Blå måndag

På lördag är det påskafton och nu kan man börja räkna ner. I dag är det Blå måndagen i Stilla veckan. Det namnet är inte någonting som jag känner till sedan gammalt, men enligt Wikipedia kan man kalla den så. Det har varit en ganska fin dag faktiskt med lite slöjor framför solen emellanåt, men skapligt varmt. Vid lunch hade vi nästan 12° i skuggan, fast det har blåst förstås.

Enligt Allnakku är det Langhalus dag och vad det är för en gynnare ser väl alla – en sädesärla

Jag har just kommit tillbaka till lägenheten efter att ha haft ett styrelsemöte med SPF i Samlingslokalen, eller Ingrids lokal, som vår ordförande brukar säga.

Visst kunde vi ha varit hos mig, men det är så bra att sätta ihop två bord och samlas runt dem med våra papper och pärmar. Jag har ju ett begränsat utrymme i min lilla lägenhet och vi är en rätt stor styrelse, nio personer närmare bestämt. Är jag värdinna, så ingår förmånen att kunna utnyttja lokalen i hyran, är det någon annan av oss som står för kaffe och förtäring, så betalar SPF en symbolisk summa för att vi får vara där. Mötet gick bra och vi fick avhandla både det ena och det andra.

Nu väntar en lugn kväll och i morgon är det jobb på Kupan som vanligt på tisdagseftermiddagarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, SPF. Bokmärk permalänken.

14 svar på Blå måndag

 1. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att mötet är avklarat och gick bra.
  Tänk jag trodde att du hade sett en sädesärla, men förstår ju att det är en bild till Langhalus dag 😉
  När vi bodde i Västergötland brukade langhalus anlända vid den här tiden. Vi blev lika glada varje år över att se den trippa fram på gången och vippa på stjärten. Än har vi inte sett någon här hos oss, men jag ska hålla ögonen öppna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Skogsnuvan skriver:

  Nog dröjer det innan sädesärlan är här och tur är väl det. Här har det kommit två tranor idag och det känns alldeles för tidigt när snön fläckvis är kvar och inget finns att äta för dom

 3. Znogge skriver:

  Skönt att mötet är avklarat och att det gick bra. Fanns väl ingen anledning att inte använda lokalen när den finns att tillgå!

  Kram och trevlig kväll 😀

 4. anna/notonmusic skriver:

  Blå måndag har jag inte hört förut, det var spännande. Det var en stor styrelse att hålla reda på! Men har man trevligt är det ju bara roligt om man är några fler 🙂

 5. Laila skriver:

  Mötet gick ju bra och tack för gott kaffebröd.

 6. Gunnel skriver:

  Blåmåndag minns jag sen jag var barn. Min farmor var så noga med namnen på de olika dagarna i påskveckan. Kram

 7. Så bra att ha tillgång till en stor lokal nära där man bor! Då kan du ju ha dina släktkalas där och ha lugnt och skönt hemma!
  Jo, jag minns från skoltiden, att man sa blå-måndag, vit-tisdag, ask-onsdag, skär-torsdag o.s.v.
  Men vad det innebar visste jag inte!
  Ha en fin stilla vecka!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vi har en jättefin samlingslokal som är flitigit använd. Visst kan man ha kalas där och det är det många som har. Man kan servera middagen där t ex och så fortsätta hemma i lägenheten sen om man så vill.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.