här blev det också stranden, brassestolen och en lättsmält bok. Vattnet var underbart så ett långt bad hanns också med.

  Dagens sommarpratare var definitivt ett helt nytt namn för mig!

  Kram och god kväll

 3. skogsnuvan skriver:

  Här kom det några droppar igår men åskade desto värre. Nu har man oron att åskan ska slå ner och tända ännu fler skogsbränder. Det är många runt omkring nu men den där i närheten av Helen är i alla fall under konstroll. Ser att det ligger aska på sjön och ibland känner man röken från bränderna. Att det skulle bli så här

 4. Gunnel skriver:

  Inget regn i sikte här heller. Fruntimmersveckan börjar helt fel. Vi har åtminstone väldigt behagliga 23 grader men på onsdag ska det visst bli varmare igen. Kram

 5. Sofia skriver:

  Lite orättvist är det allt, för Hemse fick sig en rejäl störtskur idag oxå! Och vi fick inget… olika falla regnets droppar.. Kram Sofia

 6. wiolettan skriver:

  Vilken härlig dag du beskriver. Det som förvånar mig är att det var så glest med folk. Jag trodde att vid alla stränder på Gotland är det fullt. Men, jag förstår, så tidigt på förmiddagen har de flesta inte kommit ut ännu.
  Härliga sommarbilder.
  Vi fick lite regn i morse.
  Kram!

 7. Musikanta skriver:

  Om jag ska lyssna på det programmet är det i så fall bara för att hon talar värmländska. Jag gillar inte att gå i skogen – trivs bäst i ”öppna landskap.” Hörde på Kent Wisti på min promenad. Tänkvärt sommarprogram och lite trösterikt.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju tillgång till skog på nära håll, men någon gammelskog är det inte. Där finns ett motionsspår och det använder jag på vintern när det är isigt på vägarna och på somrarna när det blåser.
   Kram

 8. Ser nog väldigt skönt ut där.
  Jag har ju ingen bil, så kan inte packa med mig stolar etc. men i två korgar på cykeln får vissa saker ändå plats 🙂

Kommentarer inaktiverade.